АКТУЕЛНО

Биљана Диковић: О „ИЗБОРИМА“ на Косову и Метохији – Према мери свог бешчашћа Вучићева косовска издаја нема премца у србској историји (2)


Биљана Диковић

10.6.2017.

Ово што се данас Србима на (од западних војних сила и сепаратиста) окупираном Косову и Метохији догађа је – последња фаза ВЕЛЕИЗДАЈЕ српских однарођених власти. После протеривања већине Срба са окупираног Косова и Метохије, сатеривање оних који су остали у енклаве и остављањем на милост и немилост окружењу (тако и наметнутим учешћем на шиптарским изборима да би преживели), ово су други сепаратистички избори на целој територији Косова и Метохије од окупације.
Новости са Космета су престале да нас изненађују, непријатности за Србе се непрестано нижу… Од почетка маја месеца Срби су уцењени да морају да узму тзв.“косовско држављанство“ да би добили број мобилног оператера (Телекома). У континуитету постоје захтеви да морају безусловно да раде шта им власти у Београду нареде преко својих „сарадника“, односно издајника на Косову и Метохији, а то
 води крајњој предаји надлежности државе Србије сепаратистичким властима. Најновији притисак је за учешће у најављеним шиптарским изборима које је расписао Тачи. Та наопака политика на Косову и Метохији је „почела 2013. године, потписивањем бриселских споразума и води краху, јер су ово такви стратешки удари на државност од каквих се ни много јаче нације нису могле опоравити“.

И „завођење за Голеш планину“ са причом о тзв. ЗСО и „бригом“ о Србима на КиМ, са надлежностима и правима каква имају удружења љубитеља пољског цвећа у Србији, је медијска лоше режирана представа. Уставни статус Косова и Метохије је јасан и свака радња да то буде другачије је противна Уставу државе Србије и подлеже казни за ВЕЛЕИЗДАЈУ и сарадњу са страним војним окупаторима и сепаратистичким извршиоцима на терену! Следствено томе је и вербална подршка за учешће на изборима које је сепаратистичка власт у Приштини расписала – издаја србских националних интереса!
Били смо сведоци да су српске власти радиле на организацији, митинзима и јавним позивима на издају, на претходним шиптарским изборима које је расписала Јахјага, чак је и патријарх СПЦ 2013. из порте Пећке Патријаршије Србе позвао на шиптарске изборе... Та огољена издаја људи у политичкој и духовној власти (која би требала да брине, чува и води рачуна о народу и држави) – буквално шокира својом дрскошћу!
И председник Републике Српске је јуче позвао Србе са Косова и Метохије да учествују на сепаратистичким изборима и подрже „Српску листу“. Ова „колегијална“ помоћ Вучићу је помоћ и саучествовање у издаји Србије и србства, националних интереса и државности. 

Вучић је и сада јавно позвао Србе са Косова и Метохије – да издају државу и погазе Устав Србије учешћем на шиптарским изборима, а преко тзв.Канцеларије за КиМ преноси своја наређења. Сада је то још оштрије, претњом да ће они „неприлагођени издаји“ на окупираној територији – остати без радних места ако не гласају баш за тзв.“Српску листу“.  Они други, који сарађују у издаји кажу да је „примарно да се јединствено делује и у координацији са Владом Србије“ и  јавно су признали да су по налогу Вучића учестововали у шиптарским институцијама и гласањем довели ратног злочинца, убицу Срба и криминалца Хашима Тачија на власт!

Јуче су Срби из Народног покрета „Отаџбина“ на Косову и Метохији у саопштењу за јавност поручили да „можда председник Републике Србије има право да прода своје Бугојно Бошњацима, или Хрватима, или коме већ хоће, али нема право да продаје Косово и Метохију јер то није његово“.

Биљана Диковић: О „ИЗБОРИМА“ на Косову и Метохији – Према мери свог бешчашћа Вучићева косовска издаја нема премца у србској историји (1)

Биљана Диковић: О „ИЗБОРИМА“ на Косову и Метохији – Према мери свог бешчашћа Вучићева косовска издаја нема премца у србској историји (3)

***

Како коментаришете ове, већ друге парламентарне изборе шиптарских квази власти на окупираном србском Косову и Метохији и уз то Вучићев апел Србима да учествују, са све притисцима на раднике у србским институцијама на КиМ да ће неучествовањем у овој издаји државе Србије и непристајањем на кршење Устава изгубити посао?

Драгана Трифковић, Центар за геостратешке студије

Драгана Трифковић

Срби не треба да учествују на изборима за нелегалне приштинске власти, а њихово учешће доприноси погоршању положаја Срба на Косову и Метохији. Већ 18 година Срби живе без икаквих права и иде процес њихове асимилације у „косоваре“.
На тзв. косовским изборима ипак учествује 6 српских партија/коалиција, које чине људи без икаквог угледа на Косову и Метохији. Њихово учешће на изборима везано је искључиво за њихове личне интересе и привилегије које могу да остваре служећи интересима Албанаца. Они учешћем у изборном процесу дају легитимитет такозваној „држави Косово“, а Срби који живе не подручју КиМ немају апсолутне никакве интересе, нити се њихов глас чује како неки тврде. Српске листе које учествују на косовским изборима немају подршку Србије, већ подршку Српске напредне странке. Све иде у прилог томе да Влада Србије и тзв Косова координишу.
Најбољи пример тога је одлука косовских структура да забране улазак и кретање по територији Косова и Метохије са српским личним картама за оне Србе који живе на подручју Косова, а документа (личне карте) ваде у измештеним институцијама у Лесковцу или Крушевцу. С обзиром на то да је Србија са тиме врло добро упозната, али ни на који начин не реагује, значи да је такве потезе договорила са Приштином, вероватно у оквиру Бриселског споразума.

Србима су 18 година већ ускраћена сва права на Косову и Метохији, а показало се у пракси да уступци Београда на рачун српских интереса, још више погоршавају њихов положај.
Према писању медија на КиМ, нову власт ће формирати ПДК и ААК односно коалиција Тачи-Харадинај. Под условом да ААК освоји већину, Рамуш Харадинај би требало да буде „председник Владе“. С друге стране ЛДК и Самоопредељење су приближили ставове и покушавају да се супротставе коалицији Тачи-Харадинај. Јако је важно какав став ће заузети Запад, јер приштинске власти не одлучују ништа самостално. И Тачи и Харадинај су под контролом Запада. С тим у вези, крајем године ће бити подигнуте прве оптужнице за злочине УЧК на Косову и Метохији, а постоје чврсти докази да су и Тачи и Харадинај чинили злочине. Уколико Запад одлучи да се етничко чишћење Срба на КиМ настави, одобриће такву политику Харадинају и Тачију. Уколико одлуче да зауставе прогон Срба, западне силе могу подржати политику повратка расељених Срба на Косово и Метохију, и обрачун са криминално-терористичким структурама у Приштини. На Западу је да одлучи да ли ће злочинцима судити, или ће их промовисати у такозване државнике.

***

Марко Радуловић, правник

Марко Радуловић

Шиптарске изборе не треба ни признавати, нити учествовати у тим квази-процесима које спроводе терористичке банде на окупираном Космету.

Пошто не признајемо тзв. државу Косово, нелогично је да признајемо било шта што та наводна држава спроводи.

А то што Вучић позива Србе да изађу на те „изборе“ је још један показатељ неодговорности, безобразлука, манипулације и издајничке политике актуелног режима који наводно не признаје „Косово“, а оваквим практичним потезима не да признаје, него даје ветар у леђа терористима да граде некакву квази-државу.

Притисак на раднике је додатни показатељ тога да је режим у Београду директни саучесник терориста, саучесник који је силом угушио српске институције доле и који Србе силом гура у терористички систем. И то је јасно као дан.
Најбоља потврда свега тога је бриселски споразум чије ће катастрофалне последице тек бити видљиве.

***

Др Драган Петровић

Драган Петровић

Предстојећи избори тзв. „државе Косово“ и однос актуелне власти у Београду према њима, можемо посматрати у контексту Бриселског споразума, али и укупне политике владајућих структура у Србији, оличене пре свега у премијеру-председнику Александру Вучићу.

Бриселски споразум и његова операционализација, представљају заправо предају есенцијалних државних и националних интереса и то у периоду када се у међународним односима све више формира мултиполаризам који даје могућности Србима да имају своју озбиљну и свеобухватну стратегију у свим сферама од економије, друштвених и државних питања, од којих на жалост за сада ништа нисмо видели, а изгледа није ни на помолу.

Блокада медија невиђених размера до сада и фаворизовање тзв. компрадорског дела друштвене елите у Србији у свим сферама друштва, удаљава нас чак и од елементарног дијалога у стручној и широј јавности о најважнијим питањима.

У том правцу је неопходно да се макар у алтернативним медијима, створи одређени простор који би разматрао најважнија државна и друштвена питања, и понудио стратегију адекватну, те започео борбу заједно са постојећим и новим политичким чиниоцима опозиционим у земљи, пре свега који заступају одговорну државну и националну политику, за промену овакве политике и на крају промену овакве власти и стања у друштву и земљи.

***

Проф. Зоран Чворовић, доктор правних наука

Проф. др Зоран Чворовић

Учествовањем у изборима за парламент сепаратистичке квазидржавне творевине тзв. Републике Косово, било у својству бирача или посланичког кандидата, грађани Србије који живе на КиМ дају легитимитет сепаратистичкој власти и признају легалност њеног правног поретка.

Како на једној територији не могу постојати две суверене власти, учешћем на изборима који су расписани по законима тзв. Републике Косово признаје се да територија Косова и Метохије припада тзв. Републици Косово, а не Републици Србији. Јер нова држава настаје повлачењем старе државе са дела територије.
Насупрот томе, бојктом избора, бојкотоје се правни систем и органи власти тзв. Републике Косово и истовремено се брани суверенитет државе Србије на КиМ. Неучествовањем у изборима сепаратистичкој приштинској власти се одузима легитимност да предузима акте власти над Србима на КиМ. Без српских посланика у приштинском парламенту свако извршавање његових закона у већинским српским локалним самоуправама било би очигледно насиље.

Ваља се сетити да је један од главних узорока америчког Рата за независност било кршење начела „нема опорезивања без представљања“ од стране британског парламента, који је желео да наметне порез становницима америчких колонија иако ове нису имале посланике у доњем дому британског парламента. Американци су одбили примену пореских закона парламента у коме нису били представљени преко слободно избраних посланика.
Уместо да следе овај пример, београдски властодржци се свесрдно труде да учине власт приштинских сепаратиста легитимном и легалном.

Народни посланици Републике Србије, који су говорили на предизборном минтингу у К. Митровици узели су учешће у изборима које је расписала сепаратистичка власт и тиме су починили кривично дело угрожавања територијалне целине из чл. 307. КЗ и зато би требало против њих поднети кривичне пријаве и тражити скидање посланичког имунитета. Такве кривичне пријаве требало би поднети и против оних који буду изабрани за посланике у законодавном телу шиптарских сепаратиста. А пре свега такву кривичну пријаву треба поднети против А. Вучића који је позвао Србе да изађу на шиптарске изборе и који је изјавом да треба преиспитати статус КиМ ставио у изглед шиптарским сепаратистима да ће бити некажњени за кривично дело угрожавања територијалне целине, чиме је извршио кажњиву припремну радњу из чл. 320. ст. 2.

Вучић и Дачић су од 2012. године успели да насиљем укину органе власти Републике Србије на КиМ и истовремено униште сваки облик аутентичног и озбиљног политичког живота међу Србима на КиМ, који се одвијао по законима државе Србије. Уместо тога свесрдно су се потрудили да Србе са КиМ утопе у шиптарски сепаратистички политички живот.

Уместо истинских и угледних народних трибуна који су се 12 година, посебно на северу КиМ и у Штрпцу борили за опстанак државе Србије, добили смо анонимусе без биографија и личног угледа који се тресу пред Вучићем и Вулином и по њиховим налозима служе Тачију, Харадинају и осталим зликовцима. Уместо храброг и непоткупљивог др Марка Јакшића добили смо послушнике чији морални и стручни профил одговара послу за који су избрани, а изабрани су да буду издајници Косова и Метохије.

Јер Вучићу, који се спрема да потпише уговор о добросуседству са КиМ и тиме изврши обавезу из чл. 15. противуставног Споразума о стабилизацији и придруживању Србије и ЕУ и да избаци из Устава Србије КиМ, у косметском политичком животу не требају патриоте, већ издајници-саучесници.

Зато они који раде у преосталим Србијиним институцијама на КиМ треба да знају да гласањем на шиптарским изборимане чувају своје радно место, већ потписују решење за отказ. После шиптарских избора из 2013. укинути су Србијини судови, тужилаштва и полиција на КиМ, а после ових биће укинуте и здравствене установе, универзитет, школе, фондови, Тржиште рада и сл. установе.

Једино масован бојкот може да поремети издајничке планове ЕУ и НАТО послушника у Београду. У слободи може да се сачува све, па и радна места, у ропству нема никаквих гарантија ни за главу, а камоли посао. У шиптарско ропство Вучић по налогу Брисела гура Србе, уцењујући их радним местима. Ово је јединствени пример у историји да се полуге државне власти злоупотребљавају ради бруталног притиска и уцене на грађане да пристану да заједно са делом државне територије буду изручени непријатељу. Зато према мери свог бешчашћа Вучићева косовска издаја нема премца у српској историји.

***

Миодраг Томић Стублински, књижевник

Миодраг Томић Стублински

Самим тим што инсистира, уцењује и тера Србе са Косова и Метохије да узму учешће на шиптарским изборима Вучић недвосмислено, отворено, јавно, јасно и гласно признаје лажну мафијашку самопроглашену државу „Косова Репубљика“. Вучић пере руке и као Понтије Пилат тера Народ да уместо њега распну Косово и Метохију.

Европска унија је Вучићу јасно ставила на знање даће Харадинај бити легални и легитимни „премијер“ лажне мафијашке шиптарске државе „Косова репубљика“ а да ће Срби у тзв. косовској Скупштини бити декор, средство за подкусуривање, привид демократије, слободе и људских права.

Вучић ни после скандалозних изјава Харадинаја, Тачија, Јахјаге о Великој Албанији ниједном није поменуо Резолуцију 1244 Савета безбедности УН, Уместо њега то чине председник Руске федерације Владимир Путин, Сергеј Шојгу и други високи званичници Русије и Белорусије.

Издајничка Влада са А. Вучићем на челу државе Србије су марионете у рукама бриселских фашиста и Америке. Отворено раде против територијалног интегритета и суверенитета државе Србије и до формалног признања лажне шиптарске државе „Косова репубљика“ није остао ни један корак.

Српски „посланици“ и тзв. „скупштини Косова“ су за то најбољи пример. Српски народ је изманипулисан, покраден на изборима, обманут и нема други избор да сруши издајнички режим у Београду без помоћи братске Русије и Владимира Владимировића Путина. А потом да се врати на своје вековно историјско православно српско Косово и Метохију и за сва времена заокружи српску територију у оним границама у којима је она била после ослободилачких ратова, Првог и Другог светског рата.
Српски „посланици“ немају шта да траже у тзв.“косовској скупштини“ њихова Скупштина Републике Србије је у Београду. А по резолуцији 1244. Косово и Метохија је саставни део Републике Србије и то јасно пише у Преамбули Устава Републике Србије, свиђало се то или не свиђало Вучићу, ЕУ, Америци и Шиптарима.

***

Проф. Драган Мраовић, књижевник и бивши дипломата СРЈ

Драган Мраовић

Српска колаборационистичка власт крши отворено Устав Србије и тиме чини велеиздају земље.

Бриселским преговорима само легитимизује наркодржаву на светој српској земљи, а Шиптари пљачкају и даље Србију приватизацијом предузећа која су у власништву Републике Србије, мењају етничку структуру становништва у срединама са српском већином, узурпирају српска имања, секу српске шуме, убијају српскуи децу, ограничавајуу слободу кретања Србима, забрањују им да користе документа Републике Србије. Српске власти уопште не инсистирају на примени Резолуције 1244 која је сада поостала мртво слово на папиру, па су гласале за укидање надгледане „независности Косова“ и за избор Хашима Тачија за „председника Косова“, обмањују народ да ће формирати некакву „Заједницу српских општина“ коју ионако није српска институција, али јесте пристанак на владавину шиптарских терориста, помажу настанак војске Косова, итд.

Српске власти у реторици не помињу више Метохију, што је кршење Устава и називају сепаратистичку разбојничку мафију на власти у Приштини владом Косова, Тачија председником, а не одметником, што је експлицитно признавање НАТО државе на Косову и Метохији.
Онај увоштени Ђурић само кука нама како Шиптари раде шта хоће, а он нема никакав ауторитет ни код нас, нити код шиптарских терориста. Дозвољава да му забрањују улазак на Космет? Је ли он нормалан? Каже да Шиптари раде шта хоће, а шта је он предузео да не буде тако? Је ли бар једном одбио захтеве Брисела и Приштине који сви иду на штету Срба? Ко њему брани да прекине преговоре као што то чине Шиптари, бар као реципрочну меру. Како се усуђују Вучић и Дачић да се рукују са Тачијем, а ускоро ће морати и са Харадинајем?

Чекали смо више од три века да ослободимо Космет од турске и шиптарске окупације. Захваљујући петооктобарској издаји он је опет окупиран. Треба сачекати погодан геополитички тренутак и вратити Космет Србији макар и кроз сто година. То мора бити трајан смер. Треба ојачати нашу војну претњу присуством руских војних база на територији Србије. То је оно од чега се јежи кожа бриселократији и вашингтонским шерифима.

За тај свети циљ треба скинути са власти велеиздајнике и судити им. Када на робији буду били ови носиоци купљених доктората и диплома, ове бриселократске слуге, ови који нас вуку у неолиберални ЕУ амбис, ови који са презиром гледају на грађане којима владају, онда ћемо имати нови морал, нову етику и свест о потреби да се брани Србија.

***

Милосав Миле Кнежевић, књижевник 

Милосав Миле Кнежевић

Туга и жалост. Самим чином терања Срба да изађу на те такозване изборе, показује, ону истину која није јавно изговорена: да је званична власт Србије, од поодавно признала независну државу Косово, а ова Вучићева власт, то само потврђује и учвршћује.

А то могу да раде, јер 95 одсто Срба ћути и гледа то својим очима и не буни се против издаје. Те се може, на основу свега што нам се дешава, тврдити, да је и народ саучесник издаје и своје трагедије, што је непојмљиво, код било којег другог народа.

Страшно да страшније бити не може и о овоме је, за сваког србског родољуба, изузетно тешко било шта рећи, јер и кад се јавно каже и предочи чињенична истина, штете и трагедије, као и пљачке и издаје народа и државе, народ не реагује. А на тај начин, се не може бранити ни народ, а ни држава, као ни Косово и Метохија.

***

ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ О „КОСОВСКИМ ИЗБОРИМА“ 2004.

У септембру 2004, године мартовског погрома над косметским Србима, а поводом избора које је организовала тзв. „међународна заједница“, патријарх Павле обратио се председнику и премијеру Србије, Борису Тадићу и Војиславу Коштуници:

“За име Бога, не позивајте остатак прогоњеног и мученичког српског народа на Косову и Метохији на изборе за органе тамошње власти! Не позивајте га, па ма ко вас на то наговарао или присиљавао!/…/ Зар је потребан наш пристанак на нашу пропаст, дугорочну или коначну, свеједно? Ко то уопште има право да вапијуће безакоње прогласи за правни поредак, статус друштвених парија за нормалан положај у друштву, а терор за нормално функционисање демократских институција?
Ви, господо председници, знате да смо раније позивали Србе на изборе, а уследио је мартовски погром. Знате колико је Срба убијено, отето и прогнано од почетка међународне управе Косовом и Метохијом; знате колико је домова и храмова спаљено и порушено. /…/Подсећам вас успут и на то да су косовско-метохијски Албанци до пре само неколико година, притом живећи у неупоредиво бољим условима него њихови српски суседи данас, не само одбијали да учествују на изборима него и бојкотовали све органе власти, читав државно-правни поредак. Па ипак, њих нико није уцењивао, а на њихове политичке вође нико није вршио притисак. Поређење и закључци намећу се сами“.
Да додамо: патријарх Павле је једном „прекршио“ опредељење да, као свештено лице, не излази на биралиште – гласао је за нови Устав 2006, зато што у њему јасно пише да је Косово саставни део Србије.

***

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ О „КОСОВСКИМ ИЗБОРИМА“ 2013.

***

ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ О „КОСОВСКИМ ИЗБОРИМА“ 2013.

„Нико не жели да у историји буде записан као издајник. Не желе то ни они који су потписали бриселски споразум и који вас позивају и принуђавају да изађете на ове изборе. Зато они желе да оперу пилатски своје руке а да сва одговорност за губитак Косова, за одвајање Косова од Србије, за стварање нове албанске независне државе на територији Србије, да то пребаце на вас и на вашу децу којој ћете оставити у наслеђе онај одговор за који се ви определите.“

***

10.6.2017. за СРБски ФБРепортер уредник Биљана Диковић

6 replies »

 1. Позивање прогоњеног и мученичког српског народа на Косову и Метохији на изборе за органе тамошње власти је велеиздајнички чин.
  У име народа – нико, па ни Александар Вучић – није добио мандат да сме КИМ да отуђи од Србије – ни да сме да крши Устав – нити да га мења.
  Зато је онима који отуђују Свету србску земљу, односно
  – Александру Вучићу и свим саучесницима – место у затвору.

  Довољно је било само да послуша поуку нашег академика и писца Матије Бећковића:
  „Ако Косово није наше, зашто од нас траже да им га дамо?
  Ако је њихово, зашто га отимају?
  А ако већ могу да га отму, не знам зашто се толико устручавају?“.

  Свиђа ми се

 2. Пензионисани србски официри и активни официри, кукате за пензије и плате а кад скотови државу растржу од вас мук, ни једна реч протеста на улици у одбрани ОТАЏБИНЕ, ал на зов дебелог црева и дупета ето вас на улицу! СРАМ ВАС БИЛО КУКАВИЦЕ БЕДНЕ!!!

  СПАСИТЕ ЧАСТ И ОБРАЗ У ОДБРАНИ ОТАЏБИНЕ! ИЗАЂИТЕ НА УЛИЦУ И ОРГАНИЗУЈТЕ НАРОД!

  У ЧЕМУ ЈЕ ПРОБЛЕМ ДА СЕ СВИ ОВИ КОЈИ СУ КРИТИЧКИ ПИСАЛИ О ОВОЈ ВЕЛЕИЗДАЈИ ОРГАНИЗУЈУ и ОКУПЕ СЕ, ДА ПОЗОВУ ПЕНЗ.ОФИЦИРЕ И ИЗАЂУ НА УЛИЦУ.

  ЉУДИ, ДА ЛИ СТЕ СВЕСНИ ДА ВАС ИМА НА СТОТИНЕ ОД КРЕДИБИЛИТЕТА И АУТОРИТЕ-ТА ОКУПИИИТЕЕ СЕЕЕЕ!!! И ИЗАЂИТЕ НА УЛИЦУ И НАРОД ЋЕ ДА ВАМ СЕ ПРИДРУЖИ .

  МОЛИМ ФБ РЕПОРТЕР ДА АУТОРЕ ОВИХ ПАТРИОТСКИХ ТЕКСТОВА ПОЗОВЕ НА ОКУП И АКТИВАН ОТПОР, САД САМО НА УЛИЦИ; ДОСТА ЈЕ ПИСАЊА; КРУЖОКА И САОПШТЕЊА!!!

  Свиђа ми се

 3. morava
  Wednesday, June 7, 2017
  Инаугурациони говор, похвала политици срама
  Нисам сигуран да између Вучића и песника Радета Драинца постоји било каква веза, али послужићу се једним стихом поменутог песника, да искажем утисак о инаугурационом говору Александра Вучића:
  „Не бунцам а нисам ни трезан.
  Пијан тетурам уз лествице ума за обалом сазнања
  А никад из себе да изађем.
  Ни пут из душевне тамнице да нађем“
  „Ја сам несвесни убица сопствених осећања“

  Да је којим случајем песник знао Вучића, последња реченица би ,вероватно, гласила: “ Ја сам свесни убица сопствених обећања“. Пут до инаугурационог говора отпочео је оног дана када је угледао свет малени Александар Вучић, одрастао и, данас, познат као Алек. Од тог доба с неба се спустише на земљу облаци у облику кише, птичице су почеле да певају, почело је да расте дрвеће и трава.
  Векови таме, ратова и безнађа коначно су прохујали, постављен је камен темељац будућности Србије , захваљујући Богу, што је учинио да АВ* постане ППВ*,ПВ*, ПВ*-ПР*.
  У беседи поводом нове функције АВ нас је обавестио да је на рушевинама „небеске Србије“ он ,са његовим неимарима из Владе Србије, отпочео да диже грађевину којом ће будуће генерације моћи да оду у неслућене висине- све донде, чини ми се, одакле је „скинуо“ „небеску Србију. Морам признати да ми, чувши ово, постало још не јасније шта је ту сметао храст стар 600 година. Ваљда да не идемо и у ширину. А можда није мислио на нас, Србе.

  За разлику од предходника, Томислава Николића, који је редом одликовао појединце данашњице, АВ отпочео је да кује ордење за ‘хероје будућности’. Хероји будућности, за АВ, биће, нема сумње, они који ,поучени његовим примером, „докажу“:
  -да боја на Косову и Метохији није било и због те „ново откривене“ чињенице није ни требало у преамбули Устава Србије уносити да је КиМ саставни део Србије;
  -да су досадашње Југославије биле потребне само за смањење броја Срба, да не би били реметилачки фактор, будуће Балканске федерације чији је АВ градитељ, као подизвођач радова за Немачку, као наручиоца радова;
  -хероји АВ су и они који докажу да је повлачење Србске војске током l светског рата, кроз планине Албаније, било катастрофално споро и однело пуно жртава , зато што није било ауто-пута, па због тога се уважава захтев Немачке и НАТО-пакта да се ауто-пут Ниш-Тирана што пре заврши и тиме избегну невоље за НАТО војску ако буде одлучила да на Русију крене зими;
  -прави хероји будућности биће и они који не сумњају у европски пут, на коме Србија ,тврдоглаво, стопира већ 20 година, а према намерама „пријатељске“ Немачке на том Вучићевом, европском путу, остаће још дуго.

  Инаугурациони говор нам је показао да је његова политчка философија оптерећена жељом да своја „дела и успехе“ удене у рам месије, према чијој је жељи , Бог морао да створи Србију. Скромно до бола.
  Признајући, да је политика за њега средство за иживљавање политичких амбиција и спорт за обарање свих рекорда он нам је открио жељу за моћ човека коме је победа једини принцип и да је једино важна, без обзира што његове победе постиже не фер игром и што његове победе значе пораз за народ Србије.
  Вучићев говор у суштини није ништа више од писменог задатка гимназијалца на тему „како замишљам себе у улози Председника Србије“ и као такав нема некки нарочити значај. Проблем са говором АВ је у томе што он није гимназијалац, већ човек „оживљених политичких амбиција“ који је постао Председник Србије.
  Досадашњи резултати АВ ,на најважнијим функцијама у Србији-катастрофалан је и, за дуги временски период, Србија неће моћи да отклони штете које је он, подржан од СНС, нанео Србији.

  Поруке о успесима о којима је говорио у беседи док се, по први пут, инаугурисао нису упућене Србима, то су прикривене поруке његовим налогодавцима на западу и могу се разумети као сигнал да наставља да ради све што се од њега тражи и да ће наставити да ружну садашњост Србског народа покрива лажним обећањима о светлој будућности. Тако , док је раздраган, беседио о неупитном и једином путу за Србију-европском путу и покушавао да нас проведе кроз фатаморгану будућности чије темеље је поставио из „пријатељске“ му Немачке, стигла порука да једино што може да очекује, на вечитом путу према ЕУ, јесте карантин за земље западног Балкана, под именом Берлин плус.
  Вучићева визија Србије није ништа друго до одраз бирократије из Брисела, идентичан одразу плена у змијским оку.
  „Наша Србија“ у говору АВ јео само оно где је он са Владом Србије: пространство свих и „наших“ Срба на КиМ које ће он „заштити“ тако што ће разговарати са Албанцима.
  На крају : Вучићева победа ,као магнет, почела је да довлачи европски и светски Србско-мрзачки олош и за тај олош Вучић ће организовати инаугурацију број 2. Није познато да две инаугурације праве и краљеви у Саудијској Арабији.
  Народе ниси позван. Обећања о светлој будућности већ си добио , па срећан ти пут у неслућене висине.

  Живела , небеска, Србија!!!

  mislitidrugacije.blogspot.com

  max krans at 1:31 PM

  Свиђа ми се

 4. САМО комунистичка копилад ЋЕ ИЗАЋИ НА ТЗВ шиптарске изборе СРБИ НЕЋЕ НИКАДА ПОШТО ОНИ НАСТАВЉАЈУ НЕДЕЛО сатрапа банда комунистичка ЈА РЕЧЕ ИСТИНУ И СПАСЕ СВОЈУ ДУШУ ТУ ЈЕ ПРОБЛЕМ У БЕРАНЕ ЈЕ ПОТПИСАНА 2012 БЕРАНСКА ДЕКЛЕРАЦИЈА И СВЕ ШТО СУ југословенски комунисти ПРИЗНАЛИ ЗА ТЗВ ЈЕ ПОНИШТЕНО ТО ТРЕБА ДА СВИ СЛЕДИМО МЕНЕ НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ ШТА ТЗ ав ЗБОРИ ВИШЕ ВОЛИМ ДА ВИДИМ ПСА НА УЛИЦИ НЕГО ДА СЛУШАМ О ТЗВ ав НЕК МУ ЊЕГОВИ ЉУБЕ СКУТЕ ЈА НЕЋУ НИКАДА

  Свиђа ми се