АКТУЕЛНО

ДВЕРИ: ВЕЛИКА РАСПРОДАЈА СРБИЈЕ НАСТАВЉА СЕ 1. СЕПТЕМБРА – ХОЋЕМО ЛИ ТО ДОЗВОЛИТИ?


Од 1. септембра ступа на снагу Споразум који ће омогућити странцима да купују нашу земљу. Двери поводом тога предлажу Влади РС да уради исто што и Мађарска, да промени Устав и прогласи нашу земљу за „национално благо, заједничко наслеђе и темељ за живот“ и тако онемогући странцима да купују нашу земљу или укине ССП.

Двери су још 2013. године покренуле кампању против продаје наших ораница странцима, указивале да је то погубан пут који води у потпуну окупацију Србије, али нико није имао слуха за то.

Предлагали смо да се укине (ССП) Споразум о стабилизацији и придруживању између европских заједница и њихових држава чланица са једане стране и Републике Србије са друге, који управо омогућава продају наше земље странцима, међутим ни то није прошло.

Данас, Србија је једина земља која је пристала на продају земље странцима пре уласка у ЕУ, јер је то још један од безброј услова које Србија треба да испуни да би била пуноправна чланица ЕУ, у коју, сада већ сви знају, Србија неће ући никад.

Неолиберални капитализам симбол је политике коју води Европска унија, а режим у Србији у потпуности прихвата његове понуде, да власт има све, а народ ништа.

(фото: Блиц 2013.)

Режим у Србији већ дуже време продаје наше фирме  страним компанијама које уз фирме добијају и плодну земљу. На тај начин иза затворених врата странци постају власници наше земље. Од првог септембра ће ова распродаја Србије постати званична и у лицитацији ће моћи јавно да учествују сви страни тајкуни, пријатељи и газде Александра Вучића.

Ова Влада се од почетка показала као Влада страних интереса. Продаје наша привредна и природна богатства, доводи до банкрота наше најперспективније фабрике, које се купују за динар, странцима даје десет хиљада евра за свако новоотворено радно место, док наши радници врше самоубиства у просторијама фабрика, свакодневно се отпуштају, а њихове породице умиру од глади.

Дакле, ово је Влада коју води ММФ, Светска банка и Бриселска администрација, која са интересима грађана Србије нема апсолутно ништа.

Зато још једном позивамо све опозиционе странке у заједнички фронт, да коначно одлучимо, хоћемо ли сви бити надничари на сопственој земљи или ћемо заједнички стати у одбрану наших природних, привредних, економских и националних интереса.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

1 reply »

  1. Шта ту има да се ради Србија на распродаји,може и на поверење за буд зашто у бесцење. Рече давно Бора Чорба у песми и погоди,ево гледамо и тек ћемо гледати такву слику.

    Свиђа ми се