АКТУЕЛНО

Само размишљам наглас… Ако заборавимо ко смо и други ће нас избрисати да смо уопште постојали


Одавно је било време да се сагради једна КУЋА СЕЋАЊА у којој би била сабрана сведочења, документи и која би била отворена за јавност – о страдању србског народа. Уз то би било добро подићи једно ОБЕЛЕЖЈЕ СТРАДАЛИМ СРБИМА – да наша деца, унуци и њихова деца – не уче историју коју сервирају западњаци који од нас хоће да на силу направе „злочинце“, већ да виде да смо херојски, часни народ који се увек борио против зла, народ који је највише страдао у свим ратовима. И то треба да финансира буџет народни (државна каса), по одлуци народа да они који су тренутно на власти дају налоге да се то изврши, ШТО ПРЕ.

За почетак би то могла бити КУЋА СЕЋАЊА на страдање србског народа у логорима Аустроугарске, Немачке и НДХ у Првом и Другом светском рату:
– ЈАСЕНОВАЦ, логор из којег није изашло 700.000 – 1.200.000 Срба (није тачно утврђен број страдалих)
– ЈАДОВНО, ГОСПИЋ, ПАГ, логори у којима је страдало око 40.000 Срба
– НЕЖИДЕР, логор из којег није изашло 9.700 Срба
– МАУТХАУЗЕН, логор из којег није изашло 8.256 Срба у Другом и 7.000 у Првом великом рату
– ДОБОЈ, логор из којег није изашло 8.000 Срба
– ЈИНДРИХОВИЦЕ, логор из којег није изашло 8700 Срба
– БОЛДОГАШОЊ, логор из којег није изашло 7.000 Срба
– НЕЂМЕЂЕР, логор из којег није изашло 5.927 Срба
– ШОПРОЊЕК, логор из којег није изашло 5.715 Срба
– АРАД, логор из којег није изашло 4.317 Срба
– Број логора за Србе и логораша – заробљеника и интернираца у Бугарској – као и број умрлих Срба у логорима није пописан. О њима ни најгрубље процене не дају тачно стање. За Србе је читава Бугарска била логор. У неким списима можемо наћи имена логора за Србе: Арханлиското, Варна, Горње Пачарево, Гоморџина, Горња Џумаја, Главнате Милово, Унровненије, Добрич, Маровци, Дунавски депо, Јувирин депо, Карлово, Некурделс, Немичерево, Нарежданик депо, Пловдив, Плевен, Риска, Рушчук, Софија, Сливен, Татар Пазарчик, Хесков (Хасковетово), Черно, Шумен.

Затим би могла да се направи СПОМЕН СОБА и онима који су оставили своје кости на гробљима у свету, СЕВЕРНА АФРИКА, остало 3.226 српских војника – и коначно испитају сва места на којима су закопани Срби.

Истину морају знати наши потомци, то је дуг нашим прецима од Првог великог рата до данас:
– о убијању Срба и подизању споменика убицама на православне празнике
– о намерном затирању трагова да су Срби постојали на многим просторима, о преоравању и рушењу гробаља, цркава и манастира (у мапама пре и после егзодуса)
– о рушењу споменика нашим херојима који су бранили народ и отаџбину од терориста и дозволи политичара да споменици нашим убицама уопште постоје у Србији
– о „савезничким бомбардовањима“ која су више зла нанела Србији него читав рат и појединим догађајима касније који су заслужили да се забележе заувек – неправедној осуди и покушају промене историје на штету Срба
– о обрамбеним ратовима деведесетих који су нам други наметнули у којима смо бранили своју децу и огњиште прадедовско кућу ти исти, и на крају о економском геноциду према нашем народу и хемијском, еколошком и здравственом геноциду агресије 1999. године над Србима и Србијом и окупацији Србије
– о посебним облицима ратовања у овом веку – информационом, ГМО, еколошком, кемтрејлсима, вакцинама, променом свести, рушењем породичних и осталих традиционалних вредности

– о онима који су то све урадили и онима који су све дозволили – да се зна ко нам је био „пријатељ“ а ко не

НАРОД КОЈИ ИМА ИСТОРИЈУ И СРБСКЕ ЈУНАКЕ КОЈИ ТРЕБА ДА СЕ ПАМТЕ НЕ СМЕ ДА ДОЗВОЛИ ДА ЈОЈ ИСТОРИЈУ ДРУГИ ПИШУ КАКО ЊИМА ОДГОВАРА, ни сезонски политичари зарад личних ситних интереса а ни они други који не би ни постојали да србски војници нису гинули у ратовима.

АКО МИ НЕ ПОШТУЈЕМО НАШЕ СТРАДАЛНИКЕ И ЈУНАКЕ НЕ МОЖЕМО ТО ДА ОЧЕКУЈЕМО ОД ДРУГИХ. Да се ова истина зна и да се шири светом како би требало – не бисмо дошли у ситуацију у којој смо данас, прво окупирани, а онда и да нас нападају опет терористи, убице и „савезници“ који су нам зло наносили и у прошлом веку.

На крају, морамо да научимо да као народ стално опомињемо политичаре који су на власти да је власт пролазна а да су дела наших предака вечна!

Немојте да ми кажете да има… споменика НЕМА… НА ТОМЕ ОДМАХ ТРЕБА РАДИТИ, са озбиљним родољубивим стручњацима који ће то сажети, свеобухватно пренети и документовати. А онда би се то по областима или већ временским раздобљима у филму и на пример изложба, могло приказивати на часовима историје и служити у образовне сврхе. Да из целог света долазе и виде нашу историју, као што иду у „Јад Вашем“…

Само размишљам наглас… Слава храбрим прецима, слава Богу има данас и оних који их се сећају и радо о њима говоре!

—-

8.5.2017.  за СРБски ФБРепортер уредник Биљана Диковић

4 replies »

 1. Bolna sećanja da su nam srbske kosti rasute po celoj evropi. Čini mi se da je u nabrajanju ostala netaknuta teritorija Albanije. No, Albanija mi je trun u oku. Od naših pravih istoričara za našu mladež nemože se način formiranje Albanije kao države. Austrougarska nam je zabola nož u leđa, kao i mnogo puta pre i posle toga. No ne verujem da je i to tako lako išlo. Naši političari se toga ne sećaju, a nekmoli da spomenu zlonamernost zapadnih zemalja.
  Normlnno bi bilo da se u svakom naseljenom mestu oformi SPOMEN SOBA u slavu nastradalih od ruke agresora.

  Liked by 1 person

 2. Куће сећања у сваком граду. Кућа сећања је приоритет нас који смо живи захваљујући мртвима.
  Ово нам је важније од Шеичког Београда на води.
  Историја се учи у музејима борбе за слободу и живот вредан човека.
  Славна је и трагична наша историја.
  Трагична је власт која је брише, која јој се руга.
  Хоћемо народну власт, народну војску, народни суд.
  Један услов – помирење.
  Не делимо се, ако нас други деле.
  Доле идеолошке поделе.
  Живела Србија, ма колико била мала или велика.

  Liked by 1 person

 3. СЕЛЕ ЧУВАМО ТО СЕЋАЊЕ КА ОЧИ У ГЛАВИ САМО ДА ТЕ ПОДСЕТИМ ДА СУ СВИ СПОМЕНИЦИ КОЈИ СУ ПОДИГНУТИ ЗА ТЗВ партизане УСТВАРИ ГРОБНА МЕСТА ЧЕТНИКА И ЈАТАКА СА ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ СССС

  Liked by 1 person

  • Којег краља? Који је народ оставио на цедилу у ухватио маглу, да магла не би са тонама изнесеног злата ухватила њега, нарочито оне који су лукаво са њим такођер издали народ и домовину! Србија без поЧЕТНИКА и партизана је слободна држава, свеопштег мира и штетних ПОДЕЛА!

   Свиђа ми се