АКТУЕЛНО

Министар позвао Бугаре да и оружјем спречавају улазак нелегалних миграната


Красимир Каракачанов

КАРАКАЧАНОВ ПРЕДЛАЖЕ И ДА СЕ ТРУПЕ NАТО ИЛИ ЕУ ПОШАЉУ У ИТАЛИЈУ И ГРЧКУ

МИНИСТАР одбране Бугарске Красимир Каракачанов позвао је сународнике – буде ли потребно – да користе оружје ради заштите „граница Европске уније о најезде нелегалних миграната“, објавио је Deutsche Welle.

Бугарски министар је у интервјуу немачком листу Welt додатно рекао:

„Не можемо допустити да нелегални мигранти и надаље масовно улазе у Европу. Неопходно је поставити војнике NATO или Европске уније у Италији и Грчкој и штитити спољне границе ЕУ помоћу оружја“.

Каракачанов је открио да ће појачати границу своје земље према Турској и да ће за то бити ангажована бугарска армија са потребном техником. Прецизирао је да ће бити подељена у пет зона и да ће свака бити под заштитом једне чете војника.

Бугарски министар је указао да су већина они који преко Медитерана стижу у Европу економски мигранти.

Додао је: „Њих нико није прогонио, њима није била потребна заштита да би преживели. Они напросто желе да живе у богатој западној земљи“.

ИЗВОР: ФАКТИ

фото: Ројтерс

И АУСТРИЈА РЕАГОВАЛА ЗБОГ МИГРАНАТА – ПОСЛАЛА ВОЈСКУ НА ГРАНИЦУ СА ИТАЛИЈОМ

Аустријски званичници саопштили су јуче да ће на границу са Италијом послати 70 војника како би помогли граничној полицији у заустављању илегалних улазака миграната у ту земљу.

Полицијски званичник Хелмут Томац и Херберт Бауер из аустријске војске казали су да је тај потез одговор на повечани број миграната који покушавају да пређу границу возећи се испод колица теретних вагона, преноси АП.

Аустријске власти саопштиле су раније да су спремне да распореде наоружана возила дуж границе како би спречили мигранте да уђу у Аустрију, међутим Томац је казао да нису још увек планирани такви потези.

Курир/Танјуг

——————

17.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић