АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

НП Отаџбина: На несрећи Срба са КиМ Додик би да гради срећу РС ?


22.6.2017. КМ Новине

„Не може се градити срећа једног дела српског народа на несрећи другог дела српског народа, а то су Срби са Косова и Метохије, којима се одређује судбина да треба да живе у независном Косову“.

Поред свега што је у тексту наведено Додик је и тзв „Косово“ јавно признао пред камерама о чему смо већ писали, а што можете прочитати кликом НА ОВУ ВЕЗУ

У поплави низа политичара који су позивали Србе на сепаратистичке изборе које је расписала Приштина, било је свега: од Зоране Михајловић до Милорада Додика.

Што се тиче Зоране Михајловић, њен позив је разумљив знајући да је она чланица групе Билдербергер која је стајала иза бомбардовања Србије и која заговара независно Косово, и да излазак Срба на сепаратистичке изборе легитимише и легализује самопроглашену републику Косово.

Србе са Косова и Метохије чуди позив Милорада Додика, који има много проблема да би сачувао Републику Српску, и његов захтев да Срби изађу на сепаратистичке изборе. Свакако да је тим чином председник Републике Српске желео да се приближи Александру Вучићу, јер не само што је позвао Србе да изађу на шиптарске изборе него их је позвао да гласају за Вучићеву «Српску листу» то ипак није у складу са општим и српским нацоналним и државним интересима.

Можда то није ни случајно. Један део бањалучке елите сматра да је Косово и Метохија за Србију изгубљена ствар и да она више мора да се посвети Републици Српској са којом би се у будућности ујединила. Та елита још сматра да Србија не сме да троши енергију на изгубљени простор који се зове Косово и Метохија.

Ради истине треба споменути да Срби са Косова и Метохије имају горко искуство са Милорадом Додиком. Наиме, после потписивања Бриселског споразума представници Срба са Косова и Метохије, ондашњи председник општине Зубин Поток а садашњи посланик у Скуштини Србије, Славиша Ристић и Раденко Недељковић, начелник Косовско-митровачког округа, посетили су у Бањалуци председника Републике Српске, Милорада Додика. Циљ посете је био да Милорад Додик, који је пре тога наговестио да се не слаже са Бриселским споразумом, помогне Србима са Косова и Метохије у организацији протестног митинга који је требао да се одржи у Београду. Председник Републике Српске им је обећао да ће најмање сто аутобуса из Републике Српске доћи на митинг, у шта су представници Срба са Косова и Метохије поверовали. Милорад Додик их је обмануо јер из Републике Српске на тај протест нико није дошао а преко ноћи је и Милорад Додик променио став и подржао Бриселски споразум.

У сваком случају, Народни покрет Срба са Косова и Метохије «Отаџбина» сматра да је позив Милорада Додика да изађу на шиптарске изборе био непотребан. Он излазност Срба није могао да повећа јер ипак његов политички рејтинг није онакав какав има Радован Караџић, да би се Срби одазвали једном таквом позиву. Народни покрет «Отаџбина» мисли да се Милорад Додик без преке потребе у овом случају политички потрошио.

Не може се градити срећа једног дела српког народа на несрећи другог дела српског народа, а то су Срби са Косова и Метохије, којима се одређује судбина да треба да живе у независном Косову.

Многи ће помислити да се и Александар Вучић приклонио једом делу бањалучке елите у идеји да је за српство Косово и Метохија изгубљен простор. Ипак, није тако. Што се њега тиче, он би дао све. И Републику Српску, и Косово и Метохију, и Рашку област, и Војводину само да би остао на власти.

 PS

Пре неко вече председник Републике Србије изјави да су се, без обзира на притисак неких батинаша са Косова и Метохије, Срби одазвали на сепаратистичке изборе које је расписала Приштина, што њега јако радује. Гнусна лаж. Из тог разлога Народни покрет «Отаџбина» жели да конкурише код дневног листа Курир на њихов конкурс за највећу лаж српског дикататора Александра Вучића. Јер управо су батинаши Александра Вучића приморавали Србе да изађу на шиптарске изборе. То не чуди, знајући да је на челу Покрајинског одбора Српске напреде странке Зоран Милојевић звани Зеља познат по бројним инцидентима на одржаним локалним изборима широм Републике Србије, од Мионице до Врбаса, због чега су против истог поднете кривичне пријаве које никада нису процесуиране.

На завршном митингу Српске напредне странке за шиптарске изборе, одржаном у Косовској Митровици, само зато што је током говора један од учесника митинга на помен Александра Вучића добацио «лопове», убоден је ножем. Човек се зове Никола Ковачевић стар 23 године са пребивалиштем у околини Гњилана и хоспитализован је у болници у Косовској Митровици. Српски медији су о томе известили, али ниједан од медија није рекао разлог за овакав крвави инцидент. И ова чињеница јасно говори да је председник Републике Србије масно слагао јер управо његове присталице врше насиље над политичким неистомишљеницима.

Вук Караџић је давно записао народу пословицу која гласи: «Нико крупно ко Турчин не лаже». Ипак се нашао неко ко то ради још крупније, а то је, нажалост, председник Републике Србије.

Косовска Митровица
22.06.2017. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

Извор: КМ Новине

7 replies »

 1. ПОМОЗ БОГ ЧЕСТИТА СРБАДИЈО БРАЋО И СЕСТРЕ СА КОСОВА МЕТОХИЈЕ ЈА САМ УВЕК СА НАМА НЕЋУ ДА КАЖЕМ ВАМА МИ СМО ИСТИ КО НИЈЕ ПРОШАО ТРАГЕДИЈУ МОЈИ СУ ПРОШЛИ МУКЕ ЖИВЕ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ И НАУЧЕН САМ ОД МАЛИХ НОГУ ДА ЗНАМ ШТА ЈЕ ДОБРО А ШТА ЈЕ ЛОШЕ ПОЗИВАМ СВЕ СРБСКЕ НАЦИОНАЛИСТЕ НА БРАТСКУ СЛОГУ додик ЖЕЛИ ДА ЗАВАДИ СЕМБЕРИЈУ РОМАНИЈУ МАЊАЧУ ОЗРЕН ТРЕБАВУ ВОЛУЈАК НИЈЕ додик ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ НАШ ЈЕ РАДОВАН РАДЕ КАРАЏИЋ ВУКОВ ИЗ ПЕТЊИЦЕ КОД ДУРМИТОРА ЗАГОРЈЕ ТАКОДЂЕ НАДАМ СЕ ДА САМ ОБЈАСНИЈО О ЧЕМУ ЈЕ РЕЧ БРАТ РАСПУЋИН ЈЕ ЛЕПО РЕКАО КО ЈЕ додик НЕК МУ ТАКО ГОСПОД СУДИ ПРИЛАЈУ ЉУДИ ПРЕ РАТА НИЈЕ ГА ИМАЛО ПАШЧЕ ДА УЈЕДЕ БИЈО ЈЕ БЕДА А САД ЈЕ ЈОШ ВЕЋА БЕДА КОЈИ ПРЕТИ СВИМА КОЈИ СУ ПРОТИВ ЊИХОВОГ ДОГОВОРА ИЗМЕДЂУ зсташа И додика ПОНАВЉАМ БРАЋИ И СЕСТРАМА СА КИМ ДА ОН НИЈЕ НАШ ЗНАМ ДА БОЛИ КАД НЕКО ТАКО ЗБОРИ А ПОГОТОВО ОД ОНОГ У КОГА СЕ ЉУДИ НАДАЈУ ДА ЋЕ ПОМОЋИ ПО ПЛЕМЕНИМА СЕ МОРАМО ПОВЕЗАТИ НЕ ДОЗВОЛИМО ВИШЕ ДА НАС ДЕЛЕ КАКО ЈЕ ЗАПОЧЕЛА окупаторска аустроугарска А НАСТАВИЛИ комунисти ЖИВЕЛА СВЕТА НАША ЗЕМЉА КОСОВО МЕТОХИЈА ЖИВЕО НАШ ПРВИ ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ РАДОВАН РАШО КАРАЏИЋ И ГОСПОДИН ЂЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДЕНОВИЋ МЛАДИЋ СЛОБОДА СРБИМА КОЈИ СУ У хагу ЖИВЕЛА ВЕЛИКА СРБСКА ПОДГОРИЧКА СКУПШТИНА ПРЕД БОГОМ И СВЕТИМ САВОМ ЧЕТНИЧКИ ШЕКУЛАР ВЕРАН СРБИЈИ И ВАСКОЛИКОМ СРБСТВУ БРАТСКИ ПОЗДРАВ НАШОЈ РЕДАКЦИЈИ СРБСКОГ РЕПОРТЕРА СССС

  Свиђа ми се

 2. Створена је заблуда код народа на источној обали Дрине да Додик брани СРБЕ и СРБство. Томе су „кумовали“ многи сајтови у „матици“ који су вјероватно плаћени или су у служби „UDBA“-ша који још увијек контролишу СрПијицу и залуђују народ гурајући своје фаворите. Ко год жели може веома лако наћи податке о истоме (мислим на М. Додика) а ја ћу вам покушати мало помоћи :

  http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Dodik-za-podjelu-Kosova-na-dvije-drzave/lat/105460.html

  http://neznase.ba/milosrdni-dodik/

  http://www.rtvbn.com/3821035/141206-radmanovic-zatrazio-ulazak-u-nato

  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=41062

  http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/ljudovanje-ili-velicanje-ante-pavelica/

  http://www.pecat.co.rs/2010/02/srbi-i-papin-drang-nach-osten/

  http://metro-portal.rtl.hr/republika-srpska-financira-spomenik-papi-ivanu-pavlu-ii/43179

  http://jadovno.com/arhiva/jadovno-slana-metajna/articles/hans-ivan-merc-rimokatolicka-crkva-i-istinite-lazi-autorke-dragane-mijatovic-tomasevic.html

  http://slobodanvaskovic.blogspot.ba/2015/03/snsd-ova-nada-tesanovic-glasala-za.html

  Такође би препоручио да се потраже и теме као што је Додиково дружење са Драганом Човићем предсједником „HDZ BiH“ и Додикове изјаве како ће Човић штитити интересе СРБског народа ( и поред тога што Човић одлази на Блајбург да се поклони усташама а у Книну га , на „прослави Олује“ усташе-„бранитељи“ дочекују са овацијама.
  И има тога још много као што је његов почетак каријере политичара као комунистичко-Брозовски кадар и наставак у „реформистама“ Анте Марковића.
  О богаћењу (које је почело у Марковићево вријеме) , шверцу , дезертерству , итд. неки други пут.

  Liked by 1 person

 3. „Ко се одрекне свога једног, да би сачувао своје друго, на крају губи оба“! Миле мисли да ће саучествовањем у издаји Космета, сачувати Републику Српску. Неће! Вучић ће га намагарчити и предати РС муслиманима као што је Космет предао Шиптарима.

  Liked by 1 person

 4. БРАЋО И СЕСТРЕ МОЈЕ СА СВЕТОГ КОСОВА МЕТОХИЈЕ РАДОВАН КАРАЏИЋ ЈЕ ЧОЕК КОЈИ ЈЕ ИСПРАВИЈО ШТО НА ЖАЛОСТ ЈЕ ПРОПУШТЕНО ТЕ КОБНЕ 1918 УЗ БОЖЈУ ПОМОЋ ДОЧЕКАЋЕМО СЛОБОДУ СВИХ СРБСКИХ ЗЕМАЉА ЗЕМАЉА ДА ПОНОВИМ ТАЈ додик ЈЕ ИСТИ КА мило и ЕКИПА У БЕОГРАДУ МОЈЕ МОЛИТВЕ И ВАЗДА ПОДРШКА ЗА НАШУ СВЕТУ ЗЕМЉУ КОСОВО МЕТОХИЈУ СССС

  Liked by 1 person

 5. Tacno. Dodik ce ko i vaginalni kvisling sve da preüusti NATO-fasistima. Apsolutno sve. I kosmet i vojvodinu i rasku Oblast. Dodik je napravio katastrofalnu gresku sto se u sporu izraela i palestinaca stavio na stranu izraela cime je pobio vekovni srpski obzir prema pravdi i istini. To ce narod debelo kostati. Inace u odbrani RS nema se Dodiku sta prebacivati. Ali se malo sagubio sa vaginalnim.

  Liked by 1 person

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s