АКТУЕЛНО

Драган Мраовић: Вјештачке миграције


Драган Мраовић

По Калергијевој теорији: „Човјек будућности ће бити мијешане расе. Расе и класе ће постепено нестати због елиминације простора, времена и “предрасуда”

Навала „миграната“ на Европу није уопште посљедица избјеглиштва од рата, већ добро организована инвазија Европе, ради претварања Европљана у мутинационално стадо.

Капитал у ствари депортује мигранте као робове, без класне свијести, да би се ослободио европских грађана са коријенима и заштићеним правима. Циљ је да се замијени стабилна популација са заштићеним правима, укоријењена на својој територији и у својој историји, огромном масом номадских робова, који немају више историју, већ само географију, а спремних да буду подвргнути, као и сва остала роба, процесима пресељавања од којих корист увијек и само има свјетска финансијска и банкстерска мафија.

Остварује се теорија Рајхарда Куденхов-Калергија, аустријског дипломате и филозофа (1894–1972), једног од „очева“ еуроинтеграција, чији је циљ геноцид и етноцид над Европљанима.

Калерги је 1922. основао у Аустрији „Паневропски покрет“ ради стварања федералне државе на простору Европе под покровитељством САД. Еуро интеграције су први корак у стварању будуће свјетске владе. По Калергијевој теорији: „Човјек будућности ће бити мијешане расе. Расе и класе ће постепено нестати због елиминације простора, времена и “предрасуда”.

Европско-негроидна раса будућности по свом изгледу ће подсјећати на старе Египћане, она ће замијенити разноликост народа са „различитостима појединаца“. Он наводи да народи Европе морају да се укрштају са обојеним расама да створе мултинационално стадо једнаких особина које „елита“ може лако да контролише. Зато Калерги заговара право на самоопредјељење, затим елиминисање народа и промјену етничке структуре коришћењем сепаратистичких покрета и масовних миграција. Све се коцкице склопе када се зна да су истакнути „лидери“ ЕУ, попут Ангеле Меркел и Хермана ван Ромпеја, добитници Калергијеве награде, а да је, што је још горе, први добитник те награде био и сам Калерги.

Та безлична маса миграната је дио плана да се замјеном европске популације новом индустријском масом миграната изврши замјена националних европских народа безличном безидентитетском и анационалном масом робова – миграната ради стварања мултиетничког стада, без социјалне свијести. Зато капитал изазива вјештачку миграцију робова-миграната спремних да се бесконачно експлоатишу са надницама и пет пута мањим од европских и без сталног радног односа, чиме се ствара људски материјал за неофеудалну експлоатацију. Овим новим робовима треба замијенити старе европске народе, свикле на социјална права, достојанство рада, класну свијест, повећање плата.

Капитал тражи привремене раднике робове-мигранте за стварање новог стално мобилног социјалног модела, без опозиционог гласа. Апсолутна мобилизација ради флексибилне производње чини да радник све више постаје стално „делокализовани“ номад, па зато не може да пусти коријене у том стално промјенљивом контексту. Не може да сазри заједничка свијест и све више се радник своди на номада без чврстих и солидарних комунитарних веза са члановима своје класе, због чега су синдикалне активности и организовање радника онемогућени, као и генеза класне свијести, која настаје из споја личног искуства са искуством других.

Та интеракција захтијева чврсте везе и солидарност у контексту микрозаједнице која се конституиша на радном мјесту. Однос и трајност у времену су њена два незаобилазне услова, а баш њих уништавају индивидуализација и несигурност радних уговора, односно робовско-феудални систем у који нас воде Господар и Господарчић.

Драган Мраовић

(Аутор је не­ка­да­шњи ге­не­рал­ни кон­зул СРЈ у Ба­ри­ју)

ИЗВОР: ДАН

29.7.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић