АКТУЕЛНО

ВИДОВДАН 2017: Проф. Љубомир Т.Грујић – На проклетству није могуће изградити срећу


Проф. Љубомир Т.Грујић

Господи
Александру Вучићу, проглашеном председнику Републике Србије,
Патријарху Иринеју,
госпођама и господи:
сваком народном посланику,
сваком судији Уставног суда,
Доставља се држављанима Републике Србије и Србима ван ње
Зар Ви на овоме што чините Србском народу Србији, не само на Косову и Метохији, већ широм света, градите своју срећу, успех, углед, повластице, богатство, …?
 
Да Вам пишем опет колико сте Ви, Александре Вучићу, пута прекршили Устав и погазили своје заклетве, заклетву члана Владе и председничку заклетву, нема потребе. Прочитајте, ако нисте, шта сам Вам писао, и то све на време. Ако сте прочитали, а нисте поднели још безусловну оставку, онда то потврђује оправданост тог захтева. Ако нисте прочитали, онда прочитајте доњи допис и поднесете безусловну оставку.
 
Вама, Господине патријарше Иринеју, мислим да нема потребе да објашњавам колико сте православном делу Србског народа дужни да искажете своје покајање за подршку противуставном деловању власти и одвајању од светосавља.
 
Да Вама, сваком народном посланику поново пишем да сте изгубили легитимитет народног посланика, нема сврхе. Једини начин да искупите тај грех и искажете своје покајање је да данас, на Видовдан, не само одбијете кандидатуру Вучићевог кандидата за председника Владе, него да покренете, а потом и спроведете успешно, уставни поступак за његову смену, како сам Вам био предложио.
 
Да Вама, сваком судији Уставног суда, поново доказујем да су председнички избори били нерегуларни, недемократски и неуставни, да Александар Вучић није испунио ни основни услов да буде кандидат за председника Србије, да сте обавезни да оцените уставност и законитост његовог инаугурисања и деловања, нема потребе јер сам Вам на време доставио све доказе. На њих нисте још одговорили. Имате ли важнија посла, или Вам није јасно шта Александар Вучић противуставно ради с државом и народом, и које су последице?
 
Залуд организујете славља и прославе херојских родољубивих дела наших предака јер својим деловањима све то разарате, и духовно и морално и материјално, државно, образовно,
 
Зато Вам свакоме то све поново не пишем, већ Вам свакоме понаособ овиме достављам допис са Косова и Метохије: то није ни крик, то није ни молба, …, то је АНАТЕМА не само на сваког од Вас ако данас на Видовдан не урадите оно што знате да сте обавезни да урадите, што сам овде поновио, и ради чега сте на тим највишим државним и црквеним положајима, него је то ПРОКЛЕТСТВО бачено на сваког држављанина Републике Србије, а најдубље на сваког Србина. Је ли мислите да нисте заслужили то њихово проклетство? Ако тако мислите и после читања овог њиховог дописа, онда тиме још дубље потврђујете оправданост горњих захтева.
 
На проклетству није могуће изградити срећу, по мом мишљењу. А по Вашем? Знаћу вечерас.
 
Нек Вама и свима нама Бог помогне онако, онолико како и колико смо заслужили, ако верујете у Њега, ако не верујете онда нека Вам Србски народ да све оно, онако и онолико, што сте, како и колико заслужили, што пре то боље и за Вас и за цео народ и државу.
С ужасним болом и патњом,
Др Љубомир Т. Грујић, редовни професор у пензији
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд
———————
28.6.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. Ко Видовдан користи за уздизање, Видовдан ће га спустити.
  Подсетимо се да је Милошевић искористио баш Видовдан да би се уздигао у лажног националисту и лажног патриоту, а на Видовдан је испоручен.
  Милошевић је после 12 година, пао али народ је у међувремену претрпио сва економска разарања државе.
  Пашће и ови данашњи зликовци на власти,који користе Видовдан да се уздигну, и биће кажњени на Божијем суду, али до њиховог Божијег суда, испаштаће народ који или ћути или подржава издајнике и содомисте на власти.
  Шта нам је чинити?
  Народ се никада није сам организовао, јер иза сваког протеста увек је стајао јавни или тајни организатор.
  Немамо јаку политичку организацију, која би орагнизовала протесте у сваком граду и блокирање улица, али учинимо оно што можемо.
  Сваке суботе имамо православне литије за спас православља, Србије и србских светиња, које крећу испред Владе у 15 сати иду до партријаршије, неНародне скупштине и лажљивог РТС.
  Управо је и г. Љубомир Грујић навео да су Влада, патријарх, ненародни посланици а и медији су проблем, јер раде у корист режима, а не народа који их плаћа. Зато треба бар да се сваке суботе окупимо у што већем броју испред Владе и да сталним опомињањем и Владу и патријарха и ненародне посланике и медије, да раде у корист народа а не у корист режима и наших непријатеља .
  Мирним протестима далеко више ћемо постићи, јер мирним православним литијама, највише нервирамо нашег непријатеље јевреје -ционисте и масоне који на сваки начин чине да нам униште веру. Радимо контра од оног што наши непријатељи и окупатори раде. Они нам уништавају веру, а ми ширимо веру и позивајмо народ да се врати вери и Богу.
  Не заборавимо да издајници на власти имају иза себе криминалну полицију и жардармерију, војску и НАТО фашисте, који сваког тртенутка могу да уђу у СРбију без ичијег одобрења. Уколико би кренули агресивним протестима, режим би одмах сузбио такав протест и забрани било какво окупљање. Мирне правосавне литије, нема ни право ни разлога да забрани.
  Како радили, тако нам и Бог помогао.

  Свиђа ми се

 2. По, од власти осрамоћеном, у народу болном и сузном, ВИДОВДАНУ 2017

  ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ

  Хвала редакцији СРБског ФБРепортера на објављивању овог мог писменог обраћања званичном, официјелном, државном и црквеном вођству Србије.
  Хвала и господину Радославу Радовићу на коментару.
  Читаоцима се такође захвањујем на пажњи овом допису у коме их упућујем да прочитају следећи текст КЛЕТВЕ с Косова и Метохије објављен овде уочи Видовдана:
  https://facebookreporter.org/2017/06/27/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%85%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%9B%D0%B0%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D0%BC-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE/

  После свега што се десило, а није смело да се деси јуче, и што се није десило а било је обавезујуће за њих, врховне државне и црквене официјелне наше руководиоце, да се деси, остају нам, по мом мишљењу само две јасне Уставне и мирнодопске могућности:

  1. Да се потпуно помиримо са свим што власт ради народу и с државом, да свесно прихватамо све последице које из тога проистичу за свакога појединачно, за њену/његову породицу и цео народ и државу, и да уживамо у распеваној срећи власти што смо тако добри, послушни,…

  2. Да се не миримо ни са чим што наше власти чине противуставно и антисветосавски и да пређемо на ефикасну примену Устава:

  Сувереност потиче од грађана који је врше референдумом, народном иницијативом и преко својих слободно изабраних представника.
  Ниједан државни орган, политичка организација, група или појединац не може присвојити сувереност од грађана, нити успоставити власт мимо слободно изражене воље грађана.
  Члан 2 Устава

  Облици народне иницијативе су: краткотрајна упозорвајућа (30 минута), па дужа (3 сата) и још дужа (8 сати) општа обустава рада широм Србије (осим у службама чија би обустава реметила безбедност државе и народа или здравствену заштиту људи).

  Ако власт (председник Републике, председник Владе и цела Влада, народни посланици, судије Уставног суда) не поднесу оставке онда народ на општем милионском народном скупу око Народне скупштине, председништва Републике и Владе акламацијом врши избор вршилаца дужности: председника Републике, председника Владе заједно осам осталих чланова Владе, и 250 народних посланицка са задатком да организују и спроведу опште, поштене, по Уставу и закону, изборе равноправно за све држављане Републике Србије.

  Војска Србије је уставно обавезна да брани Србију од спољњег непријатеља. Полиција и жандармерија и остале службе државне безбедности су уставно и законски обавезне да помогну да се општенародни милионски скуп добро организује и спроведе у миру, достојанствено, по Уставу и закону.

  Сваки покушај садашње власти да злоупотреби те државне органе да насилно онемогући или поремети општенародни скуп би било тешко кривично дело против народа и државе.

  Ово је моје мишљење и мој одговор (непромењен и трајан још од 9. децембра 1990. год. када сам био независни кандидат за председника Републике Србије, што може да се провери на интернету http://www.ssssseternal.org) свима који ме питају: „Знамо ми све то, али шта да се учини да се ово пропадање заустави?“. Ово је мирнодопско решење за добро целог народа и државе, које треба да спречи и потпуно падање народа у апатију, незаинтересованост за државу, и оружано свргавање власти, њену оружану реакцију, те брато/сестринскоубилачки најкрволочнији и најтрагичнији рат.

  Ко треба да организује народ? Одговор дају преци: народна самоорганизација око неколико људи који заслужују народно поверење, способни су, кадри, одани народу и држави, спремни да храбро и мудро то покрену и да воде поштено, честито, непристрасно општенародни милионски скуп. Њихова прва ангажовања треба да будуде организовање и остваривање тростепене (како је претходно објашњено) упозоравајуће опште обуставе рада у целој Србији.

  Др Љубомир Т. Грујић
  редовни професор у пензији

  Свиђа ми се

  • Ко су ТИ људи који заслужују поверење народа? Било шта променити у изданој-опљачканој и окупираној Србији није могуће без плана који маса разуме, подржава, прије свега има КОРИСТИ!!! Тај план може имати за МАСУ само неколико битних тачака:
   1. Хумано друштвено уређење;
   2. Гарантивана минимална примања-живот достојан живљења;
   3. Бесплатно школство-реформисано-потребама прилагођено;
   4. Бесплатне здраствене услуге-лекови;
   5. Стручно уклоњене друштвене аномалије, неправилности;

   Без овог или сличног плана, није могуће скупити МАСУ, без које нема темељних културних-привредних-политичких ПРОМЕНА, позитивном смислу речи!!!

   Свиђа ми се

 3. Тачно у средину у срце и суштину наше муке и свакојаке несреће,наше погибије и нашег страдања.Тако је доби наш Србине, наш професоре кажи свима да је Видовдан и да је гријех пред злом очи затварати.Земља стење а небеса ћуте.

  Свиђа ми се