АКТУЕЛНО

ПОЗИВ ДОНАТОРИМА: Фотомонографија Дарка Дозета поводом 20 година професионалног рада и 25 година бављења фотографијом


Љубитеље документаристике и фотографије, историје и уметности уопште, као и колекционаре, до краја 2017. године (а можда и пре) очекује права посластица – фотомонографија изузетног фоторепортера, избор из изузетно плодног уметничког стваралаштва Дарка Дозета.

Darko Dozet Photography
РАДОВАН

Фотомонографија ће имати више од 250 страна, биће штампана у пуном колорном опсегу на квалитетном високограмажном кунсдрук папиру са тврдим корицама. У фотомонографији ће бити представљен двадесетогодишњи опус у којем су нека од најбољих фоторепортерских остварења настала на територији Новог Сада, Војводине, Косова и Метохије као и многих других крајева којима је овај стваралац путовао.
Жанровски ће, у неколико поглавља у књизи, бити избор документарних фотографија са догађаја које је аутор испратио својим фотоапаратом уживо, документарне фотографије као сведочанство из времена бомбардовања Новог Сада, али и садашњег времена.

Darko Dozet Photography БАЛЕТ

Уколико желите да помогнете штампање ове фотомонографије можете то учинити да на текући рачун број: 355000000504072365
на име Дарко Дозет, сврха – донација.

Ако сте у могућности и желите да постанете СПОНЗОР и да уплатите већи износ а потребни су вам уговори и посебни текући рачуни правних лица обратите се за додатне информације на адресу: fotodozet@gmail.com или телефоном на број: 069-5120101

„Велико хвала на подршци која је значајна не само са материјалног становишта већ и као Ваша пажња, разумевање и подстрек за даље стварање“ – поручује вам аутор Дарко Дозет.

Ноћ са ХЕРОЈСКОМ ВАТРОГАСНОМ ЕКИПОМ новосадске рафинерије нафте током бомбардовања Новог Сада 1999. године
Photo by Darko Dozet

Кратка БИОГРАФИЈА аутора

Дарко Дозет је рођен 7.12.1976. у Новом Саду где је завршио Средњу графичку школу, смер фотографија, после које се 1996. године запослио у новосадском дневном листу “Дневник”. Од 1998 – 2007. године фоторепортер је Новинске агенције Танјуг, а од 2007. године фоторепортер је Компаније Новости.
Сарађивао је са најугледнијим светским новинским агенцијама, Ројтерс, Европска прес фото агенција, Асошијетед пресом, а фотографије су му објављивали готово сви светски листови и магазини.
Његове фотографије илустровале су више од 1.000 насловних страна
најзначајнијих медија, првенствено Вечерњих Новости.
У досадашњем раду окушао се у свим гранама новинске фотографије.
Од 1998. године члан је Удружења новинара Србије, а оснивач је и председник Фото асоцијације Војводине.


Самосталне изложбе имао је у више од педесет градова Србије и иностранства.
Аутор је пројекта „Корени душе“ посвећеног Косову и Метохији те коаутор пројекта „Сведоци трајања“ који приказује српску културну баштину у Републици Румунији.
Аутор је фото монографије “Чувари успомена и сведоци историје” посвећене колегама фоторепортерима од Другог светског рата до данас.
Предавања о новинској фотографији по позиву, у више наврата, држао је у Руском музеју фотографије, Новосадском универзитету, Музеју Војводине…
Један је од оснивача Удружења фоторепортера Србије, првог у Србији који окупља фотографе запослене у медијима.
Три године за редом успешно организује колективну изложбу фоторепортера Новог Сада и Војводине. Аутор је изложбе поводом 700 година Манастира Крупе.
Добитник је низа признања за рад и стваралаштво на пољу фотографије. Неке од најзначајнијих су: 2015. године освојио је прву награду на Међународном фестивалу репортаже “Интерфер” и проглашен је за најбољег фоторепортера “Вечерњих Новости” . 2016. године добио је награду „Лаза Костић“ коју за фотографију додељује
Удружење новинара Србије. Члан је Управе Удружења новинара Србије.

Инстаграм профил:
http://instagram.com/photodozet

Фејсбук страница:
https://www.facebook.com/photodozet/

Photo association of Vojvodina – Фото асоцијација Војводине

www.fotoasocijacija.org

Darko Dozet Photography
Национални парк Тара

————–

24.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић