АКТУЕЛНО

ХРВАТСКА – ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ: Од 581.663 Срба колико их је било 1991. остало само 186.000 или 67,91% мање


У Хрватској је у посљедње вријеме, примјеном Закона о пребивалишту, са бирачког списка избрисано чак 67.496 грађана српске националности.

У Сисачкој жупанији са бирачког списка избрисано је 10.000 Срба, у Карловачкој 8.677, у Шибенско-книнској 6.436 Срба, Задарској 6.207, у Пожешко-славонској 5.222, а у Личко-сењској 5.099 Срба, подаци су хрватског Министарства управе, у које су имале увид Вечерње новости.

У неким градовима, попут Книна, више Срба је избрисано са списка него што их је на списку остало, а слично је и у Пакрацу, Липику, Грачацу и на Плитвичким језерима.

У Воћину је, на примјер, са списка избрисан 1.161 грађанин српске националности, а остало их је свега 300.

До масовног брисања Срба дошло је и у мјестима гдје је број Срба који су остали нешто већи од оних који су избрисани, попут Војнића, Двора, Доњег Лапца.

Брисани су Срби у Глини, гдје су некада били већински народ, као и у Петрињи, а у Вуковару је избрисано 3.573 Срба.

Статистика показује да данас у Хрватској живи само 186.000 Срба, што је 67,91 одсто мање од 581.663 Срба, колико их је било 1991. године.

Број Срба у Хрватској стално опада, па су многа мјеста гдје су прије рата живјели Срби данас без иједног становника.

Извор: СРНА/РТРС

***

ПОВЕЗАНО:
*

—————–

17.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. БРАТЕ ИЗ БРАТОНОЖИЋА ДИНАРСКА ДИВИЗИЈА ПОД КОМАНДОМ ЧЕТНИЧКОГ ВОЈВОДЕ МОМЧИЛА Р ЂУЈИЋА ЈЕ ИМАЛА У ПОЧЕТКУ ПРЕКО 15000 ИЉАДА ЧЕТНИКА И ДРЖАЛА ЈЕ СЕВЕРНУ ДАЛМАЦИЈУ ЈУЖНУ ЛИКУ И ЗАПАДНУ БОСНУ ЧЕТРИ ПУНЕ ГОДИНЕ ДО ПРОБОЈА КОД СЕЛА ПАДЂАНА ОКО СВЕТОГ НИКОЛЕ 19 12 1944 ЈЕ ПРОБИЛА ЗАЈЕДНИЧКИ ОБРУЧ партизана и усташа ПОШТО ЈЕ сатрап СВЕ усташе домобране ПРЕВЕО У ТЗВ партизане ДА УБИЈАЈУ ДВА ПУТА СРБЕ ПРВО СУ УБИЈАЛИ ДОК СУ НОСИЛИ НА ГЛАВИ СЛОВО ЊИХОВО А ПОСЛЕ ПОД ТЗВ звездом петокраком ђаволским знаком ОД 20 10 1944 СРБИЈА НИЈЕ ИМАЛА СРБСКУ ВОЈСКУ ДОДУШЕ ОНО ШТО ЈЕ БИЛО ЈКВУО И НЕДИЋЕВЦИ СУ УБИЈАНИ НА СВАКОМ МЕСТУ ОД ТЗВ ослободиоца ЊИХОВИ СИНОВИ УНУЦИ НА ЖАЛОСТ ВЛАДАЈУ И У БЕОГРАДУ И ПОДГОРИЦИ НЕК БИ ДАО БОГ ДА СЕ СВЕ СРБСКЕ ЗЕМЉЕ ОСЛОБОДЕ нато фашистичког и комунистичког терора СССС

    Свиђа ми се

  2. Удруженим снагама комуниста и усташа како за време другог светског рата тако и издајом Крајине 1995 године дошли смо до тога да никада мање Срба није било на тим просторима као сада. То је резултат комуниста и њихове деце који и даље владају Србским народом,и ми просто немамо снаге да се извучемо из њихових канџи,врло перфидно под плаштом лажне демократије ,разбијају Србство и Србске државе остварујући идеје на конгресу кпј у Дрездену где се Србији и Србском народу већ тада пресудило,и ево то већ реализују.

    Свиђа ми се

  3. ПРВО НИЈЕ ТЗВ курватска НИКАДА БИЛА У ДАЛМАЦИЈИ КНИНУ БЕНКОВЦУ ВЕЋ ЈЕ ТО СРБИЈА У УСКОЧКОЈ КРАЈИНИ ТО ШТО ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ ПИШУ ЈЕ комунистичка лаж АКО СЕ НАСТАВЉА ОТПИСИВАЊЕ СРБСКИХ МЕСТА И ПИСАНИЈЕМ ПОКЛАЊАТИ курватима ОНДА СЕ СТВАРА лажна ТЗВ курватска ИСТОРИЈА А ТО ОНИ ЈЕДВА ЧЕКАЈУ ДА ПРИКАЖУ ДА СУ НАВОДНО ИМАЛИ ТЗВ рватску ДРЖАВУ КАКО НОВИНАРА НИЈЕ СРАМОТА ДА ПИШЕ ИЗМИШЉОТИНУ ТЗВ рватске ? КНИН ЈЕ СРБСКИ ГРАД И ЧЕТНИЧКА ДИНАРА ТА УСКОЧКА И ХАЈДУЧКА ПЛАНИНА ОНАЈ СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ ЈЕ ИЗДАО КРАЈИНУ ДА ЈЕ БИЈО УМЕСТО ЊЕГА НЕКО КА ВОЈВОДА МОМЧИЛО Р ЂУЈИЋ СЛОМИЛИ МИ рвати ЗУБЕ НА ДИНАРИ А ОНИ КОЈИ СУ ИЗДАЛИ НЕК СУ ПРОКЛЕТИ ДО ДЕВЕТ КОЉЕЊА А ТО СУ ТЗВ генерали јна ИЗ БЕОГРАДА ИМА БОГА ПА НЕК СУДИ ОН И рватима и комунистима СССС

    Свиђа ми се