АКТУЕЛНО

ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Шиптарски избори – Шта су срПски интереси и ко су „плаћеници“


На ванредне шиптарске изборе на Косову и Метохији, које је заказала сепаратистичка власт за 11. јун, шиптарски Срби излазе са више листа, тачније чак шест. Званични Београд наравно учествује у овом шиптарском послу и тиме директно ради против Устава и државе Србије, подржава само „Српску листу“, док је због осталих (видно изнервиран) Александар Вучић новинарима казао да „су под контролом косовских лидера и страних амбасада“.

Кандидати који нису уз Српску листу – шиптарски Срби који су на осталих пет, одбацују оптужбе и кажу да ће „подршка једној листи допринети нејединству и нашкодити односима између Владе и осталих српских партија на Косову“.

Ни мање места, ни више листа. Срби ће за 10 од 120 посланичких мандата у Косовском парламенту, ићи у чак шест колона. За Београд је прихватљива само једна, док осталих пет и буквално сматра петом колоном. -Коментар Н1

„Купују нам људе, да би могли да формирају косовску војску. Једну групу контролише Харадинај, једну контролише Тачи, једну контролише једна амбасада, само је важно узети Српској листи што више посланика, како би они на сваки могући начин могли да донесу одлуку о демаркацији са Црном Гором и стварању косовске војске, то је суштина“, наводи Вучић.

За шиптарску „владајућу већину на Косову и Метохији ради управо Српска листа“, тврде њени бивши чланови, који су сада у „Партији Косовских Срба“.

***

ЈАБЛАНОВИЋ

„Једини који може да се убеди да гласа за Војску Косова су Срби који су под ингеренцијом Београда и који могу из Београда да добију притисак за тако нешто, пошто смо као Српска листа по налогу из Београда, по налогу Канцеларије за Косово и Метохију, лично тврдим одговорно, Марка Ђурића, дали кворум да Хашим Тачи постане председник Косова, и троје посланика који се данас налазе на Српској Листи кандидата су посланици који су гласали да Хашим Тачи постане председник Косова“, каже Александар Јаблановић.
– ОВО ЈЕ ДИРЕКТНА ПОТВРДА ВЕЛЕИЗДАЈЕ СРПСКИХ ВЛАСТИ, ИЗДАЈЕ СРБСКИХ ИНТЕРЕСА ДРЖАВЕ И НАРОДА, ПОНИШТАВАЊУ ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА И ПОМОЋ УБИЦИ СРБА ХАШИМУ ТАЧИЈУ ДА СЕПАРАТИСТИЧКИ ОСТВАРИ ЦИЉ У МИРУ КОЈИ НИЈЕ ДОБИО УБИЈАЊЕМ, ОТИМАЊЕМ И ЕТНИЧКИМ ЧИШЋЕЊЕМ СРБА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ! –

***

Самостални посланик у Скупштини Србије из Зубиног потока Славиша Ристић каже да на косовским изборима не би требало ни учествовати, јер се на тај начин граде институције такозваног независног Косова:

„Морам то да кажем, јер је то нажалост, велика истина, да је највернији Тачијев Србин овде у Београду Александар Вучић, јер је он потписао Бриселски споразум и препустио српске институције Приштини, јер је он препустио Север Косова Приштини, с друге стране он намерава да прави заједно с Тачијем пут Приштина-Ниш“.

Сертификација предатих листа трајаће до 23. маја. Странке које се предомисле, 24. и 25. маја, могу да одустану од учешћа на шиптарским изборима.

Извор вести: Н1

***

ПОВЕЗАНО:

*Тачијеви Срби засад планирају „једну колону“ за шиптарске изборе

*Славиша Ристић: Зашто Телеком и Влада Србије гурају косовске Србе да узимају косовска документа? KO ИМ ЈЕ ДОЗВОЛИО ДА НАМ МЕЊАЈУ ДРЖАВЉАНСТВО?

*ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Иван Максимовић – У својој земљи, под туђом владом

*Косово и Метохија: Исељавање по европским стандардима

*Даница Маринковић – Храбра жена и истина о Рачку (видео)

*Свирепост Немаца и западних медија без граница – јун 1999. године (ВИДЕО)

—————

22.5.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Лепа награда за Вучића од Србског народа,гласови за председника за потпис Бриселског споразума,браво народе,још једном смо доказали да се требамо стидети самих себе и сами себе смо највећи непријатељи.И са правом треба да презиремо жртве које поштују своје џелате.

    Свиђа ми се

  2. БРАТЕ РИСТИЋУ ТИ СИ СРБИН И НАШИ НА СЕВЕРУ КИМ ЧЕТНИЦИ БРАТСКИ ПОЗДРАВ НЕК ЈЕ ВАЗДА ГОСПОД СА МОЈИМ КОСОВЦИМА И КОСОВКАМА И СВЕТИ ОТАЦ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ СЛАВА МУ И МИЛОСТ СССС

    Свиђа ми се