АКТУЕЛНО

КОЛУМНИСТА: 27. 06. 2017.


фото: kolumnista.com

Ова 2017. година остаће запамћена по томе што ће на место министра војног доћи Александар Вулин. Тако је одлучио Вучић. Или можда Ана Брнабић? Како год: Искрено не могу да верујем да неко ко није био способан за служење војног рока може да буде способан да води војску.

Кад смо код војске и сличних ствари, у Београду је отворен сајам наоружања Партнер 2017. И на њему је представљена нова хаубица српске производње. О чуда: Зове се Александар! Додуше, не знамо презиме!

Ана Брнабић решила је да све своје будуће министре, градоначелнике и председнике општина пошаље на усавршавање: отвара се Национална академија за јавну управу. Шта мислите: Ко ће први да докторира на тој академији? Синиша Мали или Небојша Стефановић?

Иначе, када већ говоримо о новој влади Србије – у њој ће седети 21 министар. Ех, кад се само сетим да је Александар Вучић пре доласка на власт обећавао како ће направити мању, ефикаснију владу са максимално 15 министарстава… Али, добро, то је било пре пет година…

Мало о оним дивним страним инвеститорима које нам је довела власт Великог Вође: У фабрици Фијат Крајслер у Крагујевцу је генерални штрајк. Траже радници (или нерадници, како то Велики Вођа воли да каже) веће плате и надокнаде за превоз. Мислим, стварно су незахвални… Ем имају посао, ем хоће плате!

Градња јарбола од 120 метара у склопу Београда на води, на ком ће се вијорити 30 метара дуга застава Србије подигла је много буре у јавности. Ја бих само да питам – да ли је могуће да тај новац град Београд не може да искористи на паметнији начин?

Новак Ђоковић понудио свом бившем тренеру Борису Бекеру паре да изађе из банкрота. Тричавих четири милиона евра. Оно, истина, нисам те, Новаче, тренирао, нисам ни банкротирао, али би ми неких 400.000 евра таман добро дошло. Мислим, може и 40.000. Да не цепидлачимо.

Беше то – Србија данас.

 

ИЗВОР: КОЛУМНИСТА

——————–

27.6.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Читам , слушам , гледам и не могу да вјерујем својим очима и ушима? Нешто ми мозак блокирао. Овдје у Бања Луци многи обожавају Великог Вођу. Обожавају га сљедбеници нашег Великог Вође који има сличне тезе о нашем народу као нерадницима :

    али и они који су опозиција „нашем“ Великом Вођи. Прије много година , послао сам „смс“-ом коментар-мишљење на једну радио станицу и гласио је овако :
    „Када је пок. Јован Рашковић рекао : „Срби су луд народ“ он је у ствари поставио дијагнозу“!

    Свиђа ми се