ИЗБОРИ 2017

ЧЕТВРТИ дан протеста „Против диктатуре“ (фото, видео)


6.4.2017.

Учесници протеста у Београду и овога пута су се окупили испред дома Скупштине Србије, али су овога пута променили су маршруту. Док се претходних дана колона кретала од дома Скупштине Србије ка Теразијама, овога пута учесници протеста кренули су уз Булевар краља Александра ка Вуковом споменику. Демонстранти су испред зграде Радио телевизије Србије одржали минут ћутања за све страдале у шестоаприлском бомбардовању 1941. године.

***

 

***

На редакцијски мејл СРБског ФБРепортера стигла је следећа порука насловљена као „ПОРУКА ОД СТУДЕНАТА“ уз слике оних којима је та порука упућена:

 

***

СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ ПОДРЖАО ПРОТЕСТЕ:

***

Материјали са странице Против диктатуре:

Молимо вас да пажљиво прочитате препоруке о понашању на вечерашњем студентском протесту:

1. Наш протест је достојанствен и ненасилан. Ми смо ти који користимо Уставом гарантована права. Немојте са собом носити било какве предмете који могу да послуже за гађање полиције и институција поред којих пролазимо, који могу да изазову било какве повреде.

2. Полицајци нам нису ништа криви. Немојте их гађати, омаловажавати и псовати. То су наши суграђани, исто тако огорчени на битанге из владајућих класе. Покажите им да смо на истој страни. Уколико дође до масовне полицијске интервенције, останите мирни, немојте узвраћати на силу силом. Довољно је да сви седнемо.

3. Могућа је појава провокатора. Те особе ће без повода покушати да изазову инцидент, како би протест постао насилан. Ако приметите такве особе, сумњиве предмете, необично понашање одмах пријавите или студентским координаторима који су ту негде око вас или полицији. Могућ је и сусрет са симпатизерима владајућих странака. Не наседајте на провокације. Бољи смо од њих!

4. Спомен-пано са косовским жртвама немојте дирати. Никако га немојте цепати или уништавати. Уколико приметите да то неко ради, одмах га пријавите. Ми смо се окупили другим поводом, имамо друге идеје и циљеве. Косовско страдање је и наше. Ми то поштујемо.

5. Уколико некоме у маси позли или се повреди, одмах ту особу извуците на отворено ради пружања неопходне помоћи.

6. У току шетње увек водите рачуна о саобраћају и возилима која пролазе поред нас. Ако наиђете на нервозне возаче, немојте лупати по колима или улазити у расправе.

7. Уколико вам прилазе новинари, љубазно им одговорите на сва питања. Ми немамо шта да кријемо.

ЗАПАМТИТЕ, НА СВЕ НАЧИНЕ ЋЕ ПОКУШАТИ ДА НАС ЗАПЛАШЕ И ОНЕМОГУЋЕ СЛОБОДНО ИЗРАЖАВАЊЕ БУНТА ПРОТИВ ТИРАНИЈЕ И ДИКТАТУРЕ.

МИ НА ТО ИМАМО ПРАВО. ТО ЈЕ НАША ОБАВЕЗА. ПОБЕДА ЈЕ НАША.

ДО СЛОБОДЕ!

***

БЕОГРАД:

 

 

НИШ

НОВИ САД:

NSU-Uživo sa novosadskih ulica

ЛОНДОН – ПОДРШКА ПРЕКО ФЕЈСБУКА:

ПАНЧЕВО:

 

ЗАЈЕЧАР:

КРАГУЈЕВАЦ: