АКТУЕЛНО

ТАЈНИ ПЛАН НАТО ПАКТА: Да ли ће Србија издржати?


Обавештајне службе водећих земаља НАТО недавно су интензивирале своје субверзивне активности против Србије и ово је данас једина република бивше Југославије која не жели да прикључи северноатлантској алијанси, пише руски лист „Правда“.

Београд је оптужио свог суседа Македонију за шпијунажу уз учешће страног фактора, а који је наравно НАТО, пише лист, постављајући питање да ли ће Београд моћи да одржи своју независност у тој борби?

У тексту под насловом „Шпијунски скандал: НАТО користи Македонију против Србије“, лист истиче да је Србија данас једини бастион на територији бивше Југославије који се и даље противи ширењу НАТО-а у региону.

Све друге републике бивше Југославије су се или већ придружиле Алијанси, или су на путу да то учине.

– Није случајност што је велики дипломатски скандал недавно избио између Србије и Македоније. Председник Србије Александар Вучић рекао је да има необориве доказе да је Македонија покренула велике обавјештајне активности уз учешће страног фактора у Србији – наводи лист.

Лист истиче да иако Србија не помиње директно НАТО, нема сумње да се ради о напорима Алијансе и америчке Централне обавјештајне агенције (ЦИА) у оквиру провођења субверзивних активности против Србије како би пореметила равнотежу, однос снага у земљи.

Данас, 80 одсто популације Србије против је уласка земље у НАТО, јер становници те земље добро памте бомбардовање Алијансе.

– Према томе, штаб НАТО-а у Бриселу и сједиште ЦИА у Ленглију развили су тајни план и пропагандни рад у Србији како би промијенили став Срба према НАТО – пише руска „Правда“.

ИЗВОР: ИНТЕМАГАЗИН

————-

24.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић