ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ

Понедељак 19. јун у Дому синдиката: Пројекција филма NEWS FRONT-А «КОСОВО — ОТЕТА СВЕТИЊА»


У понедељак 19. јуна у Београду ће се одржати пројекција документарног филма News Front-а: «Косово — отета светиња» и конференција посвећена актуелној ситуацији на Косову и Метохији.

Филм ће претставити сам аутор, главна уредница News Front Србија, Оксана Сазонова. На конференцији ће говорити редитељ Миодраг Зарковић, политиколог Дејан Мировић, Ђуро Билбија, Александар Павић.

Подсећамо да су  Оксана Сазонова и њен колега, новинар Сергеј Белоус током снимања овог филма били задржани у аутономној покрајини Косово и Метохија. Тако је филм добио незванични назив — «забрањен за  снимање».

Филм садржи историјске моменте и реалност, анализу пројекта «Косово» кроз најновију историју. Ми показујемо у каквој стварности опстаје тај регион, како живе људи, са чиме им је било потребно суочити се после рата и доласка многобројних мировњака.

Дешавања се брзо одвијају. Чак и после задржавања новинара и изласка филма, на Косову и Метохији десили су се важни догађаји који заслужују анализу. О њима ће бити речи на конференцији у склопу пројекције филма.

Филм ће бити приказан у Београду, у понедељак, 19. јуна у Дому синдиката (Дечанска 14), у сали бр 4 са почетком у 19:00.

Улаз је слободан.