АКТУЕЛНО

ВЕСТИ ДИГИТАЛ: Шерифи дрмају Србијом


Онима који га наљуте, градоначелник Суботице и функционер напредњака Богдан Лабан „чупа гркљан“ и меље их као млевено месо. Под притиском јавности признао је да је претио грађанину Владимиру Половини партијском колеги, али демантовао да га је шамарао.

Лабан је овим инцидентом подсетио на бројне локалне кабадахије који су страх и трепет у малим срединама Србије. У рукама они држе „нож и погачу“, прете, псују, бију, баханалишу, сексуално нападају…. а да им нико не стаје на пут.

Суштинске разлике у наступу локалних политичара и првог човека у држави, према речима челника Коалиције за надзор јавних финансија Драгана Добрашиновића нема, већ само формалне, јер је, како каже, наступ Александра Вучића на државном нивоу донекле испегланији.

– То је тај код, иста кабадахијска локална реторика са оном коју чујемо са врха државе, као што је исти и однос према противницима и једнако разумевање свега. Разлика је само што он наступа на великој сцени, па му је наступ мало медијски упакованији, док су локалци грубљи – оценио је Добрашиновић за „Вести“, оценивши да је све видљивији на делу политички образац простаклука и насилништва.

Наставак пронађите на ВЕСТИ ДИГИТАЛ:

Зависно од тога да ли кориситите андроид или apple платформу апликацију можете скинути са:
за Apple уређају: https://appsto.re/de/XSioib.i
за андроид уређаје: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI!

ИЗВОР: ВЕСТИ

Професор грађевинског факултета у Београду Владимир Половина

Половина: Председник УО ФК Бачка 1901 ме физички напао, Лабан залутао у СНС

Професор грађевинског факултета у Београду Владимир Половина навео је у саопштењу да га је Спасоје Вујовић, председник Управног одбора фудбалског клуба Бачка 1901, физички напао током инцидента када му је градоначелник Суботице Богдан Лабан упутио низ претњи и увреда.

„Од стране градоначелника био сам позван на разговор на који сам се одазвао, међутим то је углавном био монолог у коме је градоначелник на мој рачун изнео најгоре претње и увреде, након којих сам добио и два ударца од стране Спасоја Вујовића, који се ту очигледно налазио по градоначелниковом налогу“, истакао је Половина.

Он је додао да о томе да ли је добио батине „најбоље говори извештај из суботичке болнице од исте вечери“ у коме су му, како истиче, „констатоване лаке телесне повреде“.

„Након што сам отишао у полицију да пријавим овај инцидент, задржан сам а касније и притворен уз објашњење да је против мене поднета пријава за угрожавање безбедности градоначелника“, истиче Половина у саопштењу.

Према његовим речима, плакати на којима је писало „Богдане, Бог је љут“ су само „последњи израз незадовољства великог броја чланова Српске напредне странке у Суботици, којој припада и Половина, према „бахатом, осионом и неодговорном понашању локалног руководства, на чијем је челу господин Лабан, које траје дуже време“.

„Да ли је отимање ФК „Бачка 1901“ од буњевачке заједнице која га је деценијама градила, насилно и уз фалсификовани печат, и постављање Спасоја Вујовића – истог оног од којег сам добио ударце, за његовог председника, прави пример ко и како треба да води клуб са најдужом традицијом у Србији? Да ли је гостовање суботичког дечјег позоришта у Грачаници, која се приказује као иностранство да би се исплатиле веће дневнице, начин на који треба да се троше јавна средства и штити државни суверенитет?“, наводи Половина у саопштењу, додајући да се дописима о проблемима у вођењу града и функционисању локалног одбора СНС, раније већ обраћао локалном руководству.

Половина: Већина чланова СНС-а часни људи, опозиција злоупотребила инцидент

Половина је навео да се ограђује од локалних, али и свих осталих политичких субјеката који су, према његовим речима, случај напада на њега покушали политички да искористе.

„Желим да нагласим да највећи број чланова суботичког СНС, чине часни и поштени људи који не подржавају манир господина Лабана у вођењу града нити речник исказан у разговору са мном. Био сам, и остајем привржен јавном интересу, међусобном уважавању и отвореном дијалогу као основним политичким вредностима за које се залаже и централа наше странке, односно Српска напредна странка у целини, а у коју је господин Лабан очигледно залутао“, наводи се у саопштењу Владимира Половине.

Половина је данас саслушан у Основном јавно тужилаштву у Суботици као осумњичени за угрожавање безбедности градоначелника Суботице Богдана Лабана.

Лабан, градоначелник Суботице и функционер СНС-а потврдио је почетком недеље да је претио Владимиру Половини да ће му „ишчупати гркљан“, али је демантовао оптужбе да је тог човека и шамарао, и извинио се због „непримереног“ речника који је користио.

Лабан и Половина састали су се у суботу прошле недеље у кафићу једног суботичког хотела, наводно због плаката излепљених по целој Суботици на којима је писало „Богдане, Бог је љут“. На аудио снимку се чује како Лабан прети Половини и вербално га вређа, као и звуци који подсећају на шамарање.

ИЗВОР: insajder.net

 

Градоначелник Суботице и функционер СНС-а Богдан Лабан

СКАНДАЛОЗНО ПОНАШАЊЕ ФУНКЦИОНЕРА СНС-А: „Самлећу те као месо“…

Градоначелник Лабан је Владимиру Половини брутално претио „бетонским ципелама“, да ће га „самлети као месо“, да ће му „ишчупати гркљан“, што је праћено бројним псовкама, а на објављеном снимку се чују и шамари…

До састанка Богдана Лабана и Владимира Половине дошло је у једном суботичком хотелу због плаката излепљених пре три дана по целој Суботици на којима је писало „Богдане, Бог је љут“.

На снимку се чује да Лабан оптужује Половину да је лепио плакате које су се односиле на градоначелника Суботице.

Половина то и не пориче.

На питање новинара Инсајдера да ли је преслушао снимак и да ли је аутентичан, Лабан наводи да није чуо снимак, али је потврдио да је рекао Половини да ће му ишчупати гркљан.

„Моја је велика грешка, извињавам се и грађанима Суботице и Србије шта сам користио тешке и непримерене речи, иако тај човек ништа боље не заслужује. Али погрешио сам, лоше реаговао и још једном извињење грађанима“, рекао је Лабан нешто касније за Н1.

Лабан каже да није био приведен након инцидента и додаје да је написао пријаву због претњи које су му упуцене пре тога.

Адвокат Душан Клиска, бранилац Владимира Половине, рекао је агенцији Бета да је његов клијент отишао у полицију да поднесе кривичну пријаву против Лабана за физички и вербални напад, али је потом сам Половина задржан у притвору, „без образложења“.

Клиска је казао да је судија његовом брањенику забранио да се јавно оглашава до четвртка, када ће бити саслушани сведоци у поступку.

„Он је дошао у полицију да поднесе кривичну пријаву за физички напад и бруталне увреде, а онда су га од оштећеног претворили у осумњиченог“, казао је Клиска.

О разлозима сукоба нико не жели да говори.

„Овај немили догађај одиграо се током разговора у којем је градоначелник Владимиру Половини изрекао низ увреда и директних и озбиљних претњи, о чему постоји и аудио снимак. Без обзира на разлоге који су довели до овог инцидента, најоштрије осуђујемо пребијање Владимира Половине и енергично захтевамо од правосудних органа да без даљег одлагања расветле овај случај“, наводи се у саопштењу породице Половина који је пренео Инсајдер.

Богдан Лабан је функционер СНС, а пре избора на место градоначелника Суботице био је директор „Електровојводине“ као и директора привредног друштва „ЕПС дистрибуција“.

Његова странка за сада није реаговала на понашање свог функционера.

Део транскрипта аудио снимка:

Лабан: Слушај бре дечко. Ти си један клошар. Да ли стварно мислиш да си ти паметан?

Половина: Не нужно. Не кажем да све што урадим је паметно.

Лабан: Ово што си данас урадио је превршило сваку меру.

Половина: Схватио сам по вашем наступу.

Лабан: Превршио си сваку меру, моје је да ти је*ем матер сада. Нека ме Бог казни ако сам било шта урадио. Јеси чуо шта сам ти рекао?

Половина: Да.

Лабан: Ти си џукела. Јеси ти психопата, јеси се лечио? Немој онда да се*еш више, је*аћу ти матер.

Половина: Схватио сам поруку.

Лабан: Јеси схватио?

Половина: Јесам. И то потпуно јасну.

Лабан: Јеси схватио? У овом граду нећеш ми се осврнути више. Јеси ти нормалан? Ради бре шта год хоћеш, боли ме бре ку*ац, као пи*ку ћу те наместити. Боли ме ку*ац с ким си добар, назови одмах и реци: „Главоња је рекао да им се је*бе матер“. Још једном те чујем самлећу те, као млевено месо. Гледај ме тим психопатским очима, гледај ме добро. Гледај ме право, гркљан ћу ти ишчупати, кад га шчепам, као мој питбул ћу ти појести тај гркљан. Пи*ко једна смрдљива. Немој да ме помињеш више. Је*ите се бре, где хоћеш се је*и, с ким хоћеш у бу*у се је*и, немој да спомињеш мене и моју фамилију која ти ништа није учинила. Јеси чуо џукело? Јеси чуо шта сам рекао?

Половина: Јесам.“

У наставку снимка мушки глас за који се тврди да припада Лабану изговара чак и следеће:

„Како да се понашам бре, немој да те сад сагорим. Треба да ти бетонске ципеле дам?“

Лабан: То нису претње смрћу

Иако признаје да је рекао да Владимиру Половини да ће му “ишчупати гркљан”, Богдан Лабан тврди да није претио смрћу. Међутим сматра да је одговоран јер није примерено да користи такав речник као политички функционер.

„То не доликује политичком функционеру, али сам једноставно био испровоциран јер то траје месецима… претерао сам. До сада то никада у животу нисам урадио, али ово је већ превршило све границе… Прети се мојој породици на такав начин… То није од јуче, данас…“

На питање због чега му Половина прети, Лабан каже:

„Не знам шта се дешава са тим човеком. То су бљувотине, ја сам још раније поднео пријаву због тога, али да цео град излепи порукама „Богдане Бог је љут“…. у шоку сам био“.

На питање да ли ће поднети оставку на место градоначелника Суботице, Лабан каже да је спреман да сноси политичке последице, али о оставци неће сада одлучивати.

Отишао да пријави напад, задржан у притвору

Бранилац Владимира Половине Душко Клиска за Инсајдер каже да је судија његовом брањенику забранио да се јавно оглашава до четвртка, када ће бити саслушани сведоци у поступку.

Оно што је остало необјашњено је зашто је Половина задржан у притвору када је отишао у полицију да поднесе кривичну пријаву против Лабана за вербални и физички напад.

“Он је дошао у полицију да поднесе кривичну пријаву за физички напад И бруталне увреде. а онда су га од оштећеног претворили у осумњиченог. То нема чак ни у решењу. Ја сам тражио експлицитно да ми изнесу разлоге, они су рекли по одобрењу Тужилаштва, Ја сам тражио то одобрење, они нису имали. Унео сам то као примедбу на њихов примерак који сам потписао”, каже Клиска.

Богдан Лабан каже да је и он дао исказ у полицији и да је позван у четвртак да изађе пред судију. Иако каже да се он и Половина не знају од раније, Лабан наводи да је он поднео кривичну пријаву против Половине пре инцидента у суботу због претњи које му је Половина раније упућивао.

Извињење

Богдан Лабан и Владимир Половина сукоб ће решавати на суду. У међувремену се Богдан Лабан извинио грађанима:

„Извињавам се грађанима Суботице и Србије што сам користио непримерене речи, иако тај човек ништа добро не заслужује. Погрешио сам и реаговао непримерено. Још једном извињавам се грађанима Суботице и Србије.“

Извор: nedeljnik.rs; insajder.net

Туча функционера СНС због плаката

Уместо да га третирају као жртву, мој клијент је постао осумњичени, због чега ћемо поднети кривичне пријаве не само против градоначелника Суботице Богдана Лабана већ и против полиције која му није пружила одговарајућу медицинску негу – каже за Данас Душан Клиска, адвокат асистента на Грађевинском факултету у Београду Владимира Половине кога су претукли телохранитељи градоначелника Суботице Богдана Лабана у суботу, 26. августа, у једном од суботичких хотела. Градоначелник је оптужио Половину да је по граду лепио плакате против њега, а интересантно је да су обојица чланови СНС. Након инцидента, један против другог су поднели кривичне пријаве због угрожавања сигурности.

Градоначелник је осумњичио Половину да је по Суботици лепио плакате „Богдане, Бог је љут“, нашао се „прозваним“, те је са телохранитељима отишао до хотела где је Половина са породицом био гост на свадби. Тучи је претходио вербални напад Лабана, уз низ увреда и претњи попут „ишчупаћу ти гркљан“. Након што је аудио-снимак доспео у јавност, Лабан је негирао да је било туче, већ само вербалних увреда, због чега се извинио грађанима. Породица Владимира Половине, као и његов адвокат, тврде супротно. Након што је полицији пријавио напад, уместо да га одведу код лекара како би се утврдило да ли је и колико повређен, суботичка полиција га је задржала до понедељка ујутру, због чега ће његов адвокат Клиска поднети тужбу.

– Мој клијент је сада у статусу осумњиченог, по пријави господина Лабана, у којој се наводи да је Половина њему угрозио сигурност. Али, папири су једно, видећемо шта ће показати поступак – указује Клиска, додајући да је он поднео три кривичне пријаве, две против Лабана и једну против полиције. Против градоначелника Суботице поднета је пријава због угрожавања сигурности и за насилничко понашање, као и за лажно пријављивање кривичног дела. Против полиције поднета је пријава за злостављање и нечовечно поступање.

– Чим сам дошао до мог клијента, тражио сам да га воде у болницу на преглед, да се констатују повреде и одреди терапија, јер је добио бројне ударце у главу. Једва су нас пустили код доктора. Међутим, полиција нам је одузела лекарски налаз и забранили су ми да му донесем лекове, због чега је готово 24 часа трпео болове – истиче Клиска. Он додаје да су се Половина и Лабан „површно познавали“, углавном преко медија, и да је у овом случају потпуно небитно да ли је Половина лепио плакате или не. Наредно саслушање у вези са овим случајем биће одржано сутра.

Лабан: Не размишљам о оставци

„Извињавам се грађанима Суботице и Србије што сам користио непримерене речи, иако тај човек ништа добро не заслужује. Погрешио сам и реаговао непримерено“, поручио је Богдан Лабан. На питање да ли ће поднети оставку на место градоначелника Суботице, Лабан је рекао да је спреман да сноси политичке последице, али да о оставци неће сада одлучивати.

СНС: Лабана приморали да краде

Српска напредна странка јуче је саопштила да су речи њеног члана и градоначелника Суботице Богдана Лабана недоличне и да представљају његов лични чин, али да их је изговорио јер су „покушали да га приморају да краде“. У СНС-у су додали да је тај чин „који је, иако неоправдан, настао након што су покушавали да га приморају да краде исти они које данас штите лидер ПГС-а Саша Јанковић и ДС.

Лабанова заменица запањена његовим понашањем

Тимеа Хорват, заменица градоначелника Суботице и председница суботичког одбора Савеза војвођанских Мађара (СВМ), изјавила је јуче да је запањена неприкладним понашањем градоначелника и да такво понашање није карактерисало руководство града у протеклом периоду.

Опозиција тражи Лабанову смену и истрагу надлежних

Покрет слободних грађана, Демократска странка и Нова странка затражили су истрагу надлежних органа и хитну смену градоначелника Суботице. „Лабан је права слика власти у Суботици и власти у Србији, али није права слика грађана Суботице и Србије. Човек који је претучен је члан СНС-а. Како ли се онда понашају према опозицији, ако се тако понашају према својим члановима? Ми више немамо политику, ми имамо насиље, а грађани треба да кажу ‘не’ властима које своју владавину заснивају на насиљу“, рекао је лидер ПСГ Саша Јанковић. Хитну смену градоначелника Лабана и истрагу надлежних органа због „његове бахатости“ затражила је и посланица и функционерка Демократске странке Александра Јерков. Нова странка саопштила је да малтретирање Половине потврђује да је СНС „терор и насиље завела као легитимне методе владања, а од Србије направила своју приватну мафијашку државу“.

Пише: К. Живановић, Данас.рс/Србија данас

***

Zemunske Novine – АУДИО ЗАПИС ПРОСТАКЛУКА КОЈИМ ОБИЛУЈЕ ДАНАШЊА ПОЛИТИЧКА СЦЕНА У СРБИЈИ

http://www.espreso.rs/vesti/politika/177391/iscupacu-ti-grkljan-pojescu-ga-kao-moj-pitbul-stavicu-ti-betonske-cipele-poslusajte-jezive-pretnje-gradonacelnika-subotice-iz-sns-i-samare-koji-su-usledili-audio

http://rs.n1info.com/a314060/Vesti/Vesti/Napad-na-profesora-Polovinu-u-Subotici.html

———-

1.9.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Богдан Лабан се понаша као члан уличне банде.
  Од таквог насилника се извињење не може примити.
  Од Богдана су несумњиво племенитије животиње у зоолошком врту.

  Свиђа ми се

 2. Војислав Жанетић, велики хуманиста, објаснио целокупни смисао тих шарлатана-локалних шерифа из СНС-е, најгорег антрополошког шљама који се окотио на овом простору (видео)

  Свиђа ми се

 3. ………………….Из његове биографије: „Пре политичке каријере, Богдан Лабан је радио као службеник у СУП Суботица, од 1987. до 1996. Од следеће године, па све до 2008. био је запослен као царински инспектор при Управи царина Србије. Потом постаје директор „Електровојводина“, до 2013. На годину дана напушта ово предузеће и постаје директор зоолошког врта „Палић“, да би се у „Електровојводину“ вратио 2014, као директор Друшта
  ++++
  Штета због његовог одласка из зоолошког врта, велика !
  Верујем да недостаје колегама.
  Мајмунима, највише.

  Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.