АКТУЕЛНО

ПЕТИЦИЈА: СТОП ОБАВЕЗНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ БЕЗ ПРИСТАНКА РОДИТЕЉА – УКИНУТИ КАЗНЕ ЗА РОДИТЕЉЕОбјављујемо ПЕТИЦИЈУ групе Стоп обавезној вакцинацији у Србији у целости, а потпис на њу значи подршку родитељима који желе да се изборе да се поштује основно људско право на избор када су медицинске мере у питању, а које је гарантовано Уставом Републике Србије. 

***

Драги родитељи, будући родитељи, баке, деке и сви који се залажу за основно људско право на избор када су медицинске мере у питању, заједничким снагама чинимо велики корак у циљу слободе избора, одбране наших права загарантованих Уставом РС и измене члана 32 Закона о заштити становништва од заразних болести.

Стога покрећемо

П Е Т И Ц И Ј У

којом тражимо да се вакцинација може извршити само уз сагласност родитеља/старатеља, и укидање прекршајних пријава и казни за родитеље/старатеље који не пристану на ову спорну превентивну меру.

Да бисмо прикупили потребних 30.000 потписа, сви морамо помало бити активисти и учествовати, а не чекати да неки други родитељ то уради уместо нас. У нашој групи и на сајту налазе се формулари петиције спремни за штампу, са комплетним текстом и рубрикама за потписе. Свако од нас у окружењу има макар неколико особа које се слажу да се вакцинација не може спороводити без информисаног пристанка и не сме бити спровођена уз претње и кажњавање, па је од великог значаја за нашу борбу да прикупимо потписе истомишљеника.

Листе се могу послати координаторима у Вашем граду, или директно админима групе. Уколико нисте у могућности да одштампате формулар, јавите се админима и биће Вам послат поштом. Ако желите само лично да потпишете петицију, упутићемо Вас на Вама најближег координатора.

Молимо да приликом потписивања проверите бројеве личних карти потписника, да због могућих грешака и покушаја саботаже не би било неважећих формулара.

Уколико имате на располагању локал у коме грађани могу потписивати петицију, то би нам била велика помоћ у прикупљању што већег броја потписа.

Следећи корак биће штампа и лепљење плаката, где ће нам такође бити потребна помоћ, а о чему ћемо Вас ускоро обавестити.
Иза петиције не стоји ни једна политичка или било која друга организација, већ искључиво ентузијазам чланова и админ тима групе Стоп обавезној вакцинацији у Србији.

За све информације о петицији (формулар, начин потписивања идр.), можете се путем следећег линка обратити администраторима ФБ групе VAKCINE – zašto im kažemo NE?

Потписивање петиције трајаће до 25. марта 2018.

За СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

__________________
Текст је изворно објављен на ФБРепортеру 19.5.2017.
Aжуриран је 10.3.2018.

1 reply »

  1. Кo tacno stoji iza peticije posto vec postoji jedna grupa koja se bavi ovim pitanjem? Necemo potpisivati peticije za koje ne znamo imena inicijatora jer zelimo da budemo sigurni da podaci nece biti zloupotrebljeni i da ce peticija biti predana tamo gde treba. Vebsajt koji ste naveli je „skarabudzen“ na brizinu i odaje neprofesionalnost.

    Свиђа ми се