АКТУЕЛНО

Кога је све погодила насловна страна недељника НИН?


Данас је изашао нови број НИН-а, а на насловној страни налази се фотографија нацистичког логора са натписом “Arbeit macht frei“ (Рад ослобађа) и насловом “Радни логор Србија“. Насловна страна прати текст у коме се говори о односу државе и инвеститора где је, како се наводи „инвеститорима дозвољено све, па и да не поштују законе“.

Већ током јучерашњег дана ова насловна страна изазвала је бурне реакције углавном код владајуће коалиције која је осудила овакав чин уредништва недељника.

Маја Гојковић, председница парламента

„Ова насловна страница заслужује осуду сваког нормалног и пристојног грађанина Србије, али и читавог друштва“

Зорана Михајловић , потпредседница Владе Србије

„Могу да разумем да провокативне насловне стране привлаче читаоце, као и да неки медиј има другачији, па и изразито критички политички став према власти. Али, не могу да разумем да се слобода штампе користи за поређење сопствене земље са нацистичким логором“

Александар Мартиновић, шеф посланичке групе СНС

„Рођену државу у којој живиш, деца ти живе, примаш плату, поредиш са Аушвицем, ћутиш на умрлице живих људи. То је врхунац лицемерја у којој се дави такозвана демократска еманципована Србија“

Ивица Дачић, први потпредседник Владе Србије

“Нечувено је лицемерје и безобразлук да лист који је у страном власништву стране инвеститоре пореди с нацистима, а раднике у Србији с логорашима. Да имају поштене намере, одавно би, ако је тако, ступили у штрајк против свог власника који их држи у конц-логору”

Синоћ су главни уредник НИН-а Милан Ћулибрк и колегијум листа на Фејсбук профилу листа објаснили зашто баш оваква насловна страна.

„Насловна страна новог броја НИН-а изазвала је бурне реакције. Апсолутно нам није била намера да увредимо жртве холокауста, већ искључиво да критикујемо Владу Србије за непоштовање важећих закона о раду и штрајку, које је сама предложила. Свеједно, очито је да постоје читаоци које је повредила провокативна илустрација на насловној страни и њима се извињавамо.

Милан Ћулибрк, главни уредник и Колегијум НИН-а“

ИЗВОР: BIZLife и ФБ страница недељника NIN

—————

9.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. То је права слика данашње Србије које воде евроунијате већ 17 године, а која је врхунац дна и таме достигла са Вучићем. Устанак или нестанак!

    Liked by 1 person

  2. Не верујем да је насловница НИН-а повредила било кога од жртви холокауста. Масовно су се јавили баш они на које је циљана насловна страна и њима, очигледно то највише смета, јер су свесни (ако свести још увек имају и у промилима) да је поређење сасвим адекватно, а требало би да у земљу пропадну од срамоте, јер су некада лепу и слободну земљу, својим деловањем и накарадним одлукама скалупили тако, да заиста личи на концентрациони логор.

    Liked by 1 person