АКТУЕЛНО

НП „Отаџбина“: Вучић више покрао лажне сепаратистичке изборе него председничке априлаДо уочи самих избора за сепаратистичку скупштину у Приштини није се знало да ли Срби са личним картама Републике Србије могу да гласају.

Документа за шиптарске квази-изборе


Договор је пао у троуглу Брисел-Приштина-Београд, јер је и Бриселу и Приштини јако стало да се Срби појаве на изборима и тиме легализују и легитимишу самопроглашену републику Косово. У оквиру тог договора напрасно се дозволило Марку Ђурићу да одрађује предизборну кампању «Српске листе». Пре тога је више од два месеца имао забрану да борави у јужној српској покрајини. На сам дан изобра он и високи комесар за избеглице Републике Србије су дириговали изборним процесом у Грачаници јер је један позивао мештане, а овај други интерно расељене, да гласају за «Српску листу».

Без обзира на сав брутални притисак диктаторског режима Александра Вучића на Србе који су уз упутство морали да гласају за његову «Српску листу», број изашлих Срба на изборе био је јако скроман. Још у петак је, нарочито на северу Косова и Метохије, добар део грађана напустио јужну српску покрајину за викенд.

На изборима није било никакве контроле, а у бирачким одборима су били искључиво чланови Српске напредне странке. Ако би се неко супротставио, он је на време «обрађен» од стране партијске полиције Српске напредне странке. Највећи посао имали су чланови бирачких одбора да без икакве контроле пуне бирачке кутије, па се тако дошло до позиције да је број изашлих Срба на председничким изборима у априлу 2017. године био 41.000 а на сепаратистичким 49.000. По овим резултатима, Срби боље слушају Хашима Тачија него Александра Вучића и више цене самопроглашену републику Косово него своју матичну државу Србију.

У свим српским општинама крало се негде више, негде мање, али у крађи гласова предњачи општина Зубин Поток. На председничким изборима у тој општини изашло је 2800 грађана. На изборима које је расписао Хашим Тачи изашло је 4800 гласача, што је скоро дупло више. У ту суму се не рачуна 300 гласова из села Чабре, јединог албанског села у тој општини. Разлог за овако бруталну крађу је пре свега страх Александра Вучића да ће га остале четири српске листе надмашити па се, и по цену ове бруке да Срби више воле лажну државу Косово од свеје Републике Србије, он није устезао од ове изборне пљачке. Додуше, и сам је признао да је број Срба који су гласали на председничким изборима, када се такође крало, био мањи од изашлих на изборе које је расписала сепаратистичка власт у Приштини. Он то објашњава, наводно, већом дисциплином Срба.

Поруке које су се чуле током предизборне кампање од чланова СНС са «Српске листе» јесу да ће они чувати преостале институције српске државе на Косову и Метохији и да неће дозволити да оне буду интегрисане у правно-економски стистем самопроглашене државе Косово. Оне које су већ предали Приштини, нису спомињали. Међутим, непосредно после избора Вучић је најавио нове преговоре са Приштином да би због «мира и стабилности» препустио преостале институције српске државе Приштини. У циљу тога је промена Устава где ће се брисати преамбула о Косову и Метохији. Ова промена Устава штити српског диктатора од кривичног дела националне издаје.

После сепаратистичких избора славило се и у Лепосавићу и у Косовској Митровици а да присутни нису знали шта славе. Народни покрет Срба са Косова и Метохије «Отаџбина» подсећа да су Албанци 12 година бојкотовали све изборе које је расписивала Република Србија, управо на препоруку земаља Запада. Данас Запад изричито тражи да Срби учествују на сепаратистичким изборима јер се тиме заокружује државност самопроглашене републике Косово.

PS

Народни покрет Срба са Косова и Метохије «Отаџбина» поздравља начин на који је Марко Ђурић одбрусио земљама Квинте. «Отаџбина» очекује од истог да покаже јунаштво и да бојкотује наредне сепаратистичке изборе. Такође очекује да Марко Ђурић убеди Александра Вучића да овај пристане да распише покрајинске и локалне изборе у организацији Републике Србије. Од тога Србе неће болети глава, а да ли ће Запад, то не треба да нас забрињава.

Косовска Митровица
13.06.2017. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“


Извор: КМ Новине

3 replies »

 1. СРБИ СА КОСОВА МЕТОХИЈЕ ОНИ КОЈИ СУ СА БРАТОМ МАРКОМ ЈАКШИЋЕМ СУ СРБСКИ ВИТЕЗОВИ ДОБРИ СРБИ И ЉУДИ НАЈГОРИ СУ ОНИ КОЈИ ИЗДАЛИ СРБСТВО КА дукљањи КОЈИ СУ ПРИЗНАЛИ ТЗВ косово репубљик НЕЋЕ МЕНИ ДА ОБЈАВЕ ОНИ КОЈИ СУ БИЛИ рдђе ЊИХОВИ ПРЕЦИ СУ НАЈГОРИ КА зеко манити КОЈИ ЈЕ УБИЈО ДОСТА КУЧА ЂЕЦЕ МАЛЕ ЖЕНА СТАРАЦА 1854 У КУЧИМА ОБРАТИ СЕ ДУКЉАЊИМА А НЕ СРБИМА СА КИМ СССС

  Свиђа ми се

 2. morava
  Tuesday, June 13, 2017
  Друг Коба о лепоти и Срби од фонтане до икебане
  Дизајнери, архитекте и сви ви који би сте да ноге перете у фонтани: тишина! Врховни поглавар лепоте, у Србији, „друг Коба*“донео је пресуду: фонтана на Славији је једна од 10 најлепших фонтана у Европи. Mozart је коначно поносит на своје дело Eine Kleine Nachtmusik. Сваке ноћи
  уз звуке ове Mozart-ове музике, раздрагани млазеви воде, изводе плес над фонтаном, на Слав. ији. Н е само да је од десет најлепших у Европи, како рече „друг Коба“већ је и од (не)процењиве користи. Ако сте мамурни од среће или не дај Боже од пића( а за воланом изгледате као да сте трезни) и морате да промените правац кретања користећи кружни ток око фонтане, успорите и отворите прозор да вас вода из фонтане пофајта и освежени наставите пут. Не, нема прање ногу и поштујте директиву „друга Кобе“- перите ноге у вашем купатилу или лавору.

  Док ноћу , на Слсвији, фонтана мења боје млазева воде, уз ритам Eine Kleine Nachtmusik, дотле
  по такту „шоте мори шоте“, на Косову и Метохији, „јединствени блок политичких представника Срба“, у рањим јутарњим сатима, навлачи на себе народне, Србске, ношње и, као
  букет цвећа, одлази да се као поклон преда, по вољи „друга Кобе“, човеку са Интерполове потернице, Рамушу Хардинају.
  Замислите групу Јевреја из Аушвица која одлази у Хитлеров Рајхстаг са жељом да „очува интересе“свих Јевреја у концентрационим логорима нацистичке Немачке. Наравно, то је незамисливо и морбидно , чак и као идеја. Али овако нешто није ни незамисливо а нити морбидно за „друга Кобу“ када су у питању преостали Срби на окупираном Косову и Метохији.

  Оно што не може, не жели и, не зна како да спроведе, држава на чијем је челу стао „друг Коба“,
  по његовом налогу, мора да учини и спроведе шачица Срба однегованих под будним оком СНС и упућена на „демократске“ Шиптарске изборе. Та група Срба има задатак да буде икебана у власти коју на КиМ организује човек осумњичен за најтеже злочине над Србима , током операције „милосрдни анђео“ над Србијом.

  Наравно, нико није злочинац док се то на суду не докаже, па тако ни „друг Коба“ није Александар Вучић, осим ако не пресуђује о лепоти и о томе ко ће штити нтересе Срба и Србије
  у Србији чији је саставни део КиМ, према важећем Уставу.
  Ако је тој икебани, шачици Срба, дат задатак да штити интересе Срба и Србије, на КиМ, тиме што је изашла на изборе и дала легимитет окупационој власти, АВ нам је открио оно што већ одавно знамо: он је са Дачићем и Николићем ИЗДАО , за пар отворених поглавља на ЕУ путу, Србију и њене виталне интересе.
  Поштовани народе, ви, ја, сви ми које нас власт лаже да се неће одрећи КиМ постајемо или смо постали саучесници велеиздаје, коју , не питајући нас да ли се слажемо, као своју једину политичку опцију спроводи АВ.

  Ако се не ради о издаји, господо принудни управници окупиране Србије,
  прогласите КиМ за привремено окупирану територију Србије;
  -прекините ,у вези статуса КиМ, потпуно сарадњу са ЕУ и окупаторским снагама;
  -не гурајте насилно преостале Србе на КиМ, да неки од њих, као икебане, дају легимитет вашој издаји;
  -захтевајте реафирмацију Резолуције ОУН 1244, уместо што се „договарате са вашим партнерима“ који варају и у рукавима држе више кечева које ви нисте способни да приметите;
  -организујте Референдум о свим питањима која се тичу Србије и не бркајте Референдум са вашим сумњивим Парламентарним изборима, који се тичу само вас;
  -престаните да лажете и да нас третирате као стадо чији есте ви пастири;
  -покажите да није само ваша савитљива кичма разлог што сте на власт;-
  -народни посланици, ако су неки од вас чак и грешком у Скупштини Србије, не гласајте на звук
  звона , јер хоћу да верујем да ви нисте стадо које треба да води овца калуша, како би народ рекао.

  Време је да однарођена власт у Србији престане да се руга народу, јер Mozart-ова Eine Kleine Nachtmusik, може бити, убрзо, замењена Requiem, истог аутора.

  P.S: Народе, увече, 23. Јуна имаш јединствену прилику да преко пута палате Србија организујеш happening , на коме ћеш транспарентима послати поруку да врема инаугурације народа долази.
  *Коба је конспиративно име Стаљина

  Живела,небеска, Србија

  mislitidrugacije.blogspot.com

  max krans at 5:06 PM
  Share

  No comments:
  Post a Comment


  Home
  View web version
  About Me

  max krans
  View my complete profile

  Powered by Blogger.

  Свиђа ми се

 3. Srbi sa Kosova izgleda vole da budu krimosi i izdajnici Pride,pitam se sta sam dole uopste radio.
  Kao dr nauka (tri phd diplome) nemam posao ,dok moje mesto zauzima tekstilni tehničar.
  U indjiji.
  Ukrali mi rekonstrukciju keltske prestonice,tezu o 18 rimskih careva u Srbiji..
  Sve novine me odbijaju za tekstove,bio sam koproducent Beru Grilsu,imam svoj serijal Extreme archaeology.
  Pitam se sta uopste tražim ovde.
  Idem na zapad da budem smecar,bar ću imati od čega da živim.

  Liked by 1 person

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.