АКТУЕЛНО

Милосав Миле Кнежевић: “САМО СЛОГА – СРБИНА СПАШАВА”?!


Свети Георгије убија аждаху…

Да ли је могуће, зле људе, те ђавоље следбенике, помирити са људима, којима је Божија правда, истина и ДОБРО дело, изнад свега! Ја тврдим да није.
А таквих људи, ДОБРИХ и лоших, међу нама Србима је подоста. Са том непознаницом, којих је више, нећу да се бавим. Али хоћу да се бавим са оном изреком: “САМО СЛОГА СРБИНА СПАШАВА”?! Као и тврдњом, коју исказах: да је те две врсте Срба, добрих и лоших, немогуће помирити или сложити. А поготово не, у једну целину, или једну снагу и истомишљенике. А који би заједно и сложно, требали да се одупру сваком непријатељу, страдању, беди, незапослености, пљачки и неправди. Али и сваком другом ЗЛУ, којег производе политичари и нечасни, али и лоши људи – Срби. Којих има и то подоста међу нама.

После изнесенога, сваком нормалном, паметном и разумном човеку, све је јасно и чисто као дан, око ове, две групације Срба, које се ни по чему не могу, а нити ће се, икада, моћи помирити или сложити. Иако се многи политичари, “интелектуаци”, па и многи свештеници и владике труде, да нас “сложе” и то помоћу једне гнусне и подле, а благоречиве и уху – угодне, а добро смишљене изреке – мудрости, ма пароле: “само слога Србина спашава”.

А то како нас они желе сложити, огледа се у нашој отупелости, и понављању наређене пароле и зазивања, да се сви Срби сложе. А то је подвала над подвалама. Јер та парола, па она је обична лаж, која је пуштена у народ, од стране властодржаца, инетелектуалаца и свештенства. И то само из једног разлога, односно, остварења њиховог циља. А њихов циљ је – да у држави, увек остане све исто, поготово око поделе новца, титула, одликовања, привилегија, и осталога народног богатства.
А да се при томе, обесправљени србски народ, том паролом и другим подвалама, држи у покорности, али исто тако и да се заустави и то у сваком моменту, било које неправде, пљачке и издаје, народа и државе, како се против актуелне власти и њихових сарадника, не би побунио.

Да сам у праву, потврдиће и одговор на следеће: Да ли Господ Бог и ђаво, могу наћи и изградити СЛОГУ и при томе, имати исти циљ, како би се успоставио суживот и то између ДОБРА-БОГА, и зла-ђавола?!

Пошто је поменута парола подвала, поставићу још нека питања, да би се разоткрила њена штетност, по добре и поштене Србе:
Може ли доћи до слоге између убице и породице убијенога?!
Може ли доћи до слоге између крадљивца и онога, којег је криминалац опљачкао?!
Може ли доћи до слоге између силоване жене и њеног силоватеља?!
Може ли доћи до слоге, између богаташа и сиротиње или гладнога и ситог?!
Може ли доћи до слоге између борца са прве линије и дезертера и ратног профитера?!
Може ли доћи до слоге између тешко болеснога и потпуно здравога човека?!
Може ли доћи до слоге између храброга и кукавице, или вреднога и лењивца?!
Може ли доћи до слоге између правде и неправде или истине и лажи?!

Ма није више потребно да набрајам, шта са чиме иде, а шта са чиме не иде. Јер мислим, да је и ово довољно, да се схвати, одакле та гнусна парола “само слога Србина спашава”, долази и коме је и зашто потребна, као и зашто им служи. Те се надам, да ће је на основу ове анализе и разобличавања, многи Срби презрети и одбацити. Јер та парола, без обзира колико је властодржци и њихови сарадници међу нас доносили и јавно изговарали, она не може убити познату истину: Да добар и зао, никада нису могли заједно, нити ће се икада сложити.

Е, па зашто би се онда ти, обесправљени Србине, сложио са својим мучитељима, пљачкарошима, издајницима и лажовима.?! Који су безброј протеста и народних побуна, а који су требали и то оправдано да се десе, баш овом подмуклом, а вешто подметнутом паролом: “само слога Србина спасава”, зауставили! И даље заустављају! Иако та парола и њено досадашње тумачење не могу да спасу Србе.

Србе може спасити, само беспоштедна борба, коју часни, поштени, а храбри људи, жељни правде и истине, треба да поведу, како би се коначно обрачунали са политичким олошем и бандом ,која им помаже да већину народа држе у беди, безакоњу, неправди и незапослености, као и у страху – и то својим лажима, помоћу којих сакривају пљачку, али и издају народа и државе. И зато ћу ову подвалу од изреке: ”само слога Србина спашава”?! да разголитим, са неуништивом истином, а која ме допаде, и која гласи:
Па да је Господ Бог хтео, да се ми и то сви Срби сложимо, па зар би се човеку на Земљи, као и нама Србима, и то од настанка света, обелоданило, да постоје добри и лоши људи, као и лаж и истина, правда и неправда, али и добро – БОГ, као и зло -ђаво. Као и то, шта са чиме иде и то увек и за свагда, и шта са чиме не иде. Е, тако је било и биће, док је века и света!
И зато се захваљујем драгоме Богу, што ми даде просветљење и спознају, да ти све ово Роде, данас испишем и разоткријем стару подвалу – изреку: “само слога Србина спашава”, као и њен погубан утјецај. А на коју сам и ја, некада, наивно наседао. Али и изговарао је уопште не размишљајући да желим оно, што је по Божијој промисли немогуће!

Немогуће је да се добри Срби, сложе са својим мучитељима, бандом, пљачкашима и осталим олошем, који је отпао од Бога, али и од Србског народа. А са таквима, слоге нема, нити је може бити и то никада!

Србски песник за децу и одрасле, проф. Милосав Миле Кнежевић
Нирнберг, Њемачка, август, 2017.године.

ИЗВОР: ФБ Милосав Миле Кнежевић

16.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

 1. Јасно јасније не може.
  Али – како да ујединимо добре и часне у већину?
  Зашто зла мањина редовно надвлада већину и преузме власт?
  Само слога часне спасава. Добри и часни, ујединимо се против мањине лоших и прелетача које поткупе?
  Да чујемо!

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.