АКТУЕЛНО

Пољска слави: „НАТО батаљон штитиће нас од Руса“


НАТО војници стигли у Пољску

НАТО је у четвртак службено покренуо прво распоређивање једног мултинационалног батаљона у Пољској у склопу јачања источног крила Северноатлантског савеза према Русији.

– Распоређивање тих јединица је јасна демонстрација јединства НАТО-а, јасна порука сваком потенцијалном нападачу – рекао је амерички генерал Кертис Скапароти, врховни командант савезничких снага у Европи на свечаности у војној бази на североистоку Пољске.

Укупно ће четири мултинационална батаљона НАТО-а и једна америчка оклопна бригада бити постављени на источном боку Савеза, између балтичких земаља, Пољске, Румуније, Бугарске и Мађарске као одговор на руско присаједињење Крима 2014.

Пољски председник Анџеј Дуда је поздравио „историјски дан“ за Пољску, чланицу Савеза од 1999. током свечаности коју је директно преносило неколико тв-канала.

Борбени батаљон од око 800 војника, распоређен у Пољској, под америчком је командом уз учествовање британских, румунских и хрватских војника, преноси Н1.

Сличне јединице НАТО-а су распоређене у Естонији, Летонији и Литванији, а налазе се под командом Велике Британије, Канаде и Немачке и морају бити у потпуности оперативне до краја јуна. Главни штаб тих снага ће бити у Елбалгу, на северу Пољске.

 

ИЗВОР: ВЕСТИ

———-

14.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. Dragi Poljaci,12 miliona Poljaka su Nemci u Drugom svetskom ratu zverski pobili. Zaboravili ste vaše pilote koji su dali živote kao englesko vtopovsko meso Oni su uzletali na zadatak bez povrtaka . Gađali su nemačke Fabrike oružja, mostove, i nisu se vratili. Danas ljubite NATO, bojite cse Rusa, Zaboravili ste 1612, kad ste krenuli na MOskvu i usput činili neviđene zločine kakve Hitler nikad nije počinio. Postlali ste na Moskvu celikupno sposobno stanovništvo i pred Moskvom polomili „zube“ BžNiko se živ nije vratio. I taman kad ste oporavili naciju Hitler vas je prepolovio. Prodali ste veru za večeru kad ste se unijatili pa sad ne znate ko ste. Sloveni koji ljube naciste, fašiste i sataniste NATO. Nemce i ostalu zlikovačku bagru Zapadne Evrope i Amerike, Risi su vam braća po krvi , Nažalost vaša krv je zaražena klerofašizmom i satanizmom trule „liberalne kvazi demokratije,

    Свиђа ми се

  2. ПРОША ЈЕ наполеон и хитлер КА БОС ПО ТРЊУ МОРА ДА СУ ЗАБОРАВИЛИ КАКО КОЗАЦИ РАТУЈУ СВЕ ОД ВЛАДИВОСТОКА ПА ДО ТРСТА И ДО ШКОТСКЕ ИРСКЕ БИЋЕ ЦАРСКА РУСИЈА СВЕТ ТРЕБА ДА РАЗУМЕ ДА СУ ГЛАВНИ НЕОРИЈАТЕЉИ ЧОВЕЧАНСТВУ хазари чифути ТО САМ ЈА ОД МАЛИХ НОГУ НАУЧИЈО ИЗМИШЉЕЊ ЈЕ холакост НАЈВИШЕ ЈЕ СТРАДАЛО РУСА 27 МИЛИЈОНА ПРЕКО МИЛИЈОН СРБА И СРБКИЊА ВОЈВОДА МОМЧИЛО Р ЂУЈИЋ ЈЕ РЕКАО О СТРАДАЊУ СРБА И СРБКИЊА ХВАЛА БОГУ МИ КОЈИ СМО СРБИ НАУЧИЛИ СУ ОД НАШЕГ ДРАГОГ ВОЈВОДЕ ЗНАМО ИСТИНУ БРАЋА И СЕСТРЕ НА КОСОВУ ПЕВАЈУ ОЈ КОСОВО КОСОВО ДАЈ БОЖЕ ДА ЈЕ И ИДУЋЕ ГОДИНЕ ЗАПЕВАМО У СВИМ ОКУПИРАНИМ СРБСКИМ ЗЕМЉАМА А НА ДИНАРИ И У КНИНУ ШТА СЕ ОНО ШТА СЕ ОНО НА ДИНАРИ СЈАЈИ ЂУЈИЋЕВА ЂУЈИЋЕВА КОКАРДА НА ГЛАВИ БРАТСКИ ПОЗДРАВ ЗА СВЕ ЧЕТНИКЕ МИ НИЈЕСМО НИ СТРАНКА НИ ПАРТИЈА ВЕЋ ЖИВА СНАГА СРБСКИХ ЧЕТНИКА КОЈА СЕ БОРИ ЗА ОСЛОБОДЂЕЊЕ СВИХ СРБСКИХ ЗЕМАЉА У МАЈКУ СРБИЈУ СССС

    Свиђа ми се

  3. Све ово неодољиво подсећа на догађаје из 1812. и 1941. године када су Русија и СССР били нападнути од стране тадашњих великих непријатеља Наполеона и Хитлера. Изгледа да Амерички режим из Вашингтона са злочиначком НАТО коалицијом, коју чине наши тзв. савезници из претходна два светска рата и њихови бивши ратни непријатељи, планира да изврши агресију на Русију.

    Свиђа ми се