АКТУЕЛНО

РТ: Сиријски војници у загрљају након пробијања трогодишње опсаде Деир ез Зора (ВИДЕО)


Војници сиријске армије са великом радошћу су дочекали своју браћу по оружју у подручју Деир ез Зора, након што је трогодишња опсада града од стране терориста пробијена уз подршку Ваздушно-космичких снага Русије.

Ексклузивни снимци објављени од стране „РТ раптли“ показују да су јединице Сиријске арапске војске поново заједно са својим колегама из 137. бригаде, чија је база у западном Деир ез Зору била окружена терористима од 2014. године.

У протеклих неколико дана сиријске снаге су убрзано напредовале у потискивању терориста у тој области. Поновно спајање са окруженим гарнизоном пратиле су жестоке борбе неколико дана у којима су сиријска војска и њени савезници брзо заузели положаје терориста.

Напредовање сиријске војске омогућио је руски ракетни ракетни напад на терористе, саопштило је Министарство одбране Русије.


https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvostok.vesti%2Fposts%2F1598051530216364&width=500

Већина провинције Деир ез Зор, укључујући војну ваздушну базу и велики број градова и села, и даље је под контролом терориста.

Читајте више на Руски ваздушни удари у Сирији – из минута у минут

ИЗВОР: ВостокРТ

——————-

5.9.2017. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић