АКТУЕЛНО

Никола Влаховић: Поводом изјаве премијера Пољске Беате Шидло „Нећемо учествовати у лудилу бриселских елита!“ о мигрантима


фото: DonPress.com

Поводом иступа председнице владе Пољске, Беата Шидло, о насилном покушају Немачке и ЕУ да примени „политику отворених врата“ према мигрантима из арапских земаља

„Нећемо учествовати у лудилу бриселских елита!“

Мада већ деценијама Европа трпи због либералне политике према мигрантима из афроазијских земаља, пре свега из исламских режима, насиље над европском културом и цивилизацијом које спроводи политика Ангеле Меркел, са такозваном „политиком отворених врата“ према милион и по новопридошлих миграната, пре свега из Сирије, Ирака и Авганистана, за многе државе у Европској унији постало је неподношљиво. Због тога се 24. маја ове године, огласила председник владе Пољске, Беата Шидло, драматичним апелом у коме је између осталог опоменула евро-бирократију да је не чека ништа добро и да ће, ако не устане са колена, „свакодневно оплакивати своју децу“, мислећи на сталне терористичке нападе исламиста у ЕУ.

***

Пољска премијерка Беата Шидло изазвала је праву пометњу међу самозадовољним, ситим и корумпираним политичарима у Бриселу, кад је 24. маја ођекнула њена изјава да Пољска неће прихватити да је Европска унија уцењује да прима избеглице.

Упркос општем медијском нападу који је одмах окренут против ње, чак и од неких медија у њеној држави, госпођа Шидло се није много потресла него је одлучно стала у одбрану ставова своје владе, рекавши да Пољска одбија да учествује „у лудилу“ бриселских елита и утопији „отворених граница“, а Европу је позвала да се после напада у Манчестеру „дигне с колена јер ће у супротном убудуће свакодневно оплакивати своју децу“.

И док су је одмах, свом силином напали из центара глобалистичке пропаганде, премијер Шидло је током дебате у пољском Сејму (Скупштини) о смени министра одбране, рекла и ово: „…Имам довољно храбрости да поставим политичким елитама у Европи питање: Куда идете? Куда смераш, Европо? Дигни се са колена, тргни се из летаргије…“

Председница владе Пољске Беата Шидло оптужила је европске политичке елите да су заслепљени наводном политичком коректношћу и да не виде највећу претњу по европско заједништво. Бројкама и чињеницама, напала је утопију неконтролисаног отварања граница. Цео догађај је преносила пољска државна телевизија (ТВП) у директном преносу и њен говор је наишао на велико одобравање међу њеним сународницима али и шире у источној Европи, у Чешкој, Словачкој, Словенији, Мађарској…

Из говора Беате Шидло западни медији су посебно издвојили део у коме она каже: „…Пољска не пристаје ни на какве уцене од Европске уније. Нећемо учествовати у лудилу бриселских елита. Ми желимо да помажемо људима, а не политичким елитама. Влада странке Право и Правда сматра да је помоћ најефикаснија тамо где је проблем почео. Желимо да помажемо и повећаћемо хуманитарну помоћ…Али, безбедна Пољска је велики задатак и не сме се злоупотребљавати за текуће политичке изгреде. Не сме се то радити, мир и безбедност не смеју никада да буду таоци политичког цинизма. Ми обнављамо постепено безбедност и нећемо допустити да пољска деца не могу безбедно да оду у клуб, школу или на игралиште“.

Опозициона странка Савремена поднела је због њеног иступа захтев Одбору за етику Сејма пољског парламента да премијерку казни због вређања савезника и партнера у Европи и тога што, како је наведено, срамно повезује терористички напад у Манчестеру са расправом о смењивању министра одбране.

Присталице политике Ангеле Меркел у Пољском Сејму, напале су премијерку Шидло да „постаје нова Марина Ле Пен“ те да „вређа све опозиције, Пољаке, Пољакиње, Европљане“, али је најшира јавност у Пољској одушевљено прихватила њено излагање.

Овај „инцидент“, како га је назвала сва труло-либералистичка пропаганда изазвао је неке од водећих интелектуалаца у Пољској да подсете на чињеницу како је пољски војвода Јан Собјески, одбранио Европу од отоманске најезде под Бечом, те да ни данас, после толико векова, никаква стварна културолошка хармонизација муслимана у европске стандарде и вредности, није могућа, те да чак и они који су рођени у било којој европској држави, не доживљавају ту државу као своју, наводећи пример терориста који су рођени у Француској, Енглеској, Белгији…

Поштоваоци великог и храброг иступа пољске премијерке, подсећају да су за исламске терористе хришћани крвни непријатељи и њихов циљ јесте уништење европске цивилизације, па између осталог у коментарима на ову горућу тему кажу: „…Што год смо ми толерантнији, они су агресивнији…Довољан је пример Македоније, Србије, Косова и Метохије, где је њихов циљ насилно отимање територија од хришћана. Ако се то у корену не сасече, следиће нам дуга и тешка борба за опстанак европских вредности живљења.

Чешка државна телевизија, подсетила је и на нека демографска кретања (поводом догађаја у пољском Сејму) па је објавила и једно опомињуће истраживање. Наиме, у Африци ће до краја века бити барем још 400 милиона људи, чак и у најгорем сценарију тоталних ратова, безакоња, глади и болести. У каквим-таквим мирнодопским условима који су данас на сцени, следи брзи демографски бум од четири милијарде становника на афричком континенту! Након тога, у било којој опцији, најмање 200 милиона њих ће кренути ка европском континенту! Сличан тренд долази из појединих исламских држава са азијског континента. Циљ јесте да се промени етнички, верски и расни састав Европе. Чији циљ? Исламски? Циностички? Амерички? Било чији да је, оваква политика води ка убрзаном уништењу беле расе и хришћанске цивилизације.

Пољска полиција, фото Reuters

Већ сада се види да су бивша предграђа великих европских центара у којима живе масе миграната „умрежени“ даљом урбанизацијом и масовним усељавањем, у чему им администрација у Берлину и Бриселу издашно помаже. Европе у Европи је све мање, а азијата и африканаца све више. То свако види али само ретки смеју да прекрше сулуди завет на „политичку коректност“. Утопија „отворених граница“, Британија која је напустила Европску унију, све дубља и неизвеснија криза на Балкану, опадање привредног раста у Немачкој и отворен сукоб неких земаља ЕУ против политике Ангеле Меркел, то су нове околности на које треба рачунати. У супротном, као што рече председник Владе Пољске, не чека нас ништа добро. То посебно важи за Србију која је у својој бурној историји увек бранила Европу од азијатских најезда и увек плаћала најскупљу цену за то.

Аутор: Никола Влаховић

ИЗВОР: ТАБЛОИД

——————-

7.6.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Европа је прогутала у прошлом стољећу 40.000.000 Словена и да је тренутно нестане, свијет неби изгубио ништа, већ би вишеструко добио.Ријешио би се аждаје .Ој аждајо што Словене гуташ, шта ли мислиш, што по Босни луташ?Нимало те пожељели нисмо нити смо ти отпремили писмо да долазиш Босни на виђење…..Међутим аждаја је пред издисајем и долазе они којима је душу вадила да јој помогну умријети,и то се пред нашим очима дешава.Раазвалили су њихове куће и домове и сад им долазе као бескућници да код њих преспавају,неки у пуном кревету.Ускоро ће бити као и у Аустралији:“Троје води, двоје гура у колицима и једно носи.“Дјечији доплатак и социјална помоћ је сасвим довољно за пристојан живот.Капиталисте не интересује ни боја коже ни нација, њих интересује само профит, а они одлучују о начину живота и праве државне законе.Тај процес ће опет зауставити та иста аждаја још једним крвопролићем,али овог пута Словени ће им узети мјеру, не због освете него због нужде и одбране јер ће против њих окренути све алахове ратнике.

    Свиђа ми се