ДРУШТВО

Проф. др Љубомир Т. Грујић: МОЛБА свим кандидатима за председника Републике Србије


Пише: Проф. др Љубомир Т. Грујић
7.4.2017.

КАНДИДАТИМА ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ: ПРИХВАЋЕНИМ (1-11) И СПУТАНОМ (12)

 1. Александру Вучићу,
  predsednikvlade@gov.rs,
  http://www.srbija.gov.rs/vlada/kontakt.php,
  https://twitter.com/avucic
 1. Саши Јанковићу,
  office@sasajankovic.rs,
  https://twitter.com/kihot_ex_of
 1. Вуку Јеремићу,
  office@vukjeremic.rs,
  https://twitter.com/jeremic_vuk
 1. Луки Максимовићу,
  http://www.samojako.rs/,
  https://twitter.com/belisamojako
 1. Бошку Обрадовићу,
  https://dveri.rs/kontakt,
  https://twitter.com/spdveri
 1. Мирославу Паровићу,
  http://www.miroslavparovic.rs/kontakt/,
  https://twitter.com/miroslavparovic
 1. др Александру Поповићу,
  info@dss.rs,
  http://www.dss.rs/kontakt/
 1. Саши Радуловићу,
  http://www.miroslavparovic.rs/kontakt/,
  https://twitter.com/sasaradulovich
 1. Милану Стаматовићу,
  predsednik@cajetina.org,
  https://twitter.com/StamatovicMilan
 1. Ненаду Чанку,
  info@lsv.org.rs,
  https://twitter.com/xxltulip
 1. др Војиславу Шешељу, https://www.srpskaradikalnastranka.org.rs/kontakt.html, https://twitter.com/predsedniksrs,
  https://twitter.com/seselj_vojislav
 1. Данијели Сремац,
  danielle@sremac.com ,
  ds@sremac.com,
  http://www.buducnost-srbije.rs/nasTim.html

***

М О Л Б А

Ради добробити свих држављана Републике Србије, будућности наше деце, безбедности, очувања и развоја Републике Србије, поштовања и оживотоворења њеног Устава, у своје име и у име око 24 000 држављана Републике Србије који су од 9. децембра 1990. године до данас подржавали моје петиције и/или акције (видети на: http://www.ssssseternal.org):

 1. Молим Вас Александре Вучићу, од Републичке изборна комисије званично проглашени изабрани нови председниче Републике и садашњи председниче Владе, да се суочите с истином да сте Ви у свом досадашњем раду показали пословну неспособност за извршавање дужности руководећег државног лица у складу с Уставом (докази су дати у уставној жалби објављеној на интернету) и да не испуњавате основни услов да будете инаугурисани за председника Републике зато што сте радили и деловали супротно Уставу, прекршили заклетву члана Владе, што Вам онемогућава да искрено, одано, верно, веродостојно положите председничку заклетву (докази су изложени и Уставном суду у претходно наведеној уставној жалби и Народној скупштини) и да зато без икаквог одлагања неопозиво повучете своју кандидатуру за председника Републике, да поднесете неопозиву оставку на положај, функције и дужности председника Владе најкасније до уторка 11.04.2017. године и да се у следећих најмање пет година не кандидујете ни за једну руководећу државну функцију.
  Ако Ви одбијете ову молбу онда то значи да или Ви не схватате колико сте својим самовољним противуставним деловањима штете нанели и држави и народу или Ви то схватате али Вас то не интересује и хоћете на сваки начин да будете инаугурисани за председника Републике, што би у било ком од та два случаја јасно показало да Ви никакао и никада више не заслужујете да будете не само председник Републике већ на било ком руководећем државном положају.
 1. Молим све вас заједно и појединачно опозиционе прихваћене кандидате и спутаног кандидата за председника Републике да се до уторка 11.04.2017. године договорите, да уколико Александар Вучић не повуче своју председничку кандидатуру, поднесете Уставном суду доказе о свим нерегуларностима изборног процеса и захтевате на основу Устава (тачка 5 другог дела члана 167 Устава) да поништи изборе од 2. априла ове године и да истоверемено од Народне скупштине тражите да смени Републичку изборну комисију и изабере нову; и да истовремено организујете широм Србије заједничке протесте искључиво под једном заставом – заставом Републике Србије. Обратите се својим бирачима да Вас у томе подрже. Ваша кандидовања нису била партијска, да би странка дошла на власт, већ појединачна, лична, да бисте Ви били председник Републике.

Ако било ко од вас, званично прихваћених опозиционих кандидата, одбије овај предлог то значи да у својој предизборној кампањи нисте били искрени и да нисте спремни да поштујете Устав, да се борите за добробит народа, будућност наше деце, безбедност и развој Републике Србије, те да зато не треба да будете ни сада ни у будуће кандидат за председника Републике.

Свако од Вас зна да се нисам с Вама лично упознао. Зато немојте да помишљате ни Ви ни било ко други да је ово мотивисано било каквим личним мотивом.

Захвалан са Вама лично, сваком појединачно, и сваком другом ко прочита ову јавну молбу и пренесе је другима (изложену у ПДФу на интернету).

____________________

Београд, 7. април, 2017. године

Др Љубомир Т. Грујић,
независни кандидат за председника Републике Србије 1990. године
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд
http://www.ssssseternal.org

 

1 reply »

 1. Ако заиста Вучић воли Србију а не власт,поруке др.Грујића су сасвим на месту и аргументоване. Народ мора да добро схвати озбиљност ситуације и не поклекне због ситних личних интереса, опстанак народа и државе је заиста у питању.

  Свиђа ми се