АКТУЕЛНО

ШЕРОН СТОУН ЗА „СЕДМИЦУ“: Одрасла сам на српској кукурузи удробљеној у кисјелом млијеку!


 

СЛАВНА ГЛУМИЦА О СВОЈИМ НАЈБОЉИМ ПРИЈАТЕЉИМА, ДУШАНУ И МИЛИЦИ

„Тета Милунка је често правила хљеб од кукурузног брашна и увијек је нама слала половину. Све са њима смо дијелили, као да смо били једна породица. Сјећам се да сам код њих често вечерала тај кукурузни хљеб удробљен у млијеку. То је тако лијепо, и тај укус никада нећу заборавити…“

Шерон Ивон Стоун је рођена 10. марта 1958. године у Мидвилу (Пенсилванија). Њена мајка Дороти је била чистачица, а отац Џозеф радник. Циљ њене мајке је било да њена дјеца буду интелектуалци, а не радници. Шерон има два брата, Мајкла и Патрика и сестру Кели. Мајкл је глумац. Прву улогу је добила 1980. године у филиму Вудија Алена „Стардаст Меморис“. Највећи је успјех постигла у филму „Ниске страсти“ 1992. године. Номинована је за Оскар 1994. године за улогу у филму „Касино“.

„Моји најдражи пријатељи, од дјетињства до данас, јесу Милица и њен брат Душан. Они су ми као брат и сестра. Рођена сам у Мидвилу, малом мјесту у близини Питсбурга. У близини су становали Милица и Душан. Моји родитељи, Џо и Дороти, поријеклом су из Ирске, а њихови Милорад и Милунка из Србије. Родитељи су нам радили заједно у оближњој фабрици, а ми смо се дружили непрестано.

Тета Милунка је често правила хљеб од кукурузног брашна и увијек је нама слала половину. Све са њима смо дијелили, као да смо били једна породица. Сјећам се да да сам код њих често вечерала тај кукурузни хљеб удробљен у млијеку. То је тако лијепо, и тај укус никада нећу заборавити.

Вољели смо се, помагали, дијелили проблеме и сиромаштво. Они су нам били до коске привржени, гостољубиви, пуни разумијевања, племенити. У свему смо се помагали.

Сјећам се да се мој отац отровао и пао на послу, први је дотрчао да му помогне чика Милорад и није чекао хитну помоћ него га је однио до оближње болнице.

Имала сам проблема у школи, не зато што сам била лош ђак, напротив, била сам најбоља, па су ме друга дјеца мрзјела и називала бубалицом. Милица и Душан, и мој брат, штитили су ме и помагали у свему. Заједно смо учили, правили планове за будућност. Онда су ме због високог степена интелигенције 154, у 15. години, пребацили из школе Сегер на универзитет Единборо. Мени најдржае особе биле су физички удаљене, али близу мени у свему.

Када сам се задјевојчила, и када су неки момци почели да ми се удварају, а ја сам их надмено одбијала, многи су жељели да ми се освете. Неки су се договарали да ме групно пресретну и силују. Због тога су ме Душан и Мајкл стално пратили.

Милица ме је наговорила да се пријавим на такмичење за мис. Тако је почела моја каријера због које сам се преселила у Њујорк. Они су наставили и даље да ме подржавају, савјетују и воле до неба. До дан-данас дијелимо све тајне, све радости и невоље.

Милица и Душан су много помогли да се мој брат извуче из пакла дроге, због тога им се посебно захваљујем.

Наш однос је био више од игре, прерастао је у трајну вриједност, у пријатељство за сва времена. Захваљујући тој релацији, стекла сам снагу, моћ, самоувјереност, самосталност…

Тетка Милунка, која је из Чачка, много нам је причала о Србији, а чика Милорад који је поријеклом са Косова, много нам је причао о свом завичају. За вријеме бомбардовања 1999. године, показивао нам је фотографије цркве у којој је крштен, а која је срушена. Милица и Душан су недавно били у Србији, причали су ми о свему. И сада много брину због те неправде везане за Косово. Заједно смо размишљали да организујемо неки јавни протест, али у америчким медијима, на жалост, објављује се само што иде у корист Албанцима, јер је њихов лоби веома јак.“

ИЗВОР: sedmica.me

***

ЛЕПА ПРИЧА, АЛИ…

Не, Шерон Стоун НИЈЕ одрасла са Србима

Агенција Шерон Стоун реаговала је поводом њених наводних изјава о Kосову и оценила их као „потпуно нетачне“, пише немачки портал „Велт“.

Kад је једнострано проглашена независност Kосова, ударна вест коју су пренели скоро сви медији, била је реченица Џорџа Kлунија: „Ускоро ћу с колегиницом и пријатељицом Шерон Стоун и њеним пријатељима из детињства који су пореклом Срби организовати протест због покушаја да Kосово прогласи независност“. Само што он то никад није рекао.

Франкфуртске вести наводе се као извор који су медији у Србији и региону користили. Званичне потврде није било, а Kлуни и његови представници били су засути мејловима. Од те наводне изјаве све је кренуло, па је тако и настала прича по којој су најбољи пријатељи из детињства славне глумице извесни Милица и Душан. Звучи превише добро да би било истинито, зар не? Још ако знамо да се њихови родитељи, наводно, зову Милунка и Милорад и пореклом су из Чачка и с Kосова, све то изгледа скоро као традиционална српска породица, само нигде није наведено презиме.

Стен Розенфилд, Kлунијев агент на сајту „Kлуни студио“ написао је да глумац „никад није имао такве изјаве о Kосову“. И агенција Шерон Стон реаговала је поводом њених наводних изјава о Kосову и оценила их као „потпуно нетачне“, пише немачки портал „Велт“. Наводи се и да је детињство провела са српским пријатељима Милицом и Душаном и чак јела хлеб од кукуруза, популарну проју, како пишу поједини таблоиди. Наводе се и бројне друге згоде и незгоде које су заједно прошли у детињству, од тога да је „чика Милорад“ оца популарне глумице однео до оближње болнице кад се отровао, до тога да је Душан чувао малу Шерон од дечака који су се „договарали да је групно пресретну и силују“. Наводно су јој Милунка и Милорад током 1999. године причали о бомбардовању Србије и Kосову у време када је славна глумица имала прилично густ распоред. Наиме у периоду од 1999. до 2000. године глумила је у шест филмских остварења, између осталог у филму „Глорија“ и „Лепи Џо“.

Није познато ко је смислио ову причу, али једно је сигурно – има бујну машту.

Недељник

———————

31.7. 2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић