АКТУЕЛНО

Војо Мистовић: Ко је признао Косово – Вучић или ми?


Узроци српске пропасти су дубоко у нама. Претварамо се у „оно“ како нас представљају и виде наши непријатељи. Сами смо одабрали лаж. Умјесто Богу, ми смо своје повјерење дали паломе човјеку и лажном идолу. Жичку бесједу Светога Саве смо грубо одбацили сматрајући је беспотребном и превазиђеном. Извор воде живе смо замијенили кока-колом да бисмо били „in“ и у тренду, зато нам губитак Космета неће тешко пасти јер ћемо се ослободити „терета“ идеала, вјере, части, поштења, истине

Као што се дало очекивати покренула се лавина реаговања на предлог предсједника Србије А. Вучића о унутрашњем дијалогу поводом Косова и Метохије.

Сам начин и тон Вучићевог обраћања јавности најављује неко уврнуто, упаковано, замаскирано признање јужне српске покрајине као самосталне државе. У трку су се укључили и академици, као нпр. славни Душан Ковачевић који говори да Србија нема дјецу за нови рат. И ту академик прави замјену теза, јер претпоставља Вучићево одрицање од Космета само једном могућем исходу – рату. Ако не буде по Вучићевој вољи, то аутоматски значи рат и страдање. Па, није баш академско расуђивање, зар не?

Вјештом медијском манипулацијом (као и у случају „Бриселског споразума“) већина српског народа ће неминовно пристати на рјешење које заступа Александар Вучић.

Већина Срба не вјерује у Бога те самим тим не посједује оно што су имали наши славни преци. У току 350 година турске окупације вјерни народ православни је врло добро знао и био увјерен да ће Космет кад-тад опет бити драгуљ у круни независне српске државе. Просто, вјеровали су у Божији промисао знајући прије свега узрок српске пропасти. Зато су вјековима стрпљиво лијечили узрок, а не посљедице. Вјековима се вршио помен српских мученика страдалим за вјеру и отачаство, те је неумитна истина проналазила свој пут и гласно и јасно објављивала цијелом свијету размјере српске трагедије. Па је и тај свијет налазио разумијевање и неријетко се придруживао патњи српског народа. За разлику од отаца, модерне генерације Срба нису уопште осјетиле потребу, нити су било шта урадиле како би сачувале памјат поводом страхотних страдања у двадесетом вијеку. Краси нас тотална незаинтересованост да се свијету предочи један Јасеновац, Паг, Јадовно, Херцеговина, Космет… Срби су срамотно ћутали о своме страдању. У самим породицама то је била табу тема зарад разних изговора. Рецимо у Црној Гори деценијама нико није имао храбрости да проговори о десетинама хиљада побијених од стране комуниста.

У вијеку високе технологије гдје је манипулација доведена до савршенства у игру се укључују (под савјетодавном палицом УДБЕ) и разни „ауторитети“ којима се вјерује због звања и титула. САНУ, СПЦ,  те остале институције, појединци, организације ће дати погонско гориво за неумитно признање Косова у овом или оном облику. Наравно, плашећи нас ратом, тобожњом бригом за дјецу, промишљањем о будућим генерацијама, бла, бла, бла. Нико се од тих силних душебрижника није запитао хоћемо ли ми уопште имати дјецу?  Не виде растакање нашег народа који буквално нестаје пред нашим очима. Ако их којим случајем будемо имали да ли ће бити Срби послије јасног и гласног одрицања њихових отаца од Космета?

Паљба се осипа ка Вучићу као репрезенту капитулантске политике. Бог даје људима по жељи њиховог срца. Он је допустио да А. Вучић буде власт у данашњој Србији јер је савршена икона стања народа српског. То је народ који псује Бога, Сунце, дијете у колијевци… Народ којем је материјализам сврха постојања, народ који је своје светиње дао псима. Анестезирани light православљем екуменистичких жречева, интернетом, телевизором, бјесомучном трком за новцем… то је народ којем је Цеца „српска мајка“, који навија за Црвену Звезду и Партизан славећи сатански симбол под којим је страдао цвијет и крем тог народа, тј. његова духовна елита. Народ који је изгубио самопоштовање, који грубо одбацује своју браћу из Албаније, Бугарске, Румуније, Македоније, Црне Горе… Народ који је славио Александра Ранковића који их је слао у казамате и у смрт, који је у цркве угонио стоку, који се одрекао Спаситеља, који склапа бракове из рачуна, прави свадбе суботом да би што дуже ждрао и пио, народ који је допустио да Милунка Савић чисти клозете… ко ће све то набројати.

Цеца ће окупити 100.000, Партизан и Црвена Звезда исто толико, Exit и Гуча дупло више, а колико нас се окупило поводом потписивања издајничког Бриселског споразума?

Узроци српске пропасти су дубоко у нама. Претварамо се у „оно“ како нас представљају и виде наши непријатељи. Сами смо одабрали лаж. Умјесто Богу, ми смо своје повјерење дали паломе човјеку и лажном идолу. Жичку бесједу Светога Саве смо грубо одбацили сматрајући је беспотребном и превазиђеном. Извор воде живе смо замијенили кока-колом да бисмо били „in“ и у тренду, зато нам губитак Космета неће тешко пасти јер ћемо се ослободити „терета“ идеала, вјере, части, поштења, истине. У овом модерном вијеку то је тако беспотребно и passe.

 

Блог Воја Мистовића

 

ИЗВОР: Стање ствари

——————

28.7.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

5 replies »

 1. СРБИ БРАЋО И СЕСТРЕ СРБКИЊЕ ОДГОВОРИМО ТОЈ банди издајничкој БЕРАНСКОМ ДЕКЛАРАЦИЈОМ И ХОМОГЕНОМ СРБИЈОМ ДОКТОРА СТЕВАНА МОЉЕВИЋА МИСЛИМ ДА ЦЕЛА СРБАДИЈА ЗНА О ЧЕМУ ЗБОРИМ ПИСАЊЕМ О ЊИМА САМО УЗДИЖЕМО ТЗВ ав У ВИСИНЕ КОЈИ ЈЕ шиптар фазлију муслију СА ЊИМА МОРА СЕ МУДРО ПАМЕТНО КА ВОЖД КАРАЂОРДЂЕ ШТО ЈЕ ОСТА МНОГО НА ЖАЛОСТ рдђа погани несоја КОЈИ САД У ТЗВ ВЛАДИ СРБИЈЕ ИЗДАЈУ СРБСКО КОСОВО МЕТОХИЈУ ТУ СВЕТУ ЗЕМЉУ КОЈУ 6897 СРБИ БРАНИШЕ ОД турака османлија БРАТЕ МИОДРАЖЕ ПОСТАВИ ПОНОВО ОДЛУКЕ БЕРАНСКЕ ДЕКЛАРАЦИЈЕ ЂЕ ЈЕ СВЕ ОДБАЧЕНО МИ ЋЕМО СЕ БРАНИТИ ХОМОГЕНОМ СРБИЈОМ И БЕРАНСКОМ ДЕКЛАРАЦИЈОМ ПОЗДРАВ БРАЋИ НА СВЕТОМ КОСОВУ МЕТОХИЈИ И СЕСТРАМА СРБКИЊАМА И ЗА СРБСКУ СПАРТУ ДА КА ФЕНИКС СЕ ДИЖЕ ИЗ ПЕПЕЛА ДА ВАСКРСНЕ СРБСТВО УМЕСТО НЕКАКВОГ црногорства КОЈЕ СРБЕ ВЕШТАЧКИ ПРЕТВАРА У ОНО ШТО ЈЕ ЗАПОЧЕО чифут моша пијаде И ЊЕГОВА банда НЕЋУ ДА ЋУТИМ НЕЋУ ДА ИЗДАЈЕМ НИКАКО ЖИВЕЛО УЈЕДИЊЕЊО СРБСТВО У СЛОБОДНОЈ СРБИЈИ СССС

  Свиђа ми се

 2. Савршен текст господине Мистовићу,раван ономе како је Свети Николај описао Србе у НЕБЕСКОЈ ЛИТУРГИЈИ.Већина је таква али са Божјом помоћи правом вером можемо их победити и вратити Србски на Светосавски пут спашавајићи га од нестанка. Не дајмо да нас преведу жедне преко воде нека они пију кока -колу са својим менторима,вратимо се ми нашем непресушном извору,ма колико нас буде са правом вером у Христа вратићемо Србски народ и Србију где треба и где јој је место по заслузи наших славних предака и светитеља.

  Свиђа ми се

 3. Брате у христу…благодарим за ову прицизну и дубинску анализу човека 21 века, а такође и сестри Марији што понуди терапију…с божјом помоћи у светлу будућност…СЛАВА БОГУ!

  Свиђа ми се

 4. Последњи избори за председника Србије – шта кажу чињенице ? – Укупан број уписаних бирача 6.724.949.
  -Вучић је од изашлих бирача добио 55,08% гласова, број граџана који је гласао за овог велеиздајника еуроба и германофила 2.012.788;
  -Саша Јанковић 16.36% – 597.728 граџанера је гласало за овог велеиздајника безличног, млохавог ЛГБТ еуроба
  -Вук Јеремић 6% или 206.676 граџана је гласало за овог јањичара.
  -Саша Радуловић 1.41% или 51.651 граџана еуропејаца је гласало за пут у еуробље
  -Ненад Чанак 1.12% или 41.070 слепаца би пратило ово чудо од аутоусташе на путу за еуробље
  -Лјубиша Прелијетачевић Бјели 9.43% илити 344.498 зајебаната се спрдало са својом судбином ,је гласало да и даље будемо на путу да постанемо еуробље и који је чак снимио документарни филм на тему геј брака.
  Што значи да је од изашлих бирача 89.4% граџана је гласало за ово што имамо данас или 3.245.411 лица је гласало за велеиздајнике и еуробске вредности и своју перспективу види да буде еуроб ,да му председник буде велеиздајник, а да му премијер – (ка) буде не Србин и ЛГБТ особа
  – Укупан број бирача изашлих на изборе – 3.655.365 што значи да од укупно уписаних бирача није изашло на гласање 3.069.584 лица, који су из њима знаних разлога на идиректан начин помогли да имамо велеиздајника за председника и не Србина-кињу и ЛГБТ премијера
  Од изашлог броја бирача (3.655.365) само 400.954 или 10.6% су показали свест или жељу ка националном и гласали су за Двери, Стаматовића, Радикале, (иако је Шешељ тотално разочарао, а ови други имали неке чудне потезе). Резултат гласања је показао да скоро безначајна мањина не прихвата пут у велеиздају на путу за еуробље.
  Тако да по подацима објављеним у служб.гласнику везано за последње председничке изборе од 3.655.365 изашлих бирача наивних, глупих и ових који би продали веру за вечеру има 9 пута више од оних који су показали да имају националну свест (или су бар показали жељу за отпором), а ако се узме да бирачко тело у Србији чини 6.724.949 бирача показало се да је само око 6% Срба спремно да се бори против велеиздаје. Избори су показали стање духа нашег народа.
  БОЉЕ КАО НАРОД НЕ ЗАСЛУЖУЈЕМО ! ПРЕМА СВЕЦУ И ТРОПАР (без обзира на сву крађу гласова, медијски мрак и цензуру).
  Треба да се питамо, да ли је с’нама као народом све у реду.
  ВЛАДИКЕ И ПАТРИЈАРХУ СРАМ ВАС БИЛО !!! ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ И САНУ СРАМ ВАС БИЛО!!!СРБСКИ ОФИЦИРИ И ПЕНЗИОНИСАНИ ОФИЦИРИ СРАМ ВАС БИЛО!!! НАРОДЕ СРБСКИ СРАМ ТЕ БИЛО!!! ЧАСТ И ПОШТОВАЊЕ ЧЕСТИТИМ И ПОШТЕНИМ !!!

  Свиђа ми се

 5. Тачна дијагноза а да ли неко зна која је терапија потребна за спас!???Христос је Спас,вера правпославна неискварена је спас,пост и молитва је спас,стрпљење и милостиља је спас,покајање и понизност је спас и победа којом побеђујемо свет и старог човека у себи а обнављамо се љубављу Христовопм у новог човека за будући век!

  Свиђа ми се