АКТУЕЛНО

Слободан Јарчевић: ОТВОРЕНО ПИСМО Ани Брнабић, председнику Владе Србијe


ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ЊЕНОЈ ЕКСЕЛЕНЦИЈИ АНИ БРНАБИЋ
11.000 Б Е О Г Р А Д, Немањина 11
тел/факс: 3620-115
predsednikvlade@gov.rs

 

Ваша Екселенцијо,
Опростите што се усуђујем да трећи пут пишем Вашој Екселенцији. Да поновим, на то ме усмерила изјава Ваше Екселенције на Видовдан – 28. јуна 7525 (2017) у Скупштини Републике Србије – да ћете, у својству председника Владе Републике Србије, чинити све да се унапреди просвета.

То је опредељење од капиталног значаја (може се рећи – планетарног), јер се њиме могу отклонити очигледни (огромни) фалсификати у друштвеним наукама Србије и у наукама осталих словенских држава. А тим фалсификатима се српска (словенска) културна баштина отуђује, или препуста забораву, а преци свих Словена се представљају за припаднике нецивилизованих и дивљих племена, која су стекла писменост тек у 9. веку нове ере, кад су, по том фалсификату, и покрштени. Нажалост, све научне установе у Србији и у осталим словенским земљама негују ове фалсификате као научне истине, чиме се крије да су српски (словенски) преци – творци прве писмености на свету, која је откривена у Лепенском Виру и у Винчи – у Србији.

Ваша Екселенцијо,
Довољно је навести једну од најчувенијих песама на свету „Илијаду“, у којој је описан Тројански рат из 13. века пре Нове ере. Нажалост, у историји је фалсификовано – да је тај рат био између Грка и древних Тројанаца из Мале Азије. А то не може бити тачно, јер, на основу историјских података, то може оценити и ученик основне школе. Једноставно, Грци су стигли на Балкан и у Малу Азију (по Херодоту) у 8. веку Старе ере, а Тројански рат је био петсто година пре њиховог доласка – у 13. столећу Старе ере.

Даље, други фалсификат – да је Троја била у Малој Азији- унео је у званичну науку припадник немачке нације – господин Шлиман. А то је немогуће, јер „Илијада“ описује Троју на једном ЈЕЗЕРУ из којег истиче река и улива се у море, а у Малој Азији око измишљеног места древне Троје нема ни потока, а камоли језера и реке. Кад се „Илијада“ пажљиво чита, онда се Троја препознаје на месту данашњег СКАДРА у Албанији, и споменуто језеро је СКАДАРСКО, а споменута река је БОЈАНА. На исти начин се могу пратити и друга географска подручја описана у „Илијади“ и тако се јасно препознаје, рецимо, река Цетина, планина Ловћен, Тројанске планине (Проклетије), река Дрина, подручје Источне Србије, Бугарске, итд.

Ваша Екселенцијо,
Да је „Илијада“ описала ратове између држава српских (словенских) предака и да је она писана на старом српском (словенском) језику, сведоче сачувани подаци. Тако постоји наредба грчког краља Пизистрата из 560. године Пре Нове ере, којом је тражио да се „Илијада“ преведе на грчки језик. То је најбољи знак – да није писана на грчком језику, а није могла бити ни на латинском језику, јер је латински створен тек у том 6. столећу пре Нове ере, о чему је и податак у „Енејиди“ римског песника Вергилија из првог столећа Нове ере.
А да није „Илијада“ могла бити написана ни на једном западноеворпском језику, мађарском, скандидавском, или румунском – податке нам пружа свака енциклопедија, у којој је описано да су сви споменути европски језици створени тек од 12. до 19. столећа Нове ере. Само је италијански створен мало раније – у 11. столећу Нове ере.

Ваша Екселенцијо,
Пошто ниједан државник Републике Србије, од 2000. године до данас, није посветио пажњу фалсификованој историји Срба и осталих Словена, уздам се, да Ваша Екселенција неће поновиту ту страшну грешку и да ће одржати реч од 28. јуна 7525 (2017) и унапредити просвету Републике Србије. А то унапређење подразумева ИСТИНУ о народима Европе и света – од древних времена до данас.
Склањање подмуклих фалсификата из научних и школских књига ће бити обављено (кад-тад), а Ваша Екселенција има прилику да то учини, јер то дозвољава Ваш тренутни положај – председника Владе Републике Србије, који омогућује сарадњу на овом планетарном делу и с осталим државницима словенских земаља.

С поштовањем,

Слободан Јарчевић
Члан Српске развојне академије (РАС) у Београду
Члан Удружења књижевника Србије
Члан Петровске академије наука и уметности (Русија)
11160 Београд, Радивоја Марковића 12/5

Београд, 9. јул 7525 (2017)

ИЗВОР: ФБ страница Zaveštanja predaka

——————–

23.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

9 replies »

 1. Подржавам слање писма као добру намеру С. Јарчевића. Међутим, треба схватити да је историја специјално и давно тако замотана фолијом и на њу постављен оклоп са катанцем који нико не сме да отвори. Ако се скине тај оклоп, скидају се многе мистификације из древности које су везане и за друге народе, а не само за србски. Зар да се открива геноцид римљана и грка над аутохтоним народом? А шта ако се открије и удружени злочиначки подухват у коме је и црква учествовала?

  Свиђа ми се

 2. Е несретни Јарчевићу-Лезбачи“ваша ексеселенцијо“без критерија – потонуће!
  Велика је срамота ваша, да се обратите :разврнутој усташког, заразној Лезбачи, ово Доста говори, нажалост, о вама!

  Свиђа ми се

 3. ajmo za pocetak da se nasi istoricari udruze i napisu SrBsku istoriju za nas SrBe neka stoji za vecno pamcenje, mislim da bi to trebalo da se prvo uradi za nas same i za vecnost pamcenja, a da li ce i kada uci u skole to zavisi od okupacije koliko ce trajati, Mislim da je ovo zelja svih svesnih SrBa.

  Свиђа ми се

 4. Ни у једној науци коју људски род познаје није се више величала и промовисала лаж као у историји, јер је по свој прилици и нијесу писали научници, већ битанге.Наша највећа мана(моја није) да цијенимо увијек више туђе него своје, зато се не треба чудити што су нам и историју писали странци.Ми смо као дивљаци дошли иза Карпата?Они су ту били, а ми смо их отјерали својим дивљаштвом, смрадом, примитивизмом и некултуром.Добро смишљена лаж, која након толико вијекова, тек сада, пошто је доста зла урадила на нашим просторима и нашом крвљу натопила сваки педаљ Балкана,мора да оде ,јер истина јој куца на њена тешка гвоздена врата.Нијемци ништа не раде без намјере.Добро знамо какве су и колико су нас коштале,коштају и коштат ће.

  Свиђа ми се

 5. Скинимо капу и поклонимо се истини, документима, а не белосвртским прдежима. Јесмо мали, ал нам нема равних.
  Зато им је жеља да нам се ископа траг.
  Ал неће моћи Велики Вукане Вучко!
  Илија Да нас чува, а не Ана!

  Свиђа ми се

 6. Ово постала мода са „отвореним писмима“? 😉 Само да се не умеша Жељко Митровић јер ће онда историја Срба постати прави ријалити шоу

  Свиђа ми се

 7. Није премијерка чула за Милоша Милојевића а богме ни за Јована Цвијића јер се то у њеним школама никада није ни поменуло.А Цвијић је био и научник и песник .Требало би барем видети како почиње његово обавештење о Косову( мислим то је сад врло важна тема на овом простору где сада и премијерка живи и о Косову доноси одлуке).О,како ова два србска великана одговарају на вас претворене деловањем мрачних сила који још и дан-данас вадите србско корење и присвајате га а нама Србима пуните главу о скоројевићству на Балканском полуострву.Зато пре него ли донесе било какву одлуку премијерки препоручујем да прочита историју Срба М.Милојевића која је крцата документима и мислим да јој ни десет мандата не би било довољно да разуме све написано .Чија је Троја и ко су Тројанци забележио је и србски песник древног Дубровника :
  „При мору украј србских страна,у пржинах пустих жала,
  лежи Троја укопана,од грчкога огња пала…“
  Напоменимо и ово да ископине града Троје показују девет слојева при чему су археолози утврдили да је „Хомерова Троја“ шести слој. Питање је из ког времена потиче први слој и ко то може да каже?Па би и за првобитну Троју или Илион или Илиј могли да кажемо да и она потиче „од искона“. А госпођа Ружица Борисављевић сва три имена изванредно и лепо објашњава као најчистије србске називе. Има више аутора који тврде да се првобитни језик којим је опеван Тројански рат морао приближити много више ведском.А Грци класичног времена тај језик нису више ни разумели па су зато имали читаве школе чији је задатак био објашњавање појединих певања Илијаде

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.