АКТУЕЛНО

„Вести“ у Берлину: Бомбе на Србију поништиле Нирнберг


Отворено и поштено: Вили Вимер

У отвореном писму које је упутио на адресу немачке министарке војске Урсуле фон дер Лејен, бивши државни секретар Министарства одбране Вили Вимер коментарише тренутне расправе о наслеђу које данашњи Бундесвер има из времена Хитлеровог Вермахта.

– Капитулација тадашњег Вермахта означила је крај Другог светског рата, а многи његови челници нашли су се на оптуженичкој клупи суда у Нирнбергу и били осуђени, са свим последицама које је таква пресуда носила са собом. Те последице уграђене су потом и у повељу Уједињених нација, дајући само њима право да одлучују о будућим ратовима, како се рат као Други светски више никада не би догодио – указује Вимер.

– Без повеље УН, формирање данашњег Бундесвера, улазак Немачке у НАТО и њено укључивање у легитиман светски поредак, уопште не би било правно могуће. Само на тај начин немачки парламент је могао да одобри чланство у НАТО-у у форми чланства у једној одбрамбеној организацији, чије је деловање у складу са нормама записаним у Повељи УН – наводи се даље у писму.

– И сами знате да је НАТО нападом на Југославију 1999. године без сагласности и легитимације Уједињених нација погазио сопствене темељне принципе записане у Париској повељи, и давањем самом себи права да одлучује о рату – учинио све да уништи Повељу УН, како би од себе учинио војну силу која може да буде искоришћена било где у свету. Од Нирнбершког процеса није остало ни трага – упозорава Вили Вимер.

– Уколико се потрудите да прочитате образложења тадашњег америчког председника за улазак у рат, напуштањем свих оквира које је могао да легитимише само Савет безбедности УН, могло би да вам се заврти у глави уколико помислите на међународно право – каже Вимер у писму министарки и тражи од ње да покуша да пронађе у чему се, правнички гледано, разликује фактичко самолегитимисање америчког председника да поведе рат, од ствари за које су оптужени немачки генерали у Нирнбергу.

Црна клупа чека

„Можете да се дистанцирате од Вермахта колико год хоћете, али онда треба да водите Бундесвер тако да то буде у складу са Повељом УН и нашим сопственим Уставом који је омогућио да уђемо у један одбрамбени пакт који више не постоји. У супротном, и ви сами се крећете по ивици критеријума које некога могу да доведу ближе нирнбершкој оптуженичкој клупи, и то много ближе него што би нам свима заједно било драго.“

 

ИЗВОР: ВЕСТИ

————-

23.5.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. ГОСПОДИНЕ КНЕЖЕВИЋУ аустоугарска и немачка ТРЕБА ДА ПЛАТЕ СРБИЈИ РАТНУ ОДШТЕТУ ЗА ПРВИ И ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ ТАКОДЂЕ И енглеска СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ ЈЕ РЕКАО енглезима РАТНЕ 1916 ЊИХОВОМ КРАЉУ ЂОРДЂУ И енглезима СВЕ О усташама НЕЋЕМО ОНИ СУ ОБИЧНЕ јајаре ЛАКО ЈЕ УБИЈАТИ ЖЕНЕ ЂЕЦУ СТАРЕ ЉУДЕ НЕМОЋНЕ ОД ЕРЦЕГОВАЧКИХ ЧЕТНИКА СУ БЕЖАЛИ КА ЗЕЧЕВИ ОНИ ТО ЗНАЈУ ДА СУ НИКО И НИШТА НЕК СРБИЈА ЗАТВОРИ ТЗВ АМБАСАДУ ЊИХОВУ У БЕОГРАДУ ДА НАМ НЕ ТРУЈЕ СРБСКУ ЗЕМЉУ ЈАСНО ГЛАСНО ОТВОРЕНО НИЈЕСАМ ЈА КА БЕОГРАДСКЕ дахије ДА ИЗДАЈУ СРБСТВО ДОК ЈЕ ПРЕДАК РАДОВАНА КАРАЏИЋА ОСЛОБОДЂАО СРБИЈУ ШУЈО КАРАЏИЋ БИЛО ЈЕ БРАТЕ СРБИНЕ КАКО СУ ЊЕГОВОМ ПРЕТКУ РАДОВАНУ И ЂЕНЕРАЛУ РАТКУ МЛАДИЋУ ВРАТИЛИ ИЗДАЈОМ ТАКО ИМ БОГ ИМ СУДИЈО

    Свиђа ми се

  2. Оптужница из Србије, још чека, кога и зашто?!? Не само за страдање из другог светског рата и захтев да Њемачка плати сву ратну одштету, не само материјалну, већ и за сва зверства, које су починили њихови војници над Србима, као и Хрватске усташе, које су уз припомоћ Њемачких власти и војника вермахта, починили један од најстрашнијих геноцида над србима, за време другог светског рата. А та оптужница се мора написати у влади Србије и то под хитно и без икаквог одлагања, јер влада која то не уради, је злочиначка влада, а не народна и србска, јер прикрива стравичан злочин и геноцид над Србима. А исто тако, под хитно се мора написати и оптужница против НАТО-пакта, војних и политичких шефова, као и лидера и председника земаља, учесница у агресији на Србију, коју злочинци починише 1999. године, а што је био нови геноцид и први КУЛТУРОЦИД у историји човечанства. Без тих оптужница, нема мира у свету, а нити правде, ако се творци злочина не казне. И озбиљно питање и упозорење србском народу: До када ћемо бити кукавице и дозвољавати нашем србском политичком олошу, да не заступа свенародне и србске, као и државне интересе, већ да их за шаку долара продаје, управо нашим непријатељима и злочинцима. Јер народ, који ћутећи гледа своју издају, од стране домаћег олоша, ништа добро не заслужује, него да буде, без икакве милости згажен, убијан и тотално очишћен са Земље. Зато што загађује сво оно добро, које је Бог човеку дао. А сваки Божији човек, као и народ се бори за истину и правду, без обзира какв је непријатељ, испред њега стао или на њега кренуо. Свако друго понашање је издаја Бога и затакву издају казна следи и то је Божија правда. Па на теби је народе, Србине, одлучи се, ко хоћеш и шта да будеш, нарикача или кукавица?!? Или човек достојан човека, који је Богу мио, јер трећега нема, сем лажи. А лаж није Божије дело, нити му је мила. И зато нема друге, већ све оно што нам треба, правда и истина, ми сами као народ, морамо одрадти и за то се изборити. Зато што то нико за нас неће одрадити, а нити треба!

    Свиђа ми се

  3. У Нимбершком процесу на суд су изведени злочинци. У хашком трибуналу судило се и још се суди жртвама. То је суд НАТО-а и основан је да се Србски народ оптужи и сатанизује. Разбијање Југо-Славије је Америчка и Њемачка режија. Њих не интересује правда и истина, већ напротив. Направили су цијеле доктрине и стратегије гдје је лаж стуб носиоц главне акције. Једноставно направе лажну режију као у Холивуду, оптуже један народ и онда се сруче бомбама на њега. Хитлер је развалио Лигу народа. Клинтон је развалио Уједињене нације. Нијемци су изазвали и трећи свјетски рат. Он је почео разваљивањем Југо-Славије. Први авиони са бомбама поновно су дошли из Њемачке. Једно је причати приче и слати поруке а они су нас умјесто порука засули бомбама. Мислим да је близу вријеме када ће умјесто порука и у Њемачку да долазе велике бомбе. То је језик који они једино разумију нажалост.

    Свиђа ми се