ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

„ТЕСЛИНИ“ БУДИМПЕШТАНСКИ МАТУРАНТИ 25. ПУТ: На крају гимназијског дела пута ка свету одраслих


Четврт века од школске самосталности будимпештанске Српске гимназије „Никола Тесла“ и исто толико – генерација матураната. Двадесет пет! Генерација 2013 – 2017 дипломе је примила 23. јуна.

Титула „Ђак проминент“ и поклон Самоуправе Срба у Мађарској припала је Катарини Рац. Диплому и сребрни ланчић уручила јој је председница ССМ Вера Пејић – Сутор. Од укупно 48 ђака, на крају школовања у 12. разреду (које је имало два одељења, А и Б), са оценом 5.00 завршило је чак 29 ученика. За „Ђака генерације“ је на основу одлуке Наставничког већа проглашен Илија Грк. Директорка школе Јованка Ластић добитнику је уручила сребрно налив – перо и кожну наруквицу са сребрним накитом.

Похвалнице и сребрне наруквице од директорке су добиле: Анђела Теслић, Нада Краус, Река Забош, Милица Милисавић, и Габријела Гал. Такође, похвалницама, али и сребрним минђушама, награђене су Кристина Станковић, Татјана Дамњановић, Теодора Ћатић, Елена Горењак и Марија Лацков. За 12 година школовања у СОШИГ-у, добро учење, примерно владање и ангажовање у ваннаставним активностима – „Грамата“ и вредан ручни часовник марке „Астрон“ – уручен је Алекси Миловановићу.

На крају, похвалнице и поклон књиге примило је 18 матураната – Мирко Ђумић, Маја Петковић, Филип Шавија, Милена и Далибор Нашпалић, Ана Цветковић, Сања Мишљеновић, Ђурђица Зејак, Лазар Секицки, Катарина Трњаковић, Александра Томић, Милица Јокић, Деспот Савић, Катарина Поповић, Алекса Туцовић, Исидора Сладојевић, Тамара Павловић и Сава Новаковић.

Властимир Вујић

————-

3.7.2017. за СРБски  ФБРепортер приредила Биљана Диковић