ДРУШТВО

Проф. др Љубомир Т. Грујић: Народни посланиче, одговорите јавно на ова питања и објасните одговорПише: Проф. др Љубомир Т. Грујић


НАРОДНА СКУПШТИНА
Трг Николе Пашића 13
11000 Београд

 

Доставља се преко епоште:

Госпођи Светлани Булајић, генералном секретару:
за сваког народног посланика
sekretar@parlament.rs

АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ, проглашеном изабраном кандидату за председника Републике и председнику Владе не би ли схватио да не заслужује да буде више на било ком руководећем државном положају и да треба се повуче
predsednikvlade@gov.rs,
http://www.srbija.gov.rs/vlada/kontakt.php,
https://twitter.com/avucic

Доставља се преко интернета (http://www.ssssseternal.org и др.):
Држављанима и политичким странкама Републике Србије
Средствима јавног обавештавања – јавности преко интернетa 

 

Тема петиције: Ваша, народни посланиче, (не)легитимност да будете народни посланик

На основу 1 става члана 56 Устава обраћам Вам се народни посланиче појединачно, сваком од вас народних посланика, и тражим од сваког од вас да јавно одговорите на питања наведена на крају овог дописа. На ово ме приморавају:

 • Чињеница је да је Александар Вучић експлоатисао положај председника Владе да организује изборе тако да што је могуће више обезбеди себи да буде објављено да је већина од броја бирача који су гласали дала подршку њему (намештено одузимање надлежности судовима и општинама да од 01.03.2017. оверавају потписе, да то од тада чине неспремни нотари, да се у Службеном гласнику објави одлука председнице Народне скупштине о расписивању избора истог дана када је донета, 02.03.2017., да га државни органи штите од оправданог приговора да није испунио законски услов да буде кандидат за председника Републике, да се не поштује ни Устав ни став Уставног суда, да је скоро непрекидно био у емисијама на РТС 1, ….) и да је тиме довео све остале кандидате у веома подређен положај чиме је нарушио демократичност избора и Уставом гарантовану равноправност пред Уставом и законом.
 • Чињеница је да je Републичка изборна комисија сакрила од јавности сат и минут 05.03.2017. када је донела решење да прихвата кандидатуру Александра Вучића и сат и минут 06.03.2017 када истиче рок од 24 сата за подношење приговора на то решење да би себи омогућила да одбије приговор као неблаговремен и на тај начин је избегла да се суочи с истином да о његовој пословној неспособности да извршава дужности председника Републике у складу с Уставом.
 • Чињеница је да je Управни суд одбио жалбу на став Републичке изборне комисије (линк) и избегао и да се суочи с доказима да Александар Вучић не испуњава законски услов да буде кандидат за председника Републике Србије.:
 • Чињеница је да Александар Вучић и његови подржаваоци тврде да није било примедби на изборни процес пре објављивања резултата избора упркос томе што су и наведени приговор Републичкој изборној комисији и жалба Управном суду били поднети још 06.03.2017. односно 08.03.2017., следствено.
 • Чињеница је да Александар Вучић и његови подржаваоци тврде да је на изборима 02.04.2017. добио подршку већине народа.
 • Чињеница је, према јавном извештају Републичке изборне комисије од 06.04.2017. (линк) на основу обрађених 98,79% бирачког тела да је за Александра Вучића гласало 994.210 бирача од 6.724.949 бирача, што износи 29,654% од укупног броја бирача, мање од једне трећине свих бирача, далеко мање од народне подршке.
 • Чињеница је да је Александар Вучић у свом извршавању дужности (пот)председника Владе радио супротно свему ономе што је говорио и за шта се залагао до доласка на власт, на пример (линк).
 • Чињеница је да је под руководством Александра Вучића дошло до пустошења Србије (линк) и (линк) (ДОДАТАК 1)
 • Чињеница је да је под руководством Александра Вучића дошло не само до продубљивања шиптарске окупације већ и до вишеструког понижавајућег раздора у Србском народу на Косову и Метохији (линк) (ДОДАТАК 2)
 • Чињеница је да је под руководством Александра Вучића државни дуг енормно повећан (линк).
 • Чињеница је да је Александар Вучић у свом извршавању дужности (пот)председника Владе обилато деловао противуставно. Докази су Вам били поднети 03.04.2017. године. Објављени су на следећим линковима: линк1, линк2, линк3. Били су 08.03.2017. достављени и Управном суду (линк) и Уставном суду 13.04.2017. (линк).
 • Чињеница је да је Александар Вучић омаловажио, погазио, одбацио своју заклетву члана Владе својим противуставним деловањима:

Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије.

Члан 5 Закона о изменама и допуна Закона о Влади

 • Чињенице су да је Александар Вучић после доласка на власт одбацио све што је говорио и за шта се залаго пре доласка на власт и да је омаловажавањем, гажењем, одбацивањем своје заклетве члана Владе потпуно унапред обезвредио и учинио неверодостојном, неискреном, неистинитом, неверном, неоданом председничку заклетву коју би требало да положи пре свог инаугурисања за председника Републике Србије:

 “ Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности.“

4. став члана 114 Устава

 • Чињеница да Александар Вучић не може да положи веродостојну, искрену, истиниту, верну, одану председничку заклетву спречава, онемогућава, да он буде инаугурисан за председника Републике (у складу с Уставом).
 • Чињеница је да сте Ви, народни посланиче, да бисте то постали на легитиман начин, положили заклетву народног посланика: 

Заклињем се да ћу дужност народног посланика обављати предано, поштено, савесно и верно Уставу, бранити људска и мањинска права и грађанске слободе и по најбољем знању и умећу служити грађанима Србије, истини и правди!

2. став члана 17 Закона о Народној скупштини

 • Чињеница је да сте Ви, народни посланиче, добровољно прихватили:

 Народни посланик дужан је да поштује Устав, закон и Пословник.

1 став члана 45 Закона о Народној скупштини

 • Чињеница је да би Ваше, народни посланиче, прихватање председничке заклетве Александра Вучића значило прихватање свих његових противуставних дела као неважних упркос њиховим катастрофалним последицама по народ и државу те да би то значило и подршку њему да може да настави самовољну, диктаторског типа, противуставну владавину. Тиме бисте Ви прекршили своју посланичку заклетву и законску одредбу.
 • Чињеница је да би Вашим, народни посланиче, кршењем Ваше посланичке заклетве и законске одредбе Ви изгубили легалност да будете народни посланик и да бисте били обавезни да напустите заседања Народне скупштине. 
 • Чињеница је да не бирамо сада ни највећег каријеристу Србије данас, ни највећег каријеристу Србије свих времена, ни представника Србије на Еврокаријеризму.
 • Чињеница је да бирамо председника Републике Србије.
 • Чињеница је да (смо обавезни да) га бирамо на основу онога шта је говорио пре и после доласка на власт; за шта се залагао пре и шта је радио после преузимања дужности водећег државног руководиоца; како је извршавао државне дужности са становишта поштовања и спровођења Устава и закона; поштовања људских права и слобода; поштовања суверенитета и интегритета државе на целој њеној територији чији је неодвојив део Косово и Метохија. 
 • Чињеница је да Вас је народ изабрао за народног посланика и да сте дужни да обавестите народ о свом ставу.

 

НАРОДНИ ПОСЛАНИЧЕ

ОДГОВОРИТЕ ЈАВНО НА ПИТАЊА ВАМА И ОБЈАСНИТЕ ОДГОВОР

 1. Јесу ли избори од 02.04.2017. били толико (не)регуларни да треба њихови резултати да се (не)прихвате? 
 1. Јесу ли избори од 02.04.2017. били толико нерегуларни да ћете тражити да се пониште и распишу нови, или су били регуларни да нећете тражити да се пониште и распишу нови? 
 1. Да ли (не)ћете да прихватите председничку заклетву Александра Вучића? 
 1. Да ли (не)ћете да признате Александра Вучића за председника Републике Србије?

 

С поштовањем,
април, 2017. године

Др Љубомир Т. Грујић,
редовни професор у пензији
Џона Кенедија 31/15,
11070 Београд,
lyubomirtgruyitch@gmail.com
http://www.ssssseternal.org


 ДОДАТАК 1: Српски Колектив: ПРОБУДИ СЕ СРБИНЕ! Језива истина о Александру Вучићу и политичкој мафији (видео)

 

ДОДАТАК 2: НП Отаџбина: Ова брука и срамота само показује размере катастрофалне политике Александра Вучића према КиМ

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.