АКТУЕЛНО

ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Косовска Митровица – Док је тукао Србина узвикивао „Алаху акбар“


КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Србин Бојан Сталетовић (31) повређен је синоћ у северном делу Косовске Митровице када га је напало пет маскираних лица у мултиетничком насељу Бошњачка махала. Нападач који је тукао Сталетовића узвикивао је „Алаху акбар“.

Бојана Сталетовића (31) физички су напали петорица маскираних нападача који су код себе имали палице, али и пиштољ.

„Било је то касно синоћ, након што су се догодили раније инциденти у Митровици за које нисам ни знао. Враћао сам се кући пошто живим у Бошњачкој махали и напала ме група од пет младића, по гласовима бих рекао да су имали око двадесетак година“, рекао је Сталетовић.

Сталетовић је казао да је један од нападача потегао пиштољ на њега, а да су га остали тукли, ударали бејзбол палицама. У инциденту је задобио повреду главе и руке и каже да су нападачи имали на главама фантомке.

„Јесте, ја сам успео да скинем фантомку једном од њих и препознао сам га, пошто га често виђам по Бошњачкој махали. Он је узвикивао `Алаху акбар`…. То је само још једна провокација са њихове стране“, рекао је Сталетовић.

Сталетовићу је након повреде помоћ указана у Клиничко болничком центру у Косовској Митровици.

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је раније данас Танјугу да се инцидент догодио око 23.20 и да косовска полиција трага за једним Албанцем који је идентификован и осумњичен за овај напад.

Ово је други инцидент који се догодио синоћ у Косовској Митровици, претходно је у северном делу Косовске Митровице синоћ око 22 сата оштећено једно путничко возило. Бојић је рекао да су укупно привели шест осумњичених младића албанске националности који се терете за уништавање покретне имовине и због сумње да су покушали да изазову нереде.

На друштвеним мрежама појавила се информација да је група Албанаца дошла у северни део Митровице из правца Бошњачке махале, да су неки од њих имали палице, да су провоцирали Србе и користили каменице.

ИЗВОР: РТВ

————-

18.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »