АКТУЕЛНО

Цетиње: Изгласан улазак Црне Горе у НАТО – Део опозиције протестовао (видео)


Седница црногорске скупштине на Цетињу (Фото: Влада ЦГ)

ЦЕТИЊЕ – Скупштина Црне Горе једногласно је данас, са 46 гласова, усвојила Предлог закона о потврђивању Северноатлантског уговора, којим се обезбеђују услови за приступање Црне Горе НАТО савезу.

Осим владајуће коалиције, учлањење Црне Горе у НАТО подржали су и посланици Социјалдемократске партије (СДП), који су једини, од опозиционих партија, присуствовали седници парламента на Цетињу, преноси РТЦГ.

Паралелно са одржавањем седнице парламента, Демократски фронт (ДФ) је организовао протест због одлуке да се, мимо референдума, донесе одлука о чланству Црне Горе у НАТО.

Они су поручили и да неће признати одлуку парламента.

Председник владе Душко Марковић казао је на почетку расправе да скупштина данас има историјску привилегију да донесе одлуку која ће се памтити док буде Црне Горе и Црногораца.

„Оваква одлука се нигде осим на Цетињу није могла донети”, саопштио је Марковић.

***

Присталице Демократског фронта на Цетињу запалили НАТО заставу

ПОДГОРИЦА – Део опозиције, који се противи доношењу одлуке о прикључењу Црне Горе у парламенту, предвођени опозиционим Демократским фронтом, одржао је данас на Цетињу протест.

Протест је одржан уочи почетка седнице парламента и завршен је без већих инцидената. Присталице ДФ су том приликом запалиле заставу НАТО.

Како су пренели црногорски медији, највећи инцидент догодио се када су се протестанти разилазили, а група младића их је засула каменица, па је интервенисала полиција.

Протест је завршен обраћањем једног од лидера ДФ и председника Нове српске демократије Андрије Мандића који је рекао да се данас у Скупштини потписује анексија Црне Горе.

Присталице опозиције спалиле заставу НАТО (Принтскрин: РТЦГ)

„Али ми смо се окупили да би поручили да не пристајемо на ову издају. Они су издали све што су могли издати и данас са овог места поручујемо да ћемо поништити ову одлуку чим се за то створе услови”, поручио је Мандић.

Он је казао да у ЦГ нема ниједног Србина који би гласао за НАТО.

Мандић је позвао опозицију да им се придруже у даљој борби против режима.

Председник ПзП-а Небојша Медојевић казао је да је овај режим окупирао ЦГ.

Он је оптужио полицију да није дозволила „аутобусима са слободним људима да дођу на Цетиње”.

„Али проћи ће и ова издаја. Глас народа је глас Бога и ми смо стога да се изађе на референдум. Тешко томе председнику који се боји свог народа”, поручио је Медојевић.

ИЗВОР: Танјуг/ПОЛИТИКА/Стање ствари

—————-

28.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. ЖИВЕЛА СРБСКА СПАРТА ЖИВЕЛА ВЕЛИКА СРБСКА ПОДГОРИЧКА СКУПШТИНА ЖИВЕЛИ БРАЋО СРБИ ЖИВЕО НАШ БРАТ ГОРАН КИКОВИЋ ПРЕДСДЕНИК СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БЕРАНЕ И ПОТОМЦИ СРБСКИХ БЈЕЛАША И ВОЈВОДЕ ПАВЛА ЂУРИШИЋА ЈУРУШЛИЈЕ ТАКО ИСТО ДА ПОКАЖЕМО ОНИМА КОЈИ ХОЋЕ ДА У ПОДГОРИЦИ ИСМИЈАВАЈУ СРБЕ СА ДОВОДЂЕЊЕМ ОНИХ КОЈИ ПРОМОВИШУ алојзија степинца СССС

    Свиђа ми се