ДРУШТВО

Бошко Обрадовић изнео скандалозан податак – За борбу против беле куге Влада издвојила дупло мање новца него за музичку фонтану на Славији (!!!)


Шта ради Славица Ђукић-Дејановић, министар без портфеља задужен за демографију и популациону политику?

Бошко Обрадовић, 18.5.2017.

***

Славица Ђукић Дејановић да поднесе оставку

Јучерашњој најавом да ће издвојити само 1 милион евра за потребе популационе политике Влада Републике Србије признала је озбиљан пораз на пољу борбе против беле куге као државног приоритета прве врсте. Славица Ђукић Дејановић, министар без портфеља задужен за демографију и популациону политику, одмах треба да поднесе оставку.

У земљи у којој 40.000 људи више умре него што се роди на годишњем нивоу, у којој имамо испод једног детета по брачном пару, у којој 20% брачних парова не може да има деце – издвојити из буџета 1 милион евра за популациону политику прворазредни је скандал.

Још је већи скандал тражити од локалних самоуправа да осмисле пројекте популационе политике, из чега јасно закључујемо да Влада такве пројекте нема, иако већ 10 месеци има министра који само тиме треба да се бави.

Ако за 10 месеци Славица Ђукић Дејановић није била способна да осмисли и покрене један једини пројекат из области популационе политике и покрене рад Демографског савета – то је још један разлог зашто хитно треба да поднесе оставку и напусти то место.

Питамо министарку како може да за добијање ових бесповратних средстава локалним самоуправама испоставља услов да имају радна тела задужена за питања демографије када Влада Републике Србије није имала такво тело до пре неколико месеци? Зашто су градови и општине условљени и да имају у свом буџету предвиђена средства за мере подршке породици када их нема Влада Републике Србије? Зар је могуће да ће ови пилот-пројекти да заживе само у четири општине у целој Србији, ако знамо да је проблем беле куге присутан у свим градовима и општинама Србије?

Скандалозна изјава министарке да ће општине које успеју у овим пилот-пројектима бити модел за прављење законских аката који ће обавезивати државу да помаже и друге општине по сличном моделу – делује невероватно! Зар држава већ није обавезна да помаже све општине у Србији у борби против беле куге? Зар је могуће да актуелна власт нема никакву идеју о законском моделу за заштиту породица у Србији и развој популационе политике, него ће тек након некаквих експеримената да трага за законским моделом?

 

Власт која није способна да решава проблем беле куге и нема никакве законске предлоге из ове области – треба да поднесе оставку и оде. Таква власт нам није потребна.

Славица Ђукић Дејановић треба да буде пример неспособне министарке која је смењена већ после 10 месеци јер је показала да ништа не може да уради у ресору за који је задужена. Нема никаквог смисла делити државне ресоре само да би се задовољила партијска подела плена на власти, ако су кадрови на тим местима неспособни за решавање нагомиланих проблема.

Информативна служба Српског покрета Двери
16.5.2017.

2 replies »

 1. Бошко,
  Није њих брига за Србију забога схвати то већ једном они брину Европску и Америчку бригу.
  Ппрођи се приче , до нареднох избора направи списак свих породица које имају више од двоје дјеце, а немају могућност да их прехране, обуку, школују, немају адекватан смјештај, немају оба родитеља .Онда пут подноге и у дијаспору и скупит ћемо новац да им се помогне.Обиђи школе у Србији и направи репортажу шта им фали , па ћемо се сви организовати да се спашава што се спасити може.Направи са својим људима школски програм, какав би по твоме мишљењу требао да буде .Направи програм како треба да изгледа Српски војник, како да се обучава, колико и како и гдје да траје обука и какво основно наоружање треба да има и гдје да се чува.Направи књигу о правилима понашања од вртића па све до зрелости(Бонтон).Направи програм односа омладине према Богу нашим светињама и црквама.Дођи у Аустралију и сви ћемо ти помоћи,али ти то добро знаш, да је овај народ овамо изваран и понижен од стране свих влада, и прије и послије октобра и без аргумената и добро урађене платформе неће се учинити ништа.Дивац је доста помогао.Сада је важно народ сачувати,јер психолошким ратом нас уништавају још горе него бомбама.Са вјером у Бога свемоћнога и свој честити и витешки Српски народ -Живјели нам!

  Свиђа ми се

 2. Шта ради Славица Ђукић-Дејановић, министар без портфеља задужен за демографију и популациону политику?

  Ништа !
  Шта би она уопште и радила ? на послу где нема одакле да капље.
  Њој, која зна како допунити скромни кућни буџет.

  https://mojabg.tv/strasno-ministar-zdravlja-radi-za-proizvodaca-lekova/

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.