АКТУЕЛНО

Прелаз Кулата: Колоне на бугарско-грчкој граници због хапшења цариника


На прелазу Кулата на граници између Бугарске и Грчке створене су километарске колоне након хапшења скоро целе смене бугарских цариника. Бугарска полиција ухапсила је синоћ 23 особе, међу којима највише цариника, у оквиру истраге о корупцији. 

Портпаролка државног тужилаштва Румена Арнаудова каже да организована криминална група ради од марта 2015. године и да је, осим цариника, чине представници транспортих компанија, који су давали мито како би њихови камиони били пуштени преко границе без контроле. Она је навела да је полиција претражила 83 локације и да је у становима цариника пронашла 63.000 лева (32.000 евра).

Бугарска полиција је у протеклом периоду извела више акција хапшења цариника у оквиру истраге о корупцији. Крајем маја у акцији полиције и Специјалног тужилаштва ухапшене су 23 особе, које су део међународне криминалне групе која је имала приступ информационом систему Бугарских царина и могућност за манипулацију подацима.

Прелаз Кулата је највећи на граници између Бугарске и Грчке, а колона теретњака на бугарској страни границе тренутно је дуга шест километара.

 

Аутор: Бета/021.рс

—————

14.6.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић