АКТУЕЛНО

Рајица Марковић: ДОСТОЈАНСТВО МУЖА


Рајица Марковић

„Муж је бранич жене и ђетета, народ бранич Цркве и државе.“ Било некад, док је било веродостојних мужева и док је између Бога и људи био само један посредник, Богочовек Христос Исус. Вера је владала у породици, Цркви и држави. Вера, правда и љубав у истини. Опадањем вере, хладила се љубав, опадала правда и истина а себичност почела да се увлачи у све поре породице, Цркве и државе.

Кад је умножена себичност нарасла и прерасла достојанство мужа и истрошила га у прах и пепео, државни закон је преузео улогу посредника између људи и упражњено место бранича жене и детета, Цркве и државе. Државни закон је постао искључиви посредник између људи и неприкосновени владар над њима.

Уместо непоткупљивог Бога, спровођење државних закона је пребачено на поткупљиве људе. Вера је опадала, себичност се умножавала, из себичности корупција а из умножене корупције умножавало се и безакоње.
Умножавањем безакоња почело је и осуђивање правих и оправдавање кривих. Државно безакоње је нарастало а достојанство мужа нестајало. Држава је себе прогласила искључивим монополистом силе и непогрешивим делитељем правде. Укинула је људско право на самоодбрану, привилеговала кукавице и издајнике.

Немајући веродостојне мужаствене снаге коју би Бог подржао својом свемоћном силом да се одупре овом монополу, црквена хијерархија је поклекла пред овим монополистом пролазне земаљске силе и придружила му се. Новонастало неискрено друштво је подељено на елиту и простаке. Елиту којој је заједничко државно имање и простаке којима је заједничо немање. У заједничко државно имање којим располаже елита поред силе власти спадају част и богатство и слава и добро име. Овај елитизам је лажан јер му извор није у Божјој вољи и људском труду него у монополу голе силе.

И над силом има сила и над монополистом монополиста, у ограниченом сукобу са спољашњом агресијом глобалног силника и монополисте, домаћи монополисти губе рат и постају откривени намесници у служби глобалног монополисте. Од некадашње националне државе остала је фирма на празном дућану и монопол који извире из намесничке најамничке службе код глобалног монополисте. Пораз који је претрпела, лажна управљачка елита својим монополом силе преноси на друштво у целини. Изгласава законе којима гази већ згажени народ. Доноси нове намете. Уводи службе за спровођење законског терора над непривилегованом народном већином. Даје законске и пореске привилегије страним експлоататорима јефтине радне снаге и њиховим домаћим сарадницима. Силом закона намеће женски шовинизам и мушки феминизам. Претвара недостојне мужеве у послушнике својих кућних диктаторки.

Друштво се распада у неморалу, болештини и деструкцији. Младима се за узор намећу неморални анти хероји, производ разгранатих тајних служби наопаког система. Ружно односи победу над лепим.

Ружне речи, ружна дела, ружно васпитање производе генерације поремећног понашања. Поремећено понашање прераста у озбиљне психичке и физичке поремећаје.Из друштвеног лика све више провејава наказни сатански лик.
Тамо где је некад блистала Христова лепота, љубав и милосрђе, постаје све изражајнија унакаженост, мрзост и немилост. Подстицана неморалним брзим богаћењем, насилна смрт постаје свакодневна појава. Самоубиства постају најкраћи пут до изласка из пакленог круга очаја и безнађа.

 

Рајица Марковић

————————

15.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Морални, духовни грехови се скупо плаћају, почев од бирача преко политичара, до равнодушних посматрача догађања у Србији! Све што се дешава није без разлога! Народ какав је и не заслужује боље, да се пробуди треба га још више омоловажавати, још више експлоатисати, још више малтретирати морално, живот учинити још тежим, немиолосрднијим, могуће да ће тек ТАДА експлодирати, од полит мафије векове векова ослободити или ………

    Свиђа ми се

  2. Хируршки прецизно, истинито до бола…Само,могу како хоће али не могу докле хоће,на њихову жалост Христос је победио зло ђавола и смрт,па зато можемо узвикнути са Апостолом;смрти где ти је жалац!?

    Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.