АКТУЕЛНО

УДРУЖЕНА ЗЛОЧИНАЧКА ЗАВЕРА западних обавештајних служби – ИРАК (видео)


 

Dr David Kay

У овом документарцу ћете чути причу коју знају само ретки. Много тога је остало неоткривено у вези са инвазијом на Ирак, да ли је управо један Ирачанин дао сигнал након чега се политичка и војна машинерија обрушила на једну државу.

И Рафедов бивши послодавац се пита зашто немачка влада штити и плаћа Рафида кад зна да је лажов, и говори о последицама које је његова и лаж Џорџа Буша донела њиховој земљи.

“Влада у Берлину до дан данас одбија да призна ма какву сопствену одговорност за ту катастрофалну грешку“, пише “Шпигел“, откривајући да је човек БНД који је „открио“ велик део “доказа“ био, заправо, „хохштаплер и лажов“ чије је право име Рафед а у обавештајним круговима Кервбол, што у бејзболу означава лопту коју је посебно тешко ухватити, лопту чија путања доводи противничке играче у заблуду.

Новинар немачког Шпигл-а који је истраживао извор информације

Шта је то понудио Кервбол?

Податак где Садам Хусеин држи оружје за масовно уништење, многи су у то посумњали обавештајци су се ускомешали УН инспектори узалуд тражили али то Колина Пауела није зауставило да одржи моћну презентацију пред већем сигурности УН.

Извештај УН-а је био да се на локацијама које је извор открио не налази ништа од тога што је речено већ складиште кукуруза, проверавали су све неколико пута, и то је саопштено шефовима у Вашингтону 30 дана пре почетка напада.

Шеф тима УН за оружје

Тога дана је, држећи у руци ампулу наводног биолошког оружја, амерички државни секретар Колин Пауел „објашњавао“ свету у седишту УН у Њујорку да је против „опасног“ Ирака збиља неопходно заподенути нови рат. Цену ових лажи је платило главом на стотине хиљада невиних.

Заврзламу ове обавештајне катастрофе покушао је веома једноставно да објасни Швеђанин Ханс Бликс, некадашњи шеф екипе инспектора УН. “Обавештајне службе знају да ће бити кажњене ако ништа не открију, али исто тако знају да неће бити кажњене ако мало претерају. Зато нагињу овом другом“, изјавио је Бликс.

Шеф БНД-а у то време покушао је да упозори САД са не користе извештаје извора као разлог за интервенцију

БНД каже да су они тада само пренели информације, а не и процене и да, за све што се касније десило, одговорност сносе Американци.

ШЕФ БНД ПИСАО ШЕФУ ЦИЕ ТЕНЕНТУ

Колин Пауел, који је напустио високу политику, каже данас за свој говор са „ампулом“ у руци, да је то био врло болан моменат у његовом животу, а амбициозни “доктор“ БНД са почетка ове приче напустио је ту службу.

Рафед у Ираку, оптужен за проневеру у фабрици у којој је радио

Истовремено, чувени шеф ЦИА Тенет је 2004. године, пошто је Рафед означен као лажов, отишао са тог места и сада је пензионер, а на пут без повратка отишло је више стотина хиљада Ирачана махом цивила (деце, жена, старих и болесних).

У целој овој причи о губитницима, рату и жртвама, шпијунима и азилантима, високој политици и ниским жељама, има и добитника – то је Рафед! Он је, кажу обавештени, зарадио шестоцифрену суму евра, добио је немачко држављанство, БНД га и даље штити, а за њега и његову другу супругу (Мароканку) и сина рођеног у Немачкој тражи се, како пише “Шпигел“, нов идентитет.

ИЗВОР: Црвена Раковица

———

29.4.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Нафта бре народе! Нафта и опкољавање Русије, Кине, Ирана – то је пресудило Ираку и Садаму. Да није био овај шпијун, нашао би се други, али одавно је речено које су земље Осовина зла: Русија, Кина, Сев.Кореја и исламске земље које нису под америчком контролом – просто и јасно!

    Свиђа ми се