АКТУЕЛНО

БОМБАРДУЈУ, УБИЈУ, ОТМУ и УБЕЂУЈУ ТЕ ДА ТИ „ПОМАЖУ“: „Америка не разматра одштету за интервенцију на Косову“


ФБР КОМЕНТАР:
Бомбардују, убију, отму, на окупираној земљи на силу отетој направе највећу војну базу БОНДСТИЛ на Балкану, а онда причају бајке да ће нешто да ти помогну и да су ти пријатељи… Па то више нису ни бајке за малу децу! А што се тиче „одштете“ – Косово и Метохија је НЕПРОЦЕЊИВА територија за народ Србије тако да висина такозване одштете не може да се израчуна у прљавим, крвавим и нарко доларима, валути окупатора србске свете земље! Американци су терористи број један у свету – ОКУПАТОРИ, УБИЦЕ И ЛАЖОВИ!

Заменик амбасадора САД у Београду Курт Донели изјавио је да САД не разматрају питање одштете за „интервенцију на Косову и Метохији“, али да је „циљ Вашингтона да буде партнер и помогне Београду да врати своје место у Европи и да буде важан и богат члан ЕУ“.

Он је додао да Америка и НАТО у потпуности поштују политику војне неутралности Србије, која има доста добробити и користи од свог односа са НАТО.

– Неки од најближих савезника САД имају исту такву политику, попут Шведске и Аустрије – рекао је Донели, наводећи да Србија треба да одлучи коју ће улогу да игра, а не НАТО.

Он је, на скупу Српског института и Истраживачког центра за одбрану и безбедност о теми „Америка, Србија и борба против тероризма“, рекао да су у овом моменту ризици Русија и светски тероризам, пренели су београдски медији.

Донели је истакао да су свесни опасности да терористички напади могу да се десе и у Србији, додајући да је НАТО партнер Србије у размени информација о терористичким нападима.

– Везе између наше две земље су дубоке и дуготрајне. Преживеле су два светска рата, а постојале су и пре тога – навео је он.

Донели је оценио да је Србија, 100 година после Првог светског рата, у позицији да врати место у Европи које је имала пре једног века.

– САД желе да помогну Србији да спроведе реформе, да ојача економију, успостави институције и добре односе са суседима и са ЕУ, да буде важан партнер у Европи и свету – рекао је Донели.

Он је додао да САД већ неколико година раде са Србијом на томе да се побољшају војни односи, те оценио да често постоји грешка у схватању односа Србије и Алијансе.

NATO злочиначка агресија – ГЕНОЦИД НАД ЗДРАВЉЕМ народа Србије 1999.

Донели је додао да су се САД, након Другог светског рата, посветиле томе да спасу Европу глади, избегличке кризе и комплетног колапса који је уследио.

Он је рекао да је за време „хладног рата“ НАТО покушавао да одржи мир између Запада и Истока, те да се ЕУ развила као начин да се задржи мир и просперитет у западној Европи.

NATO бомбардовање међународним конвенцијама забрањеном муницијом – касетном бомбом 23.5.1999. године на којој су написали и поруку – „Да ли и даље желите да будете Срби сада“!

Извор вести: агенције, СРНА/РТРС

——————-

20.6.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. НА СУДЊОМ СТРАШНОМ СУДУ америка и западна јевропа ЋЕ ГОРЕТИ У ВЕЧНОМ ПАКЛУ СВЕ ЈЕ ТО ЗАПИСАНО У СВЕТОМ ПИСМУ ДЕСЕТ БОЖЈИХ ЗАПОВЕСТИ СВЕ КАЖУ А САМУ америку ЧИНЕ НАЈГОРЕ убице НА СВЕТУ енглези и немци ОТЕТО ЈЕ ПРОКЛЕТО МЕЊАЈУ ИМЕ УРОШЕВЦУ И ДАЈУ МУ ИМЕ шиптарско НЕК БУДЕ ШТО БИТИ МОРА НЕК БУДЕ БИТКА НЕПРЕСТАНА СВЕ ЗА СРБСТВО СРБСТВО НИЗАШТА

    Свиђа ми се