АКТУЕЛНО

Доста је било: Зашто је БИА упала у стан Теше Тешановића?


Теши Тешановићу, новинару продукције Балкан Инфо, пре неколико дана у кућу су дошла двојица, како су се представила, службеника БИА и тражили да им преда снимак интервјуа са Ђорђем Вишекруном, бившим чланом СНС-а. Ово је био врхунац притиска на Тешановића и продукцију, на које се већ дуже времена врши притисак да у своје емисије не зову бивше чланове СНС и не говоре о њиховим односима са браћом Вучић. После вербалног и физичког напада функционера СНС-а Лабана у Суботици, бруталних медијских напада на судију из Панчева који не суди под жељама СНС криминалаца из Панчева, да ли СНС Србију претвара у приватну полицијску државу? 

ДЈБ је контактирао новинара Тешу Тешановића који нам је потврдио да је у Амстердаму интервјуисао Вишекруну. Након што је Вишекруна на Фејсбуку објавио да је дао нову изјаву за Балкан Инфо, Тешановић је добио позив у ком му је речено да је боље да се не враћа у Србију ако планира да објави тај интервју. И поред овога, Тешановић каже да је БИА најмањи притисак вршила на њега. У међувремену, уцењивани су његови сарадници, а члановима породица Тешановићевих сарадника прећено је отказима.

Врхунац застрашивања је ипак наступио у понедељак када је Тешановић добио позив од службеника БИА (човек се тако представио), који га је питао да ли је код куће, да би убрзо потом у његов стан дошла двојица службеника БИА. Према сведочењу Тешановића, они нису били насилни, љубазно су питали где је снимак, Тешановић им је предао СД картицу са снимком интервјуа и потврдио да не постоји ниједна друга копија. Службеници су се захвалили и извинили на узнемиравању, уз коментар да само раде свој посао.

Посланичка група “Доста је било” је тражила од директора БИА хитно објашњење овог поступања, као и хитно сазивање седнице Одбора за контролу безбедности по овом питању. По чијем налогу и по ком законском овлашћењу се службеници БИА уопште баве новинарима и њиховим интервјуима? Који државни и јавни интерес је у питању? Предлогом Закона о Безбедоносно информативној агенцији СНС предлаже да директор БИА има готово сва овлашћења без икакве контроле. Да ли је овај пример упада у приватни стан новинара и одузимање видео снимка већ увелико демонстрирање на делу партијске полицијске државе по новом закону који још није усвојен?

(Доста је било, 1. 9. 2017)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ

Захтев председници Народне скупштине у директору БИА
Zahtev predsednici Narodne skupstine u direktoru BIA

Допис за хитно сазивање седнице Одбора за контролу безбедности
Dopis za hitno sazivanje odbora za bezbednost

Посланичко питање Саше Радуловића
Poslanicko pitanje

 

ИЗВОР: Стање ствари

***

ПОВЕЗАНО:

*ПРОТИВУСТАВНИ закон о БИА у скупштинској процедури: Неограничене могућности за злоупотребу од стране „партијске службе“ небезбедне за народ Србије

****

ПОСЛЕ УПАДА КОД ТЕШАНОВИЋА, ПОЈАВИО СЕ ВИДЕО ПРИЛОГ КОЈИ ЈЕ НАПРАВИО ВИШЕКРУНА САМ И ОБЈАВИО НА ЈУ-ТЈУБУ:

ИСТИ су на порталу tamotisina.blogspot.rs ПРИРЕДИЛИ И МАЛО ДРУГАЧИЈЕ:

————

1.8.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

7 replies »

 1. Хвала Ђорђу Вишекруни на храбрости да изнесе истину о људима-нељудима на власти.
  Вишекруналикс је прави извор докуменатованог сведочења и то би за једну правну државу било довољно за процесуирање сваког наведеног кримо-политичара.
  За све поменуте, укључујући и црквени врх, Божја је последња!

  Свиђа ми се

 2. SERBIA IS POLICE COUNTRY
  By coming to the power of the SNS and its satellites, and especially the election of Diktator Aleksandar Vucic, Serbia’s media head dwindled to the Serbian president. All the freedoms have been abolished. Freedom of speech, freedom of thought, freedom of public appearance, freedom of assembly. Verbal delict has long been in effect, and many were arrested, mistreated and beaten by Serbian prisons because of the spoken or written and published words. The BIA got incredible powers. For the criticism of Vucic’s character and the work of the BIA, he already does, that in the middle of the night he attacks the citizens in houses and apartments, performs swindlers, takes away private things. It’s not a long day when the BIA agent will be able to liquidate an unsuitable citizen, without an investigation and a trial. Vucic’s Guardian leads Serbia to the European Union. Disenfranchised citizens will soon have no right to free movement or the right to a union gathering. SERBIA IS IN DARK – Citizens are in slavery. SERBIA IS A LOGOR OF EMPLOYED UNEMPLOYED; GLADNIH; DISCOVERED CITIZENS.

  Свиђа ми се

 3. SRBIJA JE POLICIJSKA DRŽAVA
  Dolaskom na vlast SNS i njenih satelita.a posebno izborom Diktatora Aleksandra Vučića za predsednika Srbije u Srbiji je zavladao medijski mrak. Ukinute su sve slobode. Sloboda govora, sloboda mišljenja, sloboda javnog istupanja, sloboda okupljanja. Verbalni delikt je odavno na snazi pa su mnogi hapšeni, maltretirani i prebijani po srpskim zatvorima zbog izgovorene ili napisane i objavljene reči. BIA je dobila neverovatna ovlaštenja. Za kritiku Vučićevog lika i dela BIA može, a to već čini, da građanima u sred noći upada u kuće i stanovi, da vrši premetačine, oduzima privatne stvari. Nije daleko dan kad će agent BIA moći i da likvidira nepodobnog građanina, bez istrage i suđenja. Vučićeva strahovlada vodi Srbiju u Evropsku uniju. Obespravljeni građani uskoro neće imati pravo ni slobodnog kretanja ni pravo na sindikalno okupljanje. SRBIJA JE U MRAKU – Građani su u ropstvu. SRBIJA JE LOGOR ZASTRAŠENIH NEZAPOSLENIH; GLADNIH; OBESPRAVLJENIH GRAĐANA.

  Свиђа ми се

 4. ТО ЈЕ ДОКАЗ ДА ЈЕ У СРБИЈИ НА ЖАЛОСТ ЈОШ ОНАЈ крвави комунистички режим КОЈИ САМО СРБЕ И СРБКИЊЕ УЗНЕМИРАВА ПЛАШИ ДОК НЕСРБИ И НАЦИОНАЛНЕ МАЊИЊЕ РАДЕ ШТА ГОД ХОЋЕ ТО НИЈЕ НИ ДРЖАВА ТО ЈЕ банда комунистичка КОЈА ЈЕ ПРЕДАЛА И ПРОДАЛА СРБСКЕ ЗЕМЉЕ фашистима рватима шиптарима бошњацима НЕК ЈЕ ГОСПОД ВАЗДА УЗ ЧЕСТИТОГ БРАТА ТЕШУ ТЕШАНОВИЋА И СВЕ СРБСКЕ НАЦИОНАЛИСТЕ ШТА МОГУ ОНИ СЛЕДЕЋЕ ДА РАДЕ ДА ПОЧНУ ДА ХАПСЕ СРБЕ КАД ДОДЂУ НА ОДМОР ИЗ БЕЛОГ СВЕТА ЈЕЛ ТО ЖЕЛИТЕ МАЈКУ ВАМ партизанску ј …. ? усташе шиптари ИМАЈУ ЛАЖНЕ ТЗВ ПЕНЗИЈЕ ИЗ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА ОНИ СУ ЗАШТИЋЕНИ КА БЕЛИ МЕЂЕДИ МЕДОЈЕДИ КО ЧУЈЕ ЧУО ЈЕ КО НИЈЕ ЈА МУ НЕ МОГУ ПОМОЋИ КО ЈЕ ВИДЕО ВИДЕО ЈЕ КО НИЈЕ ПРАВИ СЕ ДА ЈЕ БУДАЛА ТО ЈЕ ЊЕГОВ ПРОБЛЕМ ЈА МУ НЕ МОГУ ПОМОЋИ СССС

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.