АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Проф. др Миладин Шеварлић: Растурање ПКБ-а је највеће зло које је задесило сектор агопривреде; Како се пљачка задружни сектор у Србији (видео)


– Растурање ПКБ, за које овај режим од 2012. године не сноси кривицу, јесте заиста највеће зло које је задесило сектор агропривреде Србије. И огољен ПКБ данас је највећа агробизнис компанија са уређеним земљишним комплексима у Европи. ПКБ је „њива испред кућног прага“, ако је Београд кућни праг Србије. А наши сељаци, српски домаћину кажу: Њива испред кућног прага никада се не продаје, осим у случају болести члана домаћинства. Верујем да Србија није толико болесна да мора да продаје ПКБ.

– ПКБ и данас послује позитивно. Из текуће производње може да подмирује све трошкове. ПКБ има наслеђене дугове из периода економских санкција и НАТО бомбардовања када је политичким одлукама било наређено да морају да испоручују своје пољопривредно-прехрамбене производе тржишту Београда и Србије испод цене коштања. Чак и ти дугови могу да се исплате продајом пар стотина хектара.

СНИМАК ЦЕЛЕ СЕДНИЦЕ
НАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ ЧЛАНОВИ ОДБОРА
Извор: Скупштина Србије

_____________

Извор

Повезано: Др Миладин Шеварлић: Србија још увек нема национални програм развоја пољопривреде

3 replies »