Национално питање

Рубикон: Зауставити избор Ане Брнабић за председника Владе!


Ако би савремени људи, који живе у греху, у крајњој мери, то признавали, онда би их Бог помиловао. Али они оправдавају оно што нема оправдања и певају песму греху. А сматрати грех прогресом и говорити да је моралност одживела свој век – то је осим свега осталог, најстрашнија хула на Духа Светога

Преподобни старац Пајсије Светогорац

Ми, потписници, сматрамо недостојним избор Ане Брнабић за председника Владе Србије – и то због њене јавне промоције лезбејства. Прецизније речено, Ана Брнабић није особа која се бори против греха истополне љубави (као што се и сви ми боримо против својих грехова) већ је истакнути пропагатор „идеологије хомосексуализма“. Својим понашањем она отвара даљи простор за урушавање вредности на којима је саздана наша држава, да све што су до сада наша култура и вера сматрале одступањем и неморалом постане прихватљиво. Њен избор је директан удар на наше национално достојанство, славну српску историју и етички кодекс који нас је вековима држао и одржао. Стога је наш апел упућен и црквеним велиокодостојницима да буду достојни својих предака, јер је Српска Православна  Црква, као носилац српске државности, била, и остала, она која опомиње, усмерава и крепи народни дух када је најтеже.

Нас потписнике не занима да ли је хомосексуализам међународно признат као болест или није, оно у шта смо као хришћани уверени јесте да је истополна љубав грех (Прот. Ж. Гавриловић: Не каза ли свети апостол Павле да хомосексуалци, односно мужеложници, како их Свето Писмо назива, „неће наследити Царства Божијег“ 1. Кор. 6,9, јер се хомосексуалци и лезбејке налазе у сатанској бригади блудника, прељубника, оцеубица, матероубица, лажљиваца и кривоклетника 1. Тим. 1, 9-10.) и не желимо да тај – или било који други – грех признамо као правило, као нешто што постаје уобичајено и допустиво.

Ана Брнабић на „геј паради“ (Фото: М. Анђела/Новости)

Сексуалне склоности, док остају тајне, ствар су личног опредељења грешника и његовог разговора са духовником (ако га има), али јавно пропагирање хомосексуалне идеологије јесте ствар свих нас! Оно је граница која не сме да се пређе! Рубикон!

Овим апелом позивамо Ану Брнабић да се сама повуче због своје недостојности; ако не жели, онда тражимо од председника Републике да повуче свој предлог за мандатара; ако он то не учини онда позивамо посланике да, као изабрани представници народа, не подрже избор Ане Брнабић за председника Владе; ако ништа од тога не буде – молимо Бога да праведно суди и њима и нама.

Како радили, тако нам Бог помогао!

Потписници:

Александар Лазић, главни уредник „Стања ствари“
Милана Бабић, уредник „Стања ствари“
Милош Милојевић, уредник „Стања ствари“
Срђан Крунић, сарадник „Стања ствари“
Доцент др Зоран Чворовић
Др Владимир Коларић
Војислав М. Станојчић, сарадник „Стања ствари“
Огњен Војводић, сарадник „Стања ствари“
Мирослав Вујанић, сарадник „Стања ствари“
Владимир Бојовић, Радио „Тамо далеко“
Биљана Диковић, новинар и књижевник, уредник „СРБског ФБРепортера“

Проглас су подржали и:

Снежана Николић, Власотинце
Слађана Недељковић, Кладово

Проглас су накнадно подржали:

Пуковник авијације у пензији Милорад Ђошић, пилот
Пуковник у пензији Жарко Пецић
Проф. др  Миладин Шеварлић
Проф. др Божидар Митровић
, Москва
Зоран Шкорић, Београд
Веселинка Стојковић, Врање
Павле Тодоровић, Удружeње Краљев град, Краљево

***

Напомена СРБског ФБРепортера:

Да ли ова фотографија, забележена на инаугурацији Председника Србије само дан након објављивања овог текста, представља и одговор потписницима горе наведеног апела?

 

5 replies »

 1. “ Србијом управљају изасланици сотоне и неће стати и умирити се, док и задње слово србског имена не пониште, разне трилатерале, Сороши, Ротшилди, Рокфелери и масонске ложе имају моћ и диктирају велике невоље човјечанства, али сила и снага су само у Бога!

  Богу се дајте и уздајте браћо и сестре Срби! “ Стево Мрђен

  Свиђа ми се

 2. СВЕ ЈЕ ТО УОЧИ ВИДОВДАНА ИСПЛАНИРАНО ДА СЕ ИСМИЈАВА СВЕТОСАВСКА НЕМАЊИЋА ЛАЗАРЕВСКА СРБИЈА ЗАДЊИ СРБСКИ ПАТРИЈАХ ЈЕ БИЈО ГАВРИЛО ДОЖИЋ ОД 1945 СУ ПОСТАВЉЕЊИ ОНИ КОЈИ СУ ЗА унијате римокатолике СВЕ ЈЕ ТО ПЛАНИРАНО И СПРОВЕДЕНО У масонској ложи ватикану ЈА РЕЧЕ ИСТИНУ И СПАСЕ СВОЈУ ДУШУ ДА ВОЂД ПЕТРОВИЋ ЂОРДЂИЈЕ КАРАДЂОРДЂЕ ВИДИ СВОГ ПРЕТКА СА ЛЕВЕ СТРАНЕ БИ ОДМА ПАО МРТАВ ОД СРАЧАНОГ УДАРА ЈА МОГУ СЛОБОДНО КАД ОДЕМ БОГУ НА ИСПОВЕД ДА СТАНЕМ ПРЕД СВОЈЕ ПРЕТКЕ НИЈЕСАМ ИХ ИЗДАО НИ ЦЕНУ ЖИВОТА ПРЕТЊИ ОД комуниста БОГ ЗНА КО СУ ОНИ ГОРЕ У РАЈУ

  Свиђа ми се

 3. Није нама ово тек тако пало са неба ово смо ми изгласали и чињењем и нечињењем допринели да нам Бог да власт, председника,премијера и патријарха каквог заслужујемо vox populi vox Dei – и не гласање је гласање.

  Анализа претходних избора за председника (сви подаци из службеног гласника):

  -Вучић добио од изашлих бирача 55,08% гласова број граџана да не кажем слепаца који је гласао за овог еуроба 2.012.788;

  -Саша Јанковић 16.36% – или 597.728 граџанера је гласало за овог млохавог еуроба

  -Вук Јеремић 6% или 206.676 граџана је гласало за овог еу јањичара

  -Саша Радуловић 1.41% или 51.651 граџана еуропејаца је гласало за пут у еуробље

  -Ненад Чанак 1.12% или 41.070 слепаца би пратило ово чудо од аутоусташе на путу за еуробље

  -Лјубиша Прелијетачевић Бјели 9.43% илити 344.498 зајебаната који се спрда са својом судбином на путу да постанемо еуробље

  Саберимо проценте и број граџанера и зајебаната који је гласајући, своју перспективу видео у овоме што нам се данас дешава

  89.4% од изашлих бирача је гласало за ово што имамо данас, или 3.245.411 граџана је на путу за еуробске вредности и своју перспективу види да буде еуроб, да му премијер буде не Србин и педер

  Број бирача уписаних у бирачки списак – 6.724.949

  – Укупан број бирача изашлих на изборе- 3.655.365

  Од изашлог броја бирача само 400.954 или 10.6% не прихвата да буде на путу за еуропу значи да ових који би продали веру за вечеру има 9 пута више, што се чудимо што имамо карикатуру од председника и педера за премијера кад БОЉЕ НЕ ЗАСЛУЖУЈЕМО!

  Број бирача у Србији 6.724.949 што значи није изашло на гласање 3.069.584 или 45.65 % бирача који су из њима знаних разлога помогли да имамо оваквог председника и премијера.

  Стварни владари који из сенке владају Србијом ову поруку бирача тумаче да се стокхолмски синдром успешно примио и даје добре резултате, зато ће још жешће да нас газе и притискају.

  Треба да се питамо да ли је с’нама као народом све у реду и докле ћемо овако?

  Свиђа ми се

 4. Свето писмо из својих постулата не изузима ни највеће људе у нашој цркви.Слика је можда монтажа,а и ако није,може се притрчати и сликати ради снаге утиска,а ако је урађена са намјером онда је ту и директан одговор за који питате.Народ каже:“Једна грешка није грешка,двије грешке још није грешка, а три гешке су велика грешка“.Чечници наше цркве то добро знају, да нема мале грешке.

  Свиђа ми се

 5. ovaj nesrecnik se zove patrijarhom!
  majko moja, ovo je da vristis!
  spodobe misle da se neunistive a ti im pruzas ruku i podstices njihovu bolest?! pa ako su te i glavom ucenili, trebao si ja dati. ovako mlakost ti je glavna spioljna osobina.
  i sta bi ti prethodnik sveti patrijarh varnava rekao, i kako ces stati pred apostole svetog vartolomeja i varnavu?? koje slavimo kada maloumnici na celu sa inaugurisanim smrde sutra po prestonici bedne srbije!!!!
  ocajno, strasno i prosto tesko za gledati!

  Liked by 1 person

%d bloggers like this: