АКТУЕЛНО

ЦРНА ГОРА: СЕЋАЊЕ НА РУСКЕ ДОБРОВОЉЦЕ у Саборном храму Светог Јована Владимира


Поводом дана сећања на руске добровољце 12. априла 2017. године у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару биће служен помен са почетком у 12 часова.

У Отаџбинским ратовима српског народа с краја ХХ века погинуло је преко 50 добровољаца из Русије, Бугарске, Румуније и Пољске. Ти људи су у најтежа времена тријумфа потрошачке равнодушности својом добровољном жртвом посведочили искрену љубав међу православним народима.

Управо је о таквим људима светитељ Филарет Московски рекао следеће: “Охрабрено гледамо на вас који устајете у заштиту Отаџбине. Ви извршавате свету дужност, и тим је боље извршавате што вас је на тај подвиг слободно позвала ваша добра воља и љубав… Тим ће вас више благословити Бог који љуби добровољне жртве; тим ће вам захвалнија бити Отаџбина ако подвиг тако ревносно започет исто тако ревносно наставите и извршите”.

Вечна слава и хвала нека је свим руским добровољцима који дадоше највеће своје благо – свој живот ради слободе своје српске браће,и који свету српску земљу још посветише својом јуначком мученичком крвљу и телом.

Њихово дело нека буде пример свима нама како се треба борити за веру, народ и отаџбину. Њих не смемо заборавити већ се на њих радо сећати и причати о њима и њиховим несебичним делима.

ОБАВЕШТЕЊЕ

—————-

8.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. ВЈЕЧНА СЛАВА И ХВАЛА ЗА РУСКЕ КОЗАКЕ СРБСКА СПАРТО САЧУВАЈ НАМ СРБСТВО ДОК ЈЕ СВЕТИХ ГУСАЛА И ГУДАЛА НИКО НЕЋЕ У СРБСКОЈ СПАРТИ УГАСИТИ НЕЋЕ ЖИВЕЛИ БРАЋО И СЕСТРЕ У СРБСКОЈ СПАРТИ СССС

    Свиђа ми се

  2. За Србски народ остаћете заувек браћа и памтићемо што се дали оно највеће што се може дати -живот за братство Словенских народа,нека вам је вечна слава. А плахи и лакоми што рече Његош нека се стиде издаје свога рода и Рускога народа.

    Свиђа ми се

  3. Ако сабљу пољубиш крваву и запловиш у ноћне валове-сљедује ти праху светковање…..Нека им је вјечна слава и хвала. Живјет ће са нама, јер су у нашим срцима, све док и ми живимо.

    Свиђа ми се