АКТУЕЛНО

Драгослава Копривица: АМЕРИЧКО БОМБАРДОВАЊЕ СИРИЈЕ или УВЕК ИСТА ШЕМА


Драгослава Копривица

Свако каубојско бомбардовање увек се догађа по истој шеми. Толико је шема иста да је постала смешна.

Сваком бомбардовању, обавезно, сваки пут, претходи прво бомбардовање јавног мњења информацијама о масакру. `Сиријском`, Рачку, неком трећем, исто је, јер га креира исти болестан ум.

Да се не упадне у канџе манипулације, треба се сетити прошлости. Србима то није тешко. Бар не онима који су од 5.октобра одолели зомбирању, испирању мозгова, проглупљивању и заглупљивању. Они који нису одолели, или су млади па се не сећају прошлости, или су генерација неваспитане деце неваспитаних родитеља, или су глупи, лако упадају у замку манипулације. Глуп човек је сваки онај који размишља само о тренутку, не размишљајући ни о прошлости ни о будућности.

`Оружје за масовно уништење`, био је изговор Џорџу Бушу 2003. године да Ирак пошаље у пакао. Тада су многи говорили да је то медијска лаж и нису у то веровали. Сада сви то знају и признају, али је за Ирак касно.

Дамаск је такође био оптужен 2013. године. Званична анкета УН (снажно инфилтрирана САД-ом), тада је закључила немогућност утврђивања одговорних. Супротно томе, Технолошки институт Масачусетса, САД, приписао је напад побуњеницима.

Сваком рату претходи медијска кампања лажи. Вијетнам, Панама, Ирак, Југославија, Палестина, Авганистан, Либија, Сирија, Обала Слоноваче. То је техника потпаљивања јавног мњења.
Не препуштајте се манипулацији него размишљању.

У француском часопису `Challenges`, француски војни стручњаци сматрају да нема одговорности сиријске армије. Па, који то војни експерт не зна да одговорност није на сиријској армији? Ако то зна баба Зорка са Ртња, ако то знају полуписмени милитарци, што не би знали и војни стручњаци.

Дакле, размишљајмо. Ко има интерес од ове провокације? Каква је тренутна ситуација у Сирији?

Терористи све више губе на терену. Ал-Носра је била окупирала више десетина локалитета око Хомса, али је сиријска армија контраофанзивом повратила и ослободила 85% изгубљених територија и примакла се бази Ал-Носра. И, замислите, у тренутку изузетно повољне ситуације на терену за Дамаск, Дамаск је глуп и провоцира јавно мњење чинећи масакр!!! За врапце знам да им је јасно да су терористи у опасности и да траже спас у спољној интервенцији. За бомбардовано западно јавно мњење информацијама о масакру, нисам сигурна.

Бомбардована сиријска база служила је за циљање Даеша или Исиса око Палмире. Шта се догодило после америчког бомбардовања? Даеш је кренуо у напад против сиријске армије.

Американци, забринути због тровања човечанства хемијским оружјем, бомбардују сиријску базу, Дал Шаират, одакле је бачено хемијско оружје. Па, чекајте мало, каубоји! Ви протестујете против употребе хемијског оружја, а не смета вам да бомбардујете депо хемијског оружја чиме рискирате велико тровање!? Сјајна логика.

Организација за забрану хемијског оружја (ОИАС), која је надгледала уништење оружја које је Дамаск уништио у септембру 2013. године, потврдила је 2016.г. да је то оружје тотално уништено. Сејмур Херш, познати амерички новинар и добитник Пулицерове награде, је доказао да су терористи снадбевени хемијским оружјем. Дамаск је информисао УН да је конвој од 12 камиона, стигао у Сирију из Турске, пребацивао токсични материјал према Идлибу, али УН нису спровеле никакву истрагу.

То се све дешава у моменту када је коалиција САД-Европа, осумњичена да је убила више од 700 цивила у Ираку (Мосул), и Раки у Сирији. Две тежине, две мере!
Сиријци су 17. марта срушили израелски авион који је нарушио сиријски ваздушни простор и давао подршку терористима око Палмире. Који се медиј бавио тиме? Наравно, ништа од тога се не саопштава. Саопштавају нам како се тамо негде у Шведској или неком другом кутку планете, преврнуо камион са грађевинским материјалом.

И да се мало присетимо Трампове изборне кампање. Трамп је током 2013. године стално понављао да Вашингтон не треба да се ангажује у конфликту на Блиском истоку. Тада се 57% америчких грађана изјаснило против ангажовања САД у спољним конфликтима. Наравно, Трамп је то као папагај понављао током изборне кампање, не би ли био изабран. И Трамп је само један од запослених.

Естабилишмент САД и произвођачи и трговци оружјем заједно са европским земљама, дуплирали су војну потрошњу, увелико ограничавајући социјалне буџете. Ако се прати шта се догађа у САД, зна се куда иде свет.

Драгослава Копривица

————-

11.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Oko svih tih laznih povoda za svasta, pocinje da se javlja jedan novi momenat: laz cak vise ne mora da bude ni ubedljiva, lazove nije vise briga da li ce iko da im poveruje! Bitno je samo da postoji formalna „istina“ za svrhu razloga vojne interveciju, a ko u tu „istinu“ ne veruje njegov je problem. Otuda dolazi taj prepotentni stav da je samo njihova istina jedina – nema vise truda da se bude imalo ubedljiv!
    A mozda je to i od nedostatka inventivnosti i maste, jer zna se da zapadna pamet nije velika…

    Свиђа ми се