АКТУЕЛНО

Рајица Марковић: РИЈАЛИТИ ЗАЈЕДНИЦА


Рајица Марковић

Магијом телевизијских екрана, свет је претворен у глобалну позорницу на којој се одржава свакодневни двадесетчетворочасовни риЈалити програм. Да би непријатељ одвојио човека од Бога људски ум треба одвојити од свести о непрестаном Божијем присуству. Господ Исус Христос није ништа радио да би стекао људску славу, све што је радио, радио је у славу Оца небеског. Сатана је пожелео да претекне Бога у моћи и слави и да он постане владар над Божијом творевином. Господ Исус Христос каже да славу од људи не прима, нити је Он људима даје, слава припада онима којима је Отац припремио. Сатана захтева славу од људи и људима славу дели, мимо Божије воље.

Време у коме живимо карактерише свеопшта глад за људском славом. Ову глад подстиче непријатељ сатана како би људе одвојио од славе Божије. Људи овога времена жуде да се покажу и и тим показивањем докажу другим људима и уграбе свој удео у људској слави. Не живе више у виделу Божијем да би од Бога били виђени и да би Бога прослављали и видели, већ да би међу људима били виђени са виђенијим од себе и сами себе прославили.

По плану непријатеља, из људских срца треба избрисати сећање на Оца небеског и човека у потпуности приземљити. Над приземљеним људским родом сатана ће се лако зацарити. Ово брисање сећања на Бога Оца, данас се лако постиже двадесетчетворочасовном забавно информативном окупацијом ума преко чула вида и слуха. За активно вршење службе Божије, што би живот сваког човека требало да буде, потребан је непрестани људски труд. Уместо овог вољног труда данашњи свет у слободно време човеку нуди одмор и “добру“ забаву у друштву славних и богатих, дакле успешних људи. Притиском на даљински свог телевизора гледалац улази у свет филмских, спортских, музичких и осталих мултимедијалних сензација. Гледалац се из прве руке упућује како то раде славни овог света. Који је спортиста највише зарадио протекле године, где летују филмске звезде, ко је с ким у шеми. Од рођаја сунца све до новог данка, игранка се грешна врти без престанка.

Властољубиви сатана шири своју заједницу нечастивих стварајући бесловесну војску за свој рат који води против Бога и словесне заједнице Светога Духа, Живе Цркве Господа Исуса Христа. Сабирани паром и обманом сабирају се нечисти с нечистима и несвети с несветима. Дух лажи потпомогнут духом легализма претпоставља се благодатној Заједници Светога Духа. Братском деобом плена исплаћеног учесницима у ријалити игранкама спроводи се легализација нелегалног и од Бога осуђеног. Као и увек фарисеји се и данас дуго и лажно Богу моле и деле плату неправде с лажним звездама. Заједница од људи гоњених а од Бога прослављаних, увек је била сметња књижевницима и фарисејима дежурној служби на пословима легалоизације греха овог грешног света.

Расте заједница моћних, славних и богатих, расте заједница обезбожних душа и народа. Мешају се људи с људима, народи с народима, претапају се расе са расама у једну новонастајућу расу миксовану од свих обрисаних раса отпалих од Заједнице Светога Духа и преведених у многобожачки пантеон лажних богова долара, евра, фунте, јена и осталих папирних божанстава.

Расте заједница великих и славних у пролазности и са свих страна опкољава све мању и на Богом одређени број сведену заједницу Светога Духа.

Рајица Марковић

29.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »