АКТУЕЛНО

Двери: Захтевамо смену министра Шарчевића!


Српски покрет Двери се најстрожије противи најављеним изменама у редовном наставном плану и програму у основним и средњим школама које за циљ наводно имају превенцију сексуалног насиља међу децом и омладином.

Наиме, Група за заштиту од насиља и дискриминације Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије је фебруара месеца текуће године упутила писмо директорима основних и средњих школа, као и директорима предшколских установа у којем су наведени линкови за преузимање Стручног упутства за примену Образовних пакета за учење о теми сексуалног насиља, као и самих Образовних пакета. Наведене Образовне пакете поменута Група је развила у сарадњи са Инцест Траума Центром, невладином организацијом.

Директорима је дат налог да наведене пакете имплементирају у постојећи наставни план и програм и то у оквиру следећих предмета: српски (матерњи) језик; свет око нас; природа и друштво; физичко васпитање и школски спорт; музичко васпитање; грађанско васпитање; биологија; социологија; Устав и права грађана и психологија. Да ствар буде још гора, предвиђени су и материјали за децу старости од 3-7 година, односно за предшколски узраст.

Увидом у наведене материјале јасно је да намера аутора није била да децу образује о начинима превенције сексуалног насиља, већ имплементација радикалног индивидуализма, екстремног феминизма и тоталитарне ЛГБТ и родне идеологије.

Наведени материјали су: “Образовни пакет за учење о теми сексуалног насиља над децом за предшколске установе у Србији, родитеље и старатеље” (Инцест траума центар); “Приручник за превенцију родно заснованог насиља” (Министарство просвете, науке и технолошког развоја); “Програм Y” (CARE international); “Образовни пакет за учење о теми сексуалног насиља над децом за основне и средње школе у Србији” (Инцест траума центар).

Из следећих неколико примера то јасно закључује права намера аутора. На стр. 346-347 приручника за основне и средње школе се даје упутство о извођењу француског пољупца, оралног и аналног секса као и о употреби женског кондома за лезбејке; на стр. 348 су цртежи две девојке како се љубе; на стр. 355 имамо детаљан порнографски опис односа између младића и девојке, што је у супротности са Кривичним законом Републике Србије у делу који се односи на приказивање порнографског садржаја малолетницима, за шта је предвиђена и затворска казна. Материјали обилују оваквим и сличним примерима, које свакако нећемо наводити у овом саопштењу.

 

Јавно питамо господина министра Младена Шарчевића и надлежне у Министарству просвете, науке и технолошког развоја:

 1. Да ли знате да су овакви наставни садржаји у супротности са Уставом Републике Србије (члан 43, став 5; члан 64, ставови 1 и 3; члан 65, став 1); Кривичним законом Републике Србије, члан 185, став 1, као и са међународним правом (Универзална декларација о људским правима УН, члан 26, став 3; Међународни пакт о грађанским и политичким правима, члан 18, став 4; Конвенција о правима детета, члан 14, став 2, као и члан 18, став 1; Светска декларација о опстанку, заштити и развоју деце, члан 18; Међународна конференција и популацији и развоју – Каиро, 7.45 итд.)?
 1. Ко је одобрио овакве наставне садржаје без јавне расправе?

 

Српски покрет Двери позива све породичне људе да дигну свој глас против сексуализације наше деце и одузимања Уставом загарантованог права родитеља да одлучују о образовању и васпитавању сопствене деце, а либералним властодршцима поручујемо да је добробит наших породица црвена линија које неће тако лако прећи.

У том смислу, захтевамо неодложну смену министра просвете, науке и технолошког развоја гдин Младена Шарчевића, због недопустивог намерног или ненамерног покушаја тоталитарне индоктринације деце у вртићима, основним и средњим школама.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

САОПШТЕЊА

***

ПОВЕЗАНО:

*Слободан Антонић: Постизборна ЛГБТ инклузија или „На мала врата“ уводи се „сексуално образовање“ праћено подстрекивањем деце на хомосексуалне односе

*РЕАГОВАЊЕ: Саопштење УГ „Иницијатива НоВа“ на текст – „Постизборна ЛГБТ инклузија“

*Слободан Јанковић: Укидање рода у школама

————-

17.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

5 replies »

 1. ГОСПОДИНЕ СЛАВНИЋУ КОЛИКО ВИДИМ ЈЕДИНО ЈЕ БУДАН ОД СПЦ МОНАХ АНТОНИЈЕ ДАВИДОВИЋ ОН СЕ ТРУДИ КОЛИКО МОЖЕ ЗНА И УМЕ СА ЛИТУРГИЈУМА У БЕОГРАДУ ДА ПОДИГНЕ СРБЕ НА НОГЕ АЛИ НЕ ИДЕ ТО ЛАКО МНОГИМА ЈЕ ВАЖНИЈИ римски папа и ватикан ОД СВЕТОГ САВЕ КОЈА БРЕ СПЦ ОНИ ВОЗЕ СКУПА КОЛА ИМАЈУ ПАРА КОЛИКО ХОЋЕ ДОК ЈЕ ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ У НЕКОЈ СТАРОЈ КУЋИ ЉУДИ МИ КАЖУ ДА ЈЕ ТРИ СА ТРИ ДОК ИЗ БЕОГРАДСКЕ ПАТРИЈАРШИЈЕ ОНИ НЕ ЗНАЈУ ШТАЋЕ ОД ПАРА СИЛЕ МОЋИ лажи преваре ИТД ГДЕ ЈЕ ТУ ПРАВДА ЈЕР РИСТЕ РАДОВИЋ И ОСТАЛИ језуити ИМАЈУ ПОКЛОН ПРСТЕЊЕ ОД папе ОНИ СУ рдђе погани несоји ОНИ СУ јуде БОГ ОДВАЈА ЖИТО ОД кукоља ТАКО ЈЕ БИЛО КРОЗ ВЕКОВЕ ТАКО ЋЕ БИТИ ДО ДРУГОГ ДОЛАСКА ИСУСА ХРИСТОСА ДА СУДИ ЖИВИМА И МРТВИМА И ЧИЈЕМ ЦАРСТВУ НЕЋЕ БИТИ КРАЈА СССС

  Свиђа ми се

 2. Све док се у Србији изабирају већ унапред изабране власти,биће погубно и за народ и државу.И више није битно ко је министар било чега влада са премијером мора да извршава задатке из Брисела ма колико оне биле штетне по Србију и Србски народ.Од наше свести зависи даљи ток националне пропасти,ако се пробудимо можда и укочимо та кола која већ иду ка амбису и пропасти. Запамтите сви смо мање или више одговорни пред будућности Србије и Србскога народа и те одговорности нас нико ослободити не може,јер дугујемо потомцима а и претцима Србију какву заслужују.

  Свиђа ми се

 3. Захтевамо Трајно стопирање и Повлачење из употребе наведеног изопаченог Упутства и да Трајно оставе нашу децу на миру. Ми ћемо их васпитавати као и до сада. Подржавам активност Двери. Не дирајте нам Децу.

  Свиђа ми се

 4. Где је овде Српска Православна Црква – да дигне глас против овог постизборног,
  евро-атланског САТАНИЗМА – проповедима свештеника, да апелују на родитеље
  да се свим средствима боре против ове пошасти???
  Веронаука се своди на необавезан пртедмет, а горе наведено ЛГБТ васпитање
  по школама – као ОБАВЕЗНО?!

  Tреба се згрозити на чињеницу да држава уводи у вртиће, основне и средње школе обавезно сексуално ЛГБТ образовање, а укида веронауку као обавезан предмет.Због обећаних пара за довршетак храма “Св. Саве“, за својега мандата, АВ је купио патријарха и СПЦ, да прећутно прихвате укидање веронауке као обавезан предмет, а прећутно, под обавезно, сексуално ЛГБТ образовање у вртићима, основним и средњим школама?! Тако је патријарх направио лепу “трампу’’са АВ – веронауку за сексуално ЛГБТ образовање, плаћено парама за довршетак храма “Св, Саве“!
  Где си Свети Саво, да видиш шта ради Твој предак на Твом трону Србског Архиепископа!!!

  Драган Славнић

  Свиђа ми се