АКТУЕЛНО

КИПАРСКИ МИТРОПОЛИТ: ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ЈЕ ВЕЋ ПОЧЕО


митрополит Морфски Кипарске Православне Цркве Неофит

Европу можемо упоредити са гозбом, која се приближава крају. Европски пројекат ће се завршити у 2017. или 2018. години. То је изјавио митрополит Морфски Кипарске Православне Цркве Неофит, у интервјуу агенцији Agionoros, а преноси сајт Савеза православних новинара.

«Ми видимо, како се Европска унија распада, остаје само германска Европа јаких, са којом ми Кипрани нећемо имати никакве везе. Нажалост, као народ смо се кладили на погрешног коња. Удаљивање Европе од Православља имало је морално последице: они су озаконили разврат, идолопоклонство и обожили плот.

Велики српски светац Николај Велимировић писао је о томе, деценијама уназад: „Европско човечанство је направило савез са смрћу и уговор са папом, то је најјаснија чињеница од свих чињеница у светској историји за последњих двеста година. Европа сва мирише на смрт. Европски универзитети проповедају смрт. Европски књижевници описују смрт. Европски политичари раде за смрт. Европски васпитачи сеју смрт у душе омладине. Европа неће да зна за живот после смрти. Браћо моја, трагедија Европе је у томе што је одбацила царство Живота вечнога.“

Трећи светски рат почео је пре шест година у Сирији. То је предсказао свети Божији човек митрополит Сисанија и Сиатисте Антоније Компос (1920-2005). Незадуго до свог упокојења он је рекао: „Када почну муке у Сирији, молите се. Одатле, из Сирије, ће све започети.“

Молитва може померити планине. Уз помоћ Божију, могуће је избећи одређене догађаје или умањити последице зла. Бог је испуњен љубављу. Стога он и попушта да се све то деси, јер ми сами идемо директним путем у ад, уз тај лажни свет који смо изградили, вођени неверјем и грамзивошћу» — упозорио је владика.

С руског Александар Ђокић 

ИЗВОР: Православие.ру 27 / 04 / 2017

—————-

1.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. ЈА ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕ ПОЧЕТИ ОД КОСОВА И МЕТОХИЈЕ НИЈЕ ЏАБА У УРОШЕВЦУ НАЈВЕЋА нато окупаторска база У ЈЕВРОПИ НИЈЕ СИРИЈА У ПИТАЊУ ВЕЋ ОД КИМ СЕ ПОНАВЉА КОСОВСКА БИТКА западна јевропа ЈЕ КА КРЕПАЛА КОБИЛА КОД ЊИХ НЕМА НИШТА ЉУДСКО ПЛАТИЋЕ ЗА СВА НАША СРБСКА СТРАДАЊА НАЈБОЉЕ ЈЕ ТО ОПИСАО НАШ СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ ВЕЛИМИТОВИЋ КО ЈЕ западна јевропа ОНА КОЈА ВЕКОВИМА. УБИЈА СРБСКИ НАРОД ОТИМА ЗЕМЉУ СРБСКУ И СИЛОМ СРБЕ КОЈЕ МОГУ ПРЕВОДЕ У ТЗВ ЊИХОВУ ришћанску веру ТАКО ИМ ГОСПОД СУДИЈО ЗА СВАКУ СУЗУ СРБСКЕ МАЈКЕ СЕСТРЕ ЗА ПОГИНУЛИМ СИНОМ БРАТОМ МУЖЕМ ОТЕТО ЈЕ ПРОКЛЕТО КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА СССС

  Свиђа ми се

 2. Када би наш народ само имао жељу да слуша и размишља све би му било јасно па и ово на шта нам указује митрополит. А и наши непријатељи нам све кажу само поново нема воље да се чује и о реченом размисли. Они који нас воде у е“U“ ће морати приступити „Лисабонском споразуму“. Колика ће бити цијена уласка и шта би о поднијетом рачуну рекао народ СРБски када би знао да је тај „споразум“ потписан у једном католичком самостану неких осамдесетак километара од Лисабона? И онда се чудимо од куда све те вођине приче и од куда прича о екуменизму. А ми само , како вођа и његови кажу (вјерно их прате и сви политичари из Р. Српске) , улазимо у е“U“ у којој нам гарантују очување традиције , културе и вјере наше ПРАВОСЛАВНЕ а поврх тога мед и млијеко. Хљеба преко погаче , добити ћемо приде.

  Свиђа ми се

 3. Можда световне и неке друге вође којима је постојбина у царству смрти, воде своје следбенике ка свом царству, али духовне вође српског народа од Св.Саве и Св.Лазара, до Св.владике Артемија свој народ воде ка Царству небеском, благо оном ко од тог пута не одступа.

  Свиђа ми се

 4. Наше световне и духовне вође управо нас воде у тај Европски савез смрти под патронатом папе и тиме нас лишавају царсва вечнога живота. Нека иду сами,народ треба да иде Христовим путем и путем Светога Саве.

  Свиђа ми се