ЕКОНОМИЈА

У ИМЕ НАРОДА!? „Жито промет“ из Сенте кажњен јер продаје јефтинији хлеб!


СУД САНКЦИОНИСАО „ЖИТО ПРОМЕТ“
Казна за јефтин хлеб

„Жито промет“ из Сенте мораће да плати 100.000 динара јер је тржишту испоручивао и продавао више векни по повољнијој цени!?

ОДЛУЧИЛИ су да праве више јефтинијег хлеба, па су зато и кажњени. „Жито промет“ из Сенте мораће да плати 100.000 динара јер је тржишту испоручивао и продавао више векни по повољнијој цени!? Надлежни суд је их је санкционисао јер структуру производње нису прилагодили Уредби о обавезној производњи хлеба од брашна Т-500, која одређује да сваки пекар мора на својим рафовима да има најмање 40 одсто белих векни.

„Жито промет“ је правио само осам одсто белог, 18 одсто специјалних врста хлеба и 74 одсто полубелих, најјефтинијих векни, од брашна ТИП-850. Бели хлеб је продавао за 39, а полубели за 36 динара.

– Купци највише траже управо хлеб од брашна ТИП-850 – каже за „Новости“ Предраг Ђуровић, председник „Жито промета“.

– Већом производњом хлеба, чија је цена 36 динара, допринели смо и заштити потрошача који могу да приуште себи више векни на дан. Пекара у Новом Кнежевцу потпуно је реновирана, поседује све сертификате и документацију, али после ове одлуке, најпре Прекршајног суда у Новом Кнежевцу, а потом и потврде другостепеног суда у Новом Саду, размишљамо се да ли да се и даље бавимо производњом хлеба.

Председник Покрета потрошача Петар Богосављевић каже да је циљ Уредбе на основу које су кажњени да се ограничи производња специјалних врста хлеба које имају високу цену, односно да се заштите они који не могу да купе скупе векне.

Тврди да је све урађено под притиском произвођа којима не одговара конкуренција која је фер квалитетом и ценом.

1 reply »

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: