АКТУЕЛНО

СРПСКИ КОЛЕКТИВ: Драган Радовић ексклузивно о новом повећању струје, државном криминалу и ратној одштети! (ВИДЕО)


Пре пар дана Електродистрибуција Србије је упутила захтев Агенцији за енергетику да се повећа цена струје за 2%. Експресно брзо Агенција за енергетику јуче је већ донела одлуку да се цена струје повећа за 2%. Изговори су просто невероватни – да је цена струје најнижа у Србији, односно да је нижа од свих земаља у окружењу, бивше ех-ЈУ земље, а да о Европи и не причамо. Значи, цена киловата је најнижа у Европи и нижа за 19% него у Македонији, за 20% нижа него у Албанији, за 21% нижа од цене у БиХ, 31% у Црној Гори, 50% од цене у Хрватској. Међутим, нигде не пише која је цена киловата у Србији. Значи, ово је све класична обмана…“ – каже Драган Радовић, економиста.

Цена струје прошле године после повећања била је 6,6 динара, а сада са овим повећањем би била око 8,7 динара за киловат-час.  Радовић је на свом личном примеру показао да је цена на његовом рачуну увећана скоро три пута, у просеку је плаћао мало нижу цену од цене струје у Хрватској.

„ЕПС има приход 1,9 милијарди евра… Ко краде струју преко четвртине производње? Прошле године је украдено 1,46 милијарди динара…  Апсолутно никога у Србији не занима да се спречи овај стравичан државни криминал где се пљачкају сви грађани Србије. Значи, украде се струје за скоро две годишње производње хидроцентрале Ђердап I, и ово сви знају. Понављам да је посланик СРС генерал Делић на скупштинском заседању крајем маја изнео све ове моје податке и доказе да сви знају да се стравично краде струја, и апсолутно нико од тада до данас није реаговао“ 

Следи ново повећање ПДВ-а, па ново повећање пореза на имовину… 

Радовић је дао и примере како реаговати практично и шта тражити од надлежних да се овај атак на живот у Србији заустави.

РАТНЕ ОДШТЕТЕ

*Шта је битно за наплату ратне одштете из Другог светског рата од наследника нациста нацистичке Немачке? 
Све приче сада су са намером пласиране лажи да би становништво заборавило на та злодела. Најбитније је да ратна одштета – НЕ ЗАСТАРЕВА.
По завршетку Другог светског рата силе победнице су одржале Париску конференцију где су све земље које су имале штету изнеле податке. И тада је Народна Федеративна Република Југославија изнела податке о штети и на тој конференцији је утврђено које су штете. У случају Југославије утрврђено је од стране Државне репарационе комисије да је то 46,9 милијарди долара, а вредност долара из 1938.године, и тај документ је укључен у званична документа Савезничке репарационе комисије на мировној конференцији у Паризу. То нико никад није оспорио! Прерачун је извршен 24.августа 1998.године и тај дуг је на тај дан износио скоро десет пута више – 446,9 милијарди долара. Обзиром да је Србија у старој Југославији претрпела највеће штете чак 75% отпада на штету Србији, па Србији по тој мировној конференцији у Паризу следе 335 милијарди америчких долара! Значи то је чињеница!

ЗВАНИЧНО НИКО НИКАДА ОД СТРАНЕ ДРЖАВЕ НИЈЕ ТРАЖИО ОДШТЕТУ ОД НЕМАЧКЕ!!! Мора се са врха државе послати ЗАХТЕВ ЗА ОДШТЕТУ држави Немачкој!!!

***

Много прича је било, чак и на друштвеним мрежама, кад неко помене ратну одштету јаве се други и кажу: „Тито и Брант су се договорили од тога нема ништа, Тито је то отписао!“ТО НИЈЕ ТАЧНО! 
Тито, или тадашња Југославија није имала права да један међународни документ отпишу… На пример: ако тебе УН осуде да си нациста и ја као јединка немам право да кажем – опраштам ти, ниси.. тако и Тито. Чак и да јесте то опростио, а није.

***

Било је и много речи о томе да смо добили повољан кредит од Немачке, такозвани Капитал хилфен – капитал помоћи. Ми смо у ствари само добили једну милијарду марака кредит и то у две транше, 700 милиона и 300 милиона, са грејс периодом од десет година и роком отплате тридесет година. Све је то до последње марке Србија вратила држави Немачкој. Малтене, до пре пар година је отплаћивала.

Тито јесте договарао такозвану Брионску формулу како Немци нама да наплате тај кредит: трећина у радним машинама, трећина у новцу, и трећина у репроматеријалу за те неке радне машине. На пример: добићете стругове и репроматеријал да на тим струговима правите лагере за Мерцедес… Значи, то је био изузетно добар план, Немци су желели да нам дају али да нас вежу да производимо за њих, ту би била јевтинија радна снага, јевтинија цена.. тако би Немци добро прошли у томе, а са друге стране нама би наплатили.
Многи причају да је тај кредит употребљен за изградњу електране Кршко, и да јесте кредит је враћен и то је битно.

***

Многи су заговарали да имовина фолксдојчера у Војводини, да су те куће остале нама и да се са тим кућама извршила исплата ратне одштете – НИ ТО НИЈЕ ТАЧНО!
Занимљиво је да је Немаца у старој Југославији било око 500.000, највише у Банату и Србији 370.000. Они су имали негде око 110/120.000 својих објеката.
Они су иначе били изузетне комшије све до почетка Другог светског рата када су масовно одлазили у најозлогашенију СС-дивизију Принц Еуген, и стравична злодела су урадили на целој територији Србије.
Занимљиво је и то да је на почетку Другог светског рата чак 14 милиона Немаца било ван територије Немачке, највише – Пољска, Чешка, Словачка, Мађарска, Србија, чак је два милиона било у Русији уз реку Дон,
јер Немци су давно схватили да треба да заузму све водене токове.
Још пре краја рата, када је Хитлер почео да губи на руском фронту фолскдојчери су из ових разних земаља почели да беже назад за Немачку, и рат се још није био завршио Хитлер их је већину обештетио. Чак и кад се рат завршио, кад су изгубили, они су добили обештећење од своје земље. 

По завршетку рата Пост-Дамским уговором је договорено да Немци и фолскдојчери немају права да се врате на своја имања, и то право је признато Пољској, Чешкој и Словачкој, а Србији није тада признато што не значи  да не подлеже том праву! И данас, разне адвокатске канцеларије мешетаре и кажу  да ће фолксдојчери реституцијом вратити своју имовину – ТО НЕ МОЖЕ – јер овај Пост-Дамски уговор им то НЕ ДОЗВОЉАВА.
Значи, није ни то тачно да је са том имовином отплаћена ратна одштета Србији!

У Србији је директну штету претрпело око 950.000, кад погледамо колико је страдало у логорима, колико невиног становништва… 
Отприлике око 135.000 евра следи оном ко је био у логору, ко је страдао или убијен овде у Србији, што значи да данас наследници жртава нацистичке Немачке имају право на одштету. Немци су дужни да исплате одштету и за злочине хрватских усташа над Србима! Наплатићемо је кад-тад!

***

ПОВЕЗАНО:

*РЕАГОВАЊЕ: Драган Радовић о споменику у Бачком Јарку, србским жртвама и ратној одштети Србији

*У ЦЕНТАР – Бранко Драгаш и Драган Радовић: Како власт и странци пљачкају народ Србије (видео)

***

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: 

***

Погледајте ексклузивно гостовање економисте Драгана Радовића (једног од оснивача Покрета за спас Србије) који говори о најновијем поскупљењу струје, државном криминалу и високим наметима, такође смо разговарали и о ратној одштети за време Другог светског рата.
Водитељ: Драган Филиповић

ИЗВОР: Српски Колектив

————-

4.9.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.