АКТУЕЛНО

ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Удружење Ђаковчана – Албанцима опасне и српске куће


Кућа Аврамовића, једна од најстаријих у Ђаковици

У Српској улици у којој се налази и црква Успења пресвете Богородице, смишљено се и организовано наставља рушење српских домаћинстава, саопштило је Удружење Ђаковчана.

– Након што су изграђене две зграде на старом православном гробљу у Ђаковици сада су поново на удару српске куће. У првом „таласу рушења“ уништене су куће старих домаћинстава Стефића, Стојановића, Томића и Миловановића, а сада је на удару кућа Аврамовића. Породица Аврамовић је једна од најстаријих српских породица, а њихова кућа једна од најстаријих у Ђаковици – каже за „Вести“ Ђокица Станојевић. председник Удружења Ђаковчана.

У удружењу тврде да је руководство општине Ђаковица преко невладиних организација тражило сагласност од породице Аврамовић да се кућа сруши, јер „угрожава околину“. Али да породица Аврамовић ту сагласност није дала.

„Породица Аврамовић је као и све остале српске породице протерана 1999. године, а за свих ових 18 година Аврамовићи, као и остале породице, нису могли да обиђу своје куће, станове, сеоска домаћинства. Срби из Ђаковице питају међународну заједницу у Приштини, као и све невладине организације, која је следећа кућа за рушење? Тражимо да нам се врати одузето људско и демократско, а да свој труд и енергију уложе на обнову српских кућа, а не да ћуте и одобравају даље уништавање. Рушењем, застрашивањем и забраном повратка Срба у Ђаковицу, шаље се веома лоша порука с циљем да створи немир и понизе интерно расељени Срби“, подвлаче Ђаковчани.

Писмо поводом овог догађаја упутили су свим међународним институцијама у Приштини, укључујући амбасаду САД.

ИЗВОР: ВЕСТИ

————–

15.5.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. Имали смо царевину,кнежевину ,краљевину уписали се као стари народ у историју,а онда нам на силу,терором,злочинима ,геноцидом дадоше тј,створише републику. Од тада трају наше муке ,гледамо а не верујемо својим очима како пропадамо,нестајемо,тако су добро трасирали пут којим идемо у понор да само Бог свети може да нас спасе. Може а дали смо заслужили спасење и избављење,то ћемо видети.

    Свиђа ми се

  2. Када некад ако Бог да имаднемо Српску државу и Српску владу и наравно Српску војску,вратити ћемо се да им кажемо добар дан као и свима .Ако не кажу добра ви срећа или добро дошли онда срећна им несрећа као и нама што је била уз Америку и 19 Европских разбојника.За такво нешто требат ће доста времена и још више стрпљивог рада на опоравку нације која је у веома критичном стању, јер ових 19 разбојника воде против нас психолошки и економски и биолошки рат.За сада бухвално раде шта хоће.Тако раде Муслимани свугдје гдје су већина.Да није било Турака и Нијемаца који су нас развалили, данас би нас било преко 100.000.000.Морамо се боље организовати и протјерати све невладине организацијекоје су плаћене сртане тихе убице наше нације.У министарству просвјете и културе треба строго водити рачуна о одабиру кадрова,јер је циљ наших непријетеља да се кроз образовање и културу уништи наша нација.О војсци да не говоримо.Тадић и Шутановав су и даље на слободи, а у Хаг су послали сц+ве наше патриоте , а осстатак рашћерали и пензионисали, а наоружање уништили и продали.По томе се види да немамо своју владу ни државу.

    Свиђа ми се