АКТУЕЛНО

ПОМОЋНИК МИНИСТРА ОДБРАНЕ ХРВАТСКЕ: Све зло региона долази из БЕОГРАДА


Загреб — Председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић напустио конференцију у Загребу о несталима јер је помоћник министра бранитеља изнео низ увреда о Србији.

Како преносе агенције, Стјепан Сучић је у уводном излагању извређао Србију и ЈНА и рекао да све зло у региону долази из Београда.

Конференција на тему „Процес ексхумација и идентификација посмртних остатака лица несталих на подручју Републике Хрватске“ сазвана је ради убрзања процеса тражења несталих особа, информисање чланова породица и шире јавности о проблемима и препрекама које успоравају овај процес.

У току уводног излагања помоћник министра хрватских бранитеља, који уједно води Комисију за заточене и нестале Владе Хрватске је уместо извештаја, који није био примерен теми, изрекао бројне увреде о Србији и њеним органима.

Он је, између осталог, рекао да је на Хрватску извршена великосрпска агресија и да је тада бивша ЈНА окупирала Хрватске територије и, како је рекао, извршила бројне тешке злочине.

Повод да Одаловић напусти конференцију је био када је Сучић рекао да „све зло у региону долази из Београда“.

Одаловић је рекао да је срамота злоупотребљавати овакав скуп и да неће дозволити да се на овакав начин вређа држава Србија и напустио је конференцију.

У телефонској изјави за Танјуг Одаловић је објаснио да првенствено није у реду да се овакви скупови злоупотребљавају јер треба да решавају судбину несталих лица.

„Острашћеност са којом је председник Комисије говорио о Републици Србији је била толико изражена да је присуствовање таквом скупу чији је он ипак био домаћин било понижавајуће“, рекао је он.

Истакао је да Србија и даље остаје апсолутно посвећена решењу судбини несталих лица и то сматра својим приоритетом. „То је хуманитарно, цивилизацијско али и политичко питање које се сигурно неће решавати оваквим ставовима званичника Републике Хрватске“, казао је Одаловић.

ИЗВОР: ТАНЈУГ/СРБИН.инфо

——————-

28.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Зло је једно злу другоме грађа.Из ла једног веће зло се рађа.Један народ неможе се вратити себи, све док не види ко га је распаметио.То важи и за нас Србе и за Хрвате.Њих је рскућио Ватикан, Аустрија и Њемачка,а нас је Турска држала све до недавно у средњем вијеку .Кад смо се ми мало снашли, хтјели смо направити државу која би била довољно велика да нас више не разваљују и не комадају и не изгоне из памети, али Хрватима је неко казо да смо их ми окупирали и да смо им ми једини непријатељи, иако су нас у три рата у сарадњи са овим горе наведеним као народ преполовили.Сад је нама сасвим јасно да Хрватима нема спаса, али и даље мислимо да од Нијенаца, Аустријснаца и Ватикана можемо направити пријатеље,и тиме само још једном потврђујемо да и нама нема спаса.Све друге приче, дискусије и анализе се ксо поточићи и потоци улијевају у ову ужасну истину,коју видимо исто као и пијаница своју посљедњу смртоносну чашу од које ће умријети.

  Свиђа ми се

 2. Ако икоме зло долази из Београда,долази Србском народу,ту је епицентар анти-србства ту се креира наша пропаст и суноврат нације,више него из других светских центара моћи.Једноставно Београд је Србски Вавилон.

  Свиђа ми се

 3. „…када је Сучић рекао да „све зло у региону долази из Београда“. И ни мало није погрешио !
  Заиста је сво зло, али за србски народ, концентрисано у Београду и оличено у најгорој политикантској накази ових простора икад – председнику самозванцу.

  Свиђа ми се