АКТУЕЛНО

ИЗВИНИТЕ, ДЕЦО, ШТО ЗА ВАС НИКО НЕ ЗНА: Млади математичари донели 6 медаља са Олимпијаде у Бразилу


фото: Танјуг

Они су се по доласку на аеродром захвалили свима који су омогућили припреме

Чланови математичке екипе Србије која је на 58. међународној математичкој олимпијади у Бразилу однела четири сребрне и две бронзане медаље, вратили су се у уторак вече из Рио де Жанеира у Београд.

Они су се по доласку на аеродром захвалили свима који су омогућили припреме и истакли да се надају још бољим резултатима следеће године.

Ученик другог разреда Алекса Милојевић, који је ове године освојио сребрну медаљу, захвалио је свима који су омогућили припреме, процес селекције и финансијску подршку за одлазак на такмичење истакавши да се српска екипа „очигледно“ добро спремала.

„Олимпијада сама по себи није никада лако такмичење. Такмичите се са више од 600 људи из целог света који су се спремали исто као и ви читаве године да дођу и да ту одмере знање са вама. Ми смо се очигледно добро спремали, наши резултати то показују. Наставићемо да радимо наравно и следеће године ћемо се потрудити да остваримо још веће резултате“, рекао је Милојевић.

Добитница бронзане медаље Ивана Иванчић истакла је да је љубав према ономе што ради оно што је довело до медаље и рекла да се нада још бољим резултатима следеће године.

Чланови Државне комисије за такмичења из математике на аеродрому су истакли да се да Комисија труди да сваке године уведе побољшања у систем такмичења наводећи да је то био случај и ове године као и да је њима као вођама било задовољство да учествују, иако је по обиму то био велики посао што је био додатни разлог за радост.

Чланови комисије су истакли да се надају још бољим резултатима следеће године за шта постоје основе с обзиром на то да од шест чланова српске екипе, њих петоро остаје у конкуренцији за следећу годину.

 

ИЗВОР: Пиплметар/Агенције

———————-

27.7.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Како ће неко да запази нашу децу, наш интелект, када се такмиче ко ће више да се додори сатанистичком Бриселу,ко ће више уништити ову јадну нам Србију (((((

    Свиђа ми се

  2. Важно је да на су на Тв и у штампи у првом плану и насловним страницама старлете,лопови,криминалци,тајкуни,разне ријалити забаве а за памет Србије не морамо ни да знамо и онако ће отићи у бели свет. Ој Боже драги знам да смо грешни и да је свака власт од Тебе,али изгледа да смо превише грешни дуго нас ови муче.

    Liked by 1 person