АКТУЕЛНО

Горан Јевтовић: ХИТНО, ОДМАХ И САД — ВОЈНО САВЕЗНИШТВО СА РУСИЈОМ!


28.05.2017 News Front

Пуковник у пензији Горан Јевтовић говорио је у интервју за News Front о изјавама заменика помоћника државног секретара САД Брајана Ји током посете Балкани и о стратешкој сарадњи Србије са Руском Федерацијом.

„Они знају да су Руси и Срби два братска народа и да тај руски фактор јак не зато што Русија делује овде политички него зашто што тај дух стално присутан међу нама. И они добро знају да то не могу тек тако лако укинути.“

Каже да Русија задњих 50 година није радила на нашим просторима ништа субверзивно и није стављала Србе под свој патронат јер их не доживљава као своје «робове», нгео једноставно као браћу.

Упитан о директној сарадњи са Русијом, изјавио је:

„Хитно, одмах и сад — војно савезништво са Русијом! Преко ноћи!

Тражили смо војно савезништво са Русијом када смо били веома моћна сила. Војска Југославије се тиме бавила и пре рата, и током рата, и после рата. И ако смо тада тражили то савезништво, шта Србија треба да ради? Преко ноћи морала би да потпише то савезништво и да каже: долазите овде!“

Интервју је водила уредница News Front Србија Оксана Сазонова.

***

ГОРАН ЈЕВТОВИЋ: ПРАКТИЧНО СМО ИМАЛИ ХАРАДИНАЈА У РУКАМА, СПРЕЧИО НАС СПОРАЗУМ О ПРЕКИДУ РАТА

28.05.2017 News Front

Пуковник у пензији Горан Јевтовић говорио је у интервју за News Front о ситуацији на Косову и Метохији претећим изјавама из Приштине.

Овде је још једна ствар битна. А то је да ми у пракси већ имамо практично «Велику Албанију» — каже пуковник Јевтовић мислећи на граничне прелазе између «званичне Албаније» и суседних територија.

Упитан о случају Рамуша Харадинаја испричао је о сопсвтеном ратном искуству. Каже да се ради о класичном терористи.

Лично сам планирао акције његово хватања. Последњи наш покушај је била позната акција «Секач» коју смо направили крајем маја 99. године. И практично смо га имали у рукама… Практично нас је Београдски споразум о прекиду рата, односно оружаној агресије са стране НАТО-а спречио. Фалило је још 2-3 дана да га имамо живог у рукама.

Ми га и даље тражимо за конкретне злочине над српским па чак и шиптарским жртвама. Међутим то је последње у низу што је Рамуш урадио. А ту је оружана побуна против легетимне државе и тешка дела тероризма.

_______________

Комплетан снимак је објављен на каналу News Front-a:

6 replies »

 1. Што се тиче хапшења Харадинаја, пуковник је могао, уз мало војничке смелости и
  иницијативе /што му је недостајало!/, да заврши ту акцију и зговна тог злочинца.
  Пуковник је имао довољно могућности да испољи, у одсутном тренутку, војничку
  иницијативу, и тај злочинац не би имао прилику да се кандидује за НАТО премијера!
  Зашто то није учинио – поступио крјање професионално и родољубиво – то само
  он зна!
  Вади се чова – пуковник – на Београдски споразум о прекиду рата?!
  Баш смешно!

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 2. Савезништво са Русијом је било успостављено 1999-е, када је руски војни контигент,
  самоиницијатвно усиљеним маршем из БиХ, дошао у Приштину и запосео приштин-
  ски аеродром, пре доласка НАТО трупа.
  Зашто и по чијем се наређењу повукао, тешко је рећи, али то свакако значи:
  РАСКИДАЊЕ ВРЛО КРАТКО УСПОСТАВЉЕНОГ САВЕЗНИШТВА ИЗМЕЂУ РУСИЈЕ
  И СРБИЈЕ?!
  Од тада Србија је окупациона зона НАТО пакта, и само је питање тренутка када ће
  окупатор извршити анексију Србије, припојити је НАТО пакту.

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 3. Савезништво са Русијом могуће је реализовати путем ПЕТИЦИЈЕ као израз воље, жеље, изданог, опљачканог, окупираног срБскОГ народа, најмање 1 милион потписа, што је једна од могућности легитимне ЗАШТИТЕ од империјалистичке политике пропалог ЗА ПАДА! Ова петиција је од ИСТОРИЈСКОГ и ПЛАНЕТАРНОГ ЗНАЧАЈА, јединствена у Свету, пример малим народима да се на једноставан, ефикасан начин заштите од културних, економских-политичких окупатора-пљачкароша природних ресурса!
  Овде долази до изражаја преузимање одговорности сваког грађанина Србије, која одлучује о бити или не бити, опстати, из моралног-духовног мрака, све опште анархије, економске и политичке кризе, уздигнуте главе, људским достојанством,
  КОЛЕКТИВНОМ ПАМЕЋУ-САМОПОУЗДАЊЕМ-ОДЛУЧНОШЋУ ИЗАЋИ!

  Свиђа ми се

 4. То би била здрава логика, поготово кад се види отворено непријатељство и тешки психолошки и економски рат који ће трајати све док нас као народ не развале.Руси су један још увијек здрав народ и сарадња и дружење са њима би нам донијела само напредак и на биолошком и на психолошком и на културном плану,а да не говоримо да више неби било приче о бомбардовању, разарању ,отимању и угрожавању нашег животног простора.Међутим разлог зашто то није урађено је што ми немамо своју власт од уличног рушења(какве такве) државе.Није шални посао сарађивати са својим џелатима и то називати успјехом дипломатије и политике.Том сарадњом они су практично нама отели све аргументе из руку.Уколико се хитно ствари не промијене нама следује ужасан исход, јер не сумњам у свакојако дивљаштво и бруталност запада, само ако осјете да могу,а ми смо голоруки и неприпремљени за одбрану и било какву акцију.

  Liked by 1 person